BreadTalk @ Central I-City, Shah Alam in Shah Alam
Bakery

Find the Top 10 Popular Kedai Bakery in Shah Alam

Discover the top-rated Bakery in Shah Alam, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Gula Cakery

  • Address: 11, Jln Anggerik Aranda BG 31/BG, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (2306)
  • Phone: +60 11-1635 3232
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 9:30 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 9:30 PTG

BreadTalk @ Central I-City, Shah Alam in Shah Alam
BreadTalk @ Central I-City, Shah Alam in Shah Alam

5 Replies to Find the Top 10 Popular Kedai Bakery in Shah Alam

  1. Makanan kat sini semua sedap. Staff pun friendly. Paling recommend nasi beef brisket lemak cili api. Wajib add on nasi

  2. Lunch here with my husband for the first time sebab mengidam pavlova ? turn out tak menyesal sebab sedap sangat! Sekejap je makan dah habis ? spaghetti masak lemak pun sedap, tak terlalu pedas, kalau lebih lagi udang mesti best ? harga berpatutan. Air saya ambil honey lemon passion, cukup lemon dan madu, refreshing ☺️ husband ambil grilled lamb, very sedap bila combine the sauces (chimichurri and black pepper) like it!

  3. Order Ramadhan Platter. Ayam lembut dan sedap. Portion pon banyak. Sesuai untuk berbuka puasa sebab ada surau dan tak crowded. Boleh order dessert best2, coffee dan icecream. Siapa review dapat free choc cupcake.

    For improvement, maybe Gula Cakery boleh start upgrade your interior. Cat hijau tu tak ok.

  4. Makan pasta spagetti masak lemak and superb delicious!! Ice cream mmg sedap sangat..so creamy!

  5. Makanan yang sedap n sangat berbaloi ? Paling sedap dia punya dessert ? Saya bagi 5 bintang ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near Shah Alam

BreadTalk @ Central I-City, Shah Alam in Shah Alam
BreadTalk @ Central I-City, Shah Alam in Shah Alam

Baker’s Cottage

  • Address: 40, Jalan Pinang C 18/C, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (400)
  • Phone: +60 3-5541 3564
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Redalertsgirls Marky ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Ayam dia sedap. Kena pulak sekor promotion 11.90 memang berbaloi la.
    By Zarim Zaheed ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Cake dan Ayam sedap dengan tekak sendiri, tekak orang lain x tau. Good Service 👍👍👍👍
    By ke wue ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Not bad for rm18 tapi suka yg bawah sekali tu la sbb ada cheese , ada span coklat and oreo crusts bawah sekali
    By _ copekhantau ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    kat sini ada promosi ayam seekor rm 11. beli lah ya. sampai 31 julai 2020.

    ada black pepper dan bbq sahaja. kalau sibuk, nak minta jasa copekhantau belikan pon boleh. insyaAllah kami hantar sampai pejabat/rumah.

    setiap pembelian ayam dapat satu bekas kecil sos ya. jemput jemput

    By Aryll Bulatt ✭✭
    4 tahun yang lalu
    Suka beli roti & tat di sini sejak lebih 10tahun lepas.. Roti sedap.. Cuma baru-baru ni cuba ayam panggang,darah tak bersih dengan baik dan yang terbaru,datang 9.45pm beli roti,tak dibenarkan makan di situ..kalau tak silap tutup pukul10pm / 10.30pm

Berry’s Cake House (Kota Kemuning)

  • Address: 63, Jalan Anggerik Vanilla N 31/N, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (356)
  • Phone: +60 3-5122 3376
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Masni Sunusi ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Kedai roti menyediakan pelbagai pilihan kek dan pastri. Pilihan yang sangat menarik dengan harga yang berpatutan. Berbaloi untuk dikunjungi dan dibeli dari kedai roti ini. Pengalaman membeli yang menyenangkan dengan kakitangan yang membantu dan persekitaran yang bersih.
    By kerja jaya ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Enable dan sedap sesiapa nak beli cake atau bakery boleh datang sini.enak!
    By Arra Zhen ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Staff peramah, service tiptop yaa. Dessert sini best jugak😍
    By HN INDUSTRY & TRADING ✭✭
    sebulan yang lalu
    Kedai kek besar tapi tak boleh guna credit card😏👎👎👎
    By ct syu ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Kek, roti, semua sedap. Harga berbaloi.

Zalynz Oven

  • Address: 10, Jalan Cendana 3/13b, Seksyen 3, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (345)

Cake Jalan Tiung Seksyen 4

  • Address: 9, Jln Sukun 4/7, Seksyen 4, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (252)

Red House Bakery 10 Azlina Ina

  • Address: 20, Jalan Plumbum Aa 7/Aa, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (208)

Dondai Bakery

  • Address: Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (197)

Kek Malaya Shah Alam

  • Address: Lot 18-8 & 1-8-9, Ole Ole Shopping Centre, No.7, Jalan Pinang A 18/A, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (77)

Lavender Bakery @Setia City Mall

  • Address: LG-06, Setia City Mall No. 7, Persiaran Setia Dagang, Bandar Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (68)

MyMum’s Bakery

  • Address: 9, Jalan Suria X U5/X, Bandar Pinggiran Subang, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (46)

Kek Lapis Sarawak Seni Patisserie by Dayang Mastura

  • Address: Plaza Jelutong, Seni Patisserie , B20, 5C, Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (36)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Bakery in Shah Alam, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!