The 92's in Kuantan
Cafe

Find the Top 10 Popular Kedai Cafe in Kuantan

Discover the top-rated Cafe in Kuantan, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Kuantan Pickers & Kedai Kopi

  • Address: 22, Jalan Besar, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (1058)
  • Phone: +60 14-824 1102
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 5:00 PTG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 7:30 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 5:00 PTG

The 92's in Kuantan
The 92’s in Kuantan

5 Replies to Find the Top 10 Popular Kedai Cafe in Kuantan

  1. Nasib baik dapat kopi sedap walau pun nyaris tak jadi nak order sebab ada staff yang tak familiar langsung dengan menu cafe sendiri.
    Bahaya ada staff gini tanya apa semua jawab TAK TAHU..lingkup kedai hoiiii!
    Nasib baik ada hero datang menyelamat..
    So untuk staff lain please buckle up okay?
    Ini tertakluk untuk mana² cafe juga..
    Bila customer tanya pasal menu tolonglah jangan jawab TAK TAHU!

    Makanan so so je, tapi latte cheese cake tu sedap! Ikut tekak daku part kopi ni mudah..
    Kopi haruslah rasa kopi bukan rasa gula ye?

    Food ??
    Beverage ??
    Ambience ??
    Cleanliness ??
    Staff ??
    SOP ??
    Price ??
    Recommended ?

    3 ⭐⭐⭐

  2. Suasana retro dan klasik yang sangat menarik perhatian. Servis pantas dan layanan agak mesra dari pekerja. Makanan yang diorder sedap dan harga agak berpatutan. Ada jugak pilihan kuih dan packed breakfast dia meja hadapan kedai. Kedai bersih dan ruangan meja agak banyak. Akan repeat lagi jika datang kuantan.

  3. Tiba kedai pukul 11am++ tapi banyak makanan dah habis. Jadi kami order daging salai masak lemak dan roti goyang dengan kaya. Daging salai masak lemak was surprisingly tasted so good. Sangat sedap dan pedas.

    Vietnam kopi susu pun sedap. Pahit dia kene dengan tekak. Setting kedai ala rustic/vintage which is menarik

    Improvement yang perlu dibuat: banyakkan kuah dan daging utk satu dish nasi yang banyak

  4. Harga roti berpatutan. Harga air mahal sikit.
    Utk Roti 8/10. roti ada hangus. But still sedap!
    Pasta 7/10. rasa dan bahan kurengggg. Air kopi vietnam mengecewakan 4/10. Kopi biasa 8/10. Jus dragon 8/10. Vibe ok la retro.

  5. Satay macam sudah tiada, suasana boleh je, boleh makan sarapan pagi di sini dan lepas tu boleh kunjung ke menara 188 yang terletak di jalan sebelah, belakang jugak ada kuantan art Street yang boleh bawa family jalan jalan

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Kuantan

The 92's in Kuantan
The 92’s in Kuantan

Mi Casa Café by the River

  • Address: c/o Mega View Hotel, Lot 567, Jalan Pasar, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (825)
  • Phone: +60 9-517 1888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By najam stars ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Kafe tersembunyi moden dari kesibukan Pekan, idealnya terletak di sebelah tebing Sungai Kuantan. Bergema dengan keindahan pemandangan Semulajadi yang tidak tercemar kerana ia mempunyai latar belakang Hutan Simpan Bakau yang paling tidak tercemar.

    Harga makanan sama seperti hotel. Makanan kebanyakan western dan juga sederhana. Perlu tempahan awal kerana kerap penuh.

    Suasana menarik untuk rehat dan minum kopi. Harga boleh tengok dalam lama jula rm5 sehingga rm20.

    Merupakan hotel dan restoran hotel 🏨.

    By Sh Rahimah bt Mohamed ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Chicken Grill sedap, rojak buah sedap, ice cream kelapa pun so yummy..
    By Siti Farizan Shoukkatt Ali ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Cafe ni dalam Megaview Hotel. Senang nak cari. Depan hotel banyak parking. Menu adalah western food and signature drinks. I chose spaghetti aglio olio yg sangat sedap, very recommended. Air spicy apple pun sedap ada letak clove. Manggo cheese tart pun sedap sangat, better than K**a Cakes katanya. The chocolate cake pun sedap tapi sbb dah kenyang sgt x dapat nak betul2 enjoy kek tu. Definitely a must visit place to dine whenever you are in Kuantan. Katanya di tingkat 2 ada juga restoran tapi serve makanan Asian. Will try next time i’m here
    By Husna Azman ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Makanan sedap2 belaka, (ada 6 menu yg dicuba). Staff sgt friendly and well serve. View yg nice. Boleh la buat tempat nk celebrate birthday. Good job team Mi Casa Cafe. Parents sy berpuas hati🤗👍
    By Nor Afizah Ramli ✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Makan dkt sini sedap!!! Environment selesa. Berhadapan dgn sungai Pahang.

Java Flava Cafe

  • Address: B-1786, Jalan Haji Ahmad, Perkampungan Bukit Sekilau, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (576)
  • Phone: +60 9-512 4763
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:30 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 10:30 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 10:30 PG – 11:00 PTG
    Khamis: Tutup
    Jumaat: 10:30 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 10:30 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 10:30 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By ama lilo ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    datang sini untuk cuba tiramisu..sebab guna mascarporne cheese..tapi agak kecewa,mascarporne tak rasa sangat..saya tak kisah kalau harga mahal,sebab tau memang harga cheese tu mahal..rasa tangy nya kurang..huhu..lady finger tu pulak rasa macam ais sebab maybe sebelum serve tu dok dalam peti..kedai sangat cozy..sangat best untuk ngopi2 dengan membe2..tapi satu je saya nak sarankan pada boss,tolong train staff anda untuk kemaskan meja dan serve dengan sopan..haha..bukan apa,masa saya kat situ staff yang kemas meja tu tarik kerusi kemain kasar..masa serve air untuk saya pun kemain kasar letak air nya..saya ok je..cuma agak pelik la,dia marah saya ke apa..haha
    By Zakirul Eizzat ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Best cafe ever. Ayam buttermilk dan salmon pasta dia sedap gilerrr. 5 bintang!
    By Adzahar Noor ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Cafe yang wajib di kunjungi Hot Latte paling sedap di Kuantan(no2 sedap sy yg buat😂), minuman lain pn sedap Makanan sedap beb, serius.. Portion pn bnyk, kenyang ooo.. You’ll musti pergi
    By Marina Alisaputri Lamri ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Best banana waffle in Kuantan! Licin huhu
    By Liza Zainal Abidin ✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Harga dan portion makanan berbaloi.. Western kuantan yang sedap dan berbaloi

Beanz & Co.

  • Address: A892, 2, Lorong Sri Kuantan 42, Perkampungan Seri Kuantan, 25250 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (543)

90 Degrees Café & Art

  • Address: 882, Jalan Air Putih, Taman Imbi, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (474)

The 92’s

  • Address: A7, Transit Point, Jalan Dato Lim Hoe Lek, Taman Union, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (267)

Rasa Sayang Cafe

  • Address: A25, Jalan Sri Kuantan 80, 25250 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (260)

Pull A Shot Specialty Coffee

  • Address: A-245, Ground Floor,, Jalan Air Putih 2, Kuantan, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (213)

Coffee Millery

  • Address: A-13, Ground Floor, Sri Dagangan 2, Lorong Tun Ismail 10, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (210)

Roots by Kebun Kota

  • Address: B90, Jalan Air Putih 6, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (137)

Shiro-Yuki Dessert Cafe (Kuantan)

  • Address: B-2, 2, Lorong Tun Ismail 11, Sri Dagangan Bussiness Centre, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (104)

Thank you for reading. You can visit the Kuantan Coffee Shop Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags