Bake With Yen Bukit Mertajam in Bukit Mertajam
Bakery

Find the Top 10 Popular Kedai Bakery in Bukit Mertajam

Here is a list of the best Bakery in Bukit Mertajam, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Eazy Bake Baking Supplies

  • Address: 118, Jln Kota Permai, Taman Kota Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (395)
  • Phone: +60 12-495 6628
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 12:00 PTG

Bake With Yen Bukit Mertajam in Bukit Mertajam
Bake With Yen Bukit Mertajam in Bukit Mertajam

5 Replies to Find the Top 10 Popular Kedai Bakery in Bukit Mertajam

  1. Banyak barang dipek semula, halal atau tidak pun tak tau. Beringat la benda nak jadi darah daging… Setiap daging yang tumbuh dari makanan haram, “neraka paling layak untuk dia”

  2. Semua keperluan utk buat kek ada disini.. Stok brg tak pernah putus.. Di tempat lain selalu stok kurang.

  3. Tempat Yang senang cari bahan buat kek,
    Perkakas alatan kek,

    Staff pun friendly serta mesra bila Kita request atau tanya sesuatu, on the spot respond…

    Baguslah macam ni…

  4. Sesuai dengan nama EZ Bake, disini sangat mudah untuk cari bahan-bahan membuat kek dan kuih. Bukan itu sahaja, pelbagai barangan lain juga boleh didapati disini dengan harga yang berpatutan. Setiap tahun saya akan kesini untuk membeli bahan-bahan membuat kuih raya. Sangat disyorkan

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near Bukit Mertajam

Bake With Yen Bukit Mertajam in Bukit Mertajam
Bake With Yen Bukit Mertajam in Bukit Mertajam

Asa No Hikari Bakery

  • Address: 2831, Jalan Kampung Baru, Taman Tampoi Baru, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (199)
  • Phone: +60 4-530 0276
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 6:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By William Cheang ✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Kedai bakeri kegemaran saya disajikan dengan roti dan kek yang lazat. Tekstur roti dan kek sangat bagus. Semua roti dan kek dibuat daripada bahan-bahan import dari Jepun.
    By Existence Is Pain ✭✭
    sebulan yang lalu
    Asa の Hikari dahulu dan masih merupakan kedai roti kejiranan yang indah di Bukit Mertajam yang sentiasa melihat ramai pelanggan. Saya bimbang, pembelian baru-baru ini adalah sangat lemah kerana kualiti telah menurun dengan ketara walaupun harganya meningkat 🙁

    Sebagai contoh Hokkaido Chiffon, nisbah krim segar/kastard kepada kek adalah sedikit sekarang hampir seperti makan kek span biasa dengan sedikit krim putar// RM14.80 untuk produk bertajuk chocolate mousse yang jumlah moussenya sedikit. sedih tersepit di antara kek coklat yang lapang :0? Idk jika hanya saya tetapi nampaknya mengelirukan

    Jika anda mementingkan kualiti, mencari “kek mousse coklat RICH VELVETY”, saya lebih suka pergi ke Neighborwood berhampiran Public bank dan meminta untuk membeli separuh daripada kek mousse coklat mereka, jika saya ingat dengan betul ia adalah Rm20 yang saya’ d katakan lebih berbaloi dari beli dari asa no hikari.

    Ulasan ini sama sekali tidak dicampur dengan niat jahat, cuma perasaan yang agak tidak menyenangkan dan menyedihkan apabila mengetahui kedai roti anda yang merangkumi semua ketika itu tidak lagi seperti dahulu.

    Pendek kata, memang rasa rugi kan? Lagipun, saya pernah merasai pastri berkualiti tinggi yang membuatkan saya ketagih makan setiap hari; perbezaan antara sekarang dan dahulu sangat besar di mata saya. Harga 📈 pun lumrah manusia, tapi saya sanggup bayar lebih untuk makan pastri dengan kualiti yang sama seperti dulu 🙁 Sekarang saya dah pijak guruh dua kali berturut-turut, dan harga pun tak berapa berbaloi. Jom tengok saya nak untuk kembali ke Summer

    By Siew Kiat Tai ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Roti yang dibuat dengan cantik yang lembut dan gebu berkat tepung Hokkaido dan peralatan canggih. Tambahan pula, harganya sangat berpatutan. Saya tidak mempunyai sebab untuk membeli di kedai roti lain. Kegemaran saya ialah bun kelapa gula merah. Lihat foto dan anda tahu sebabnya. Mereka sangat bermurah hati dengan pengisian. Saya sangat mengesyorkan tempat ini.
    By Ty lee ✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Kedai roti ini terkenal dengan kepelbagaian roti dan keknya. Kek hari jadi istimewa boleh pre order untuk pembelian. Perkhidmatan yang cepat dan mesra
    By Elizebeth Lee ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kedai bakeri yang sangat bagus di BM, dibuka seawal jam 6 pagi. Mereka mempunyai keju coklat yang sangat lazat dan kek buah-buahan pada harga yang sangat berpatutan. Anda juga boleh membuat tempahan awal untuk menyesuaikan kek hari jadi dengan reka bentuk dan kek yang anda suka. Saya melihat coklat nama teh hijau dan tidak membelinya, dan beberapa hari kemudian apabila saya melawat sekali lagi, hanya ada satu perisa coklat gelap nama coklat di sekeliling . Pekedai memberitahu saya itu adalah barang terhad di mana hanya pemiliknya yang tahu membuat. Ternampak seseorang berkongsi 拉丝面包 dan saya beli 2, lapisan luarnya terasa seperti serbuk kuning telur masin dan dalam ada mozzarella/keju mochi seperti benda yang boleh ditarik. Mesti pergi ke sana dan mencuba semua kek yang berbeza.

Bake With Yen Bukit Mertajam

  • Address: 1, Jalan Lembah Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (188)
  • Phone: +60 4-502 3935
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 7:00 PTG
  • Reviews:
    By Ina Hashim
    sebulan yang lalu
    Ok lah..igt murah .try la p survey2.baik beli kt tempat aq murah lg kot.brg pn xbyk,yg kita nk xdak.fresh cream xbyk pilihan,lps tu simpan kt chiller,ptt fresh cream simpan kt freezer.chasier x ckp tq pn.kira2 brg trus blah.
    By fanny 014269
    2 bulan yang lalu
    kalau nk tanya jangan call nanti kena marah…. 😐 teruk
    By Nur Syifa Aina ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Suka sgt bwy..byk pilihan dan harga berpatutan
    By Muhaimin Muhaimin ramli ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Harga berpatutan banyak barang
    By Sirul Asrar
    setahun yang lalu
    Lalu ja, tak singgah Beli pun…

Summer Dessert Bakery

  • Address: 1, Jalan Perniagaan, Pusat Perniagaan Alma, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (133)

Honey’s Just Right Corner

  • Address: 2, Lintang Kota Permai 9, Taman Kota Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (76)

Chocolene Home Made Cake

  • Address: 20, Lorong Seri Jaya, Taman Sri Jaya, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (20)

La Delight Pastry & Bakery

  • Address: 3196, Lorong Kampung Baru, Pusat Pernigaan Maju Utama, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (20)

Sandoza Bakery Bukit Mertajam

  • Address: NO.1B, Jln Kulim, Taman Sentosa, 14000 Penang, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (19)

Kamalia Bakery

  • Address: 89-90, Jln Kulim, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (15)

Maple Leaf Bakery & Cafe

  • Address: 47, Jalan Tembikai, Taman Mutiara, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (12)

Sean Homemade

  • Address: 25, Tingkat Tembikai 4, Taman Sri Rambai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (11)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Bakery in Bukit Mertajam, please leave a comment below. We would love to hear from you!