Nasi Kandar Subaidah in Butterworth
Mamak

Find the Top 10 Popular Restoran Mamak in Butterworth

Here is a list of the best Mamak in Butterworth, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Nasi Kandar Beratoq Pokok Ketapang

  • Address: Jalan Telekom, Kampung Benggali, 12200 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (1483)
  • Phone: +60 17-582 2311
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Selasa: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Rabu: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Khamis: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Jumaat: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Sabtu: 6:00 PTG – 4:00 PG
    Ahad: 6:00 PTG – 4:00 PG

Nasi Kandar Subaidah in Butterworth
Nasi Kandar Subaidah in Butterworth

5 Replies to Find the Top 10 Popular Restoran Mamak in Butterworth

  1. Suapan pertama sudah membuatkan aku tersenyum.
    It’s that good.

    Rasa yang orang kata “just nice” tapi sedap.
    Dia bukan “just nice” yang plain tapi rasa “just nice” yang memang sedap.
    Teh ais dia pun “just nice” yang sedap.

    For a meal with drinks, less than RM13.
    Murah.

    One of the best Nasi Kandar ever.

  2. Sebelum PKP selalu juga makan disini. After 2 years tak makan disini, so datang dari KL terus ke restoran ini merupakan pengalaman yang mengecewakan. Beratur hampir 1 jam 30 mins baru dapat makan. Bad management, tukang cedok nasi hanya seorang, dan hanya jaga nasi sahaja. Tukang cedok lauk dah kuah hanya seorang juga. Queue hampir 30 org, itu yang ambil masa lebih sejam untuk ambil nasi. Mungkin itu taktik mereka sbb table mereka tidak begitu banyak. So bila ambil makanan lama, sempat table mereka kosong. Kalau lapar, tidak sesuai makan disini. Rasa nasi kandarnya pun tidak sesedap dahulu.

  3. Saya cuba nasi kandar ayam goreng. Nasi saja boleh la. Kuah kurang pedas, pada saya personally kurang padu. Kuah tak cukup pedas. Kedai betul betul tepi jalan, sebelah TM. Harga boleh tahan la. Nasi+ayam+peria goreng+telur masin= RM10. Air boleh order ikut tempat kita duduk. Kalau kedai penuh, boleh je pegi makan kedai besar. Jalan kaki sampai. Benda sama je, cuma bwh pokok ni hype sikit la. Sbb kedai yg asal.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Mamak near Butterworth

Nasi Kandar Subaidah in Butterworth
Nasi Kandar Subaidah in Butterworth

Noor Mee Kuah – The Best Mamak Mee In Town

  • Address: 3111, Bagan Luar, 12200 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (473)
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Muhd SyahiR ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Most Underrated stall. Aku sbagai org penang kasi 5 bintang
    By Norlian Nordin ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Mee goreng tak sedap pun, ada order bawa balik pasembor, tak sedap jugak, rasa payau ja mungkin sebab terlalu banyak serbuk perasa.
    By Nurul Huda ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Pasembur sedap. Servis baik. Walaupun ramai customer, tak perlu tunggu terlalu lama.
    By Harizz Rezza ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    sedap dan harga berpatutan..mee goreng sambal sotong mmg terbaekk 😋😋
    By Hafizah Shah ✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Mee goreng sotong. Mee goreng & sotong sambal secoet boh kat atas mee. Biasa2 je.

Nasi Kandar Jeti

  • Address: 3908, Jalan Pantai, 12100 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (325)
  • Phone: +60 17-462 0846
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:30 PG – 3:00 PTG
    Selasa: 6:30 PG – 3:00 PTG
    Rabu: 6:30 PG – 3:00 PTG
    Khamis: 6:30 PG – 3:00 PTG
    Jumaat: 6:30 PG – 12:00 PTG
    Sabtu: 6:30 PG – 3:00 PTG
    Ahad: 6:30 PG – 3:00 PTG
  • Reviews:
    By Sham Harun ✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Berpusing juga cari sebab ingatkan kena Uturn masa bawah jejantas rupanya kena belok kiri masuk arah hentian bas. Parking ok, tepi jalan dan tepi kedai pun ada.

    Makanan pula cuma ada nasi kandar saja. Saya ambil ikan gulai, daging dan kuah campur as recommended by many of the reviewer of this place. Anak sorang ambil ayam bawang dgn kuah kari ikan, sorang lagi ayam bawang dgn kuah campur and wife ambil ikan, telur dan sayur. Airnya pula teh O ais 3 Milo Ais 1 dan air ais kosong 1 .. semua RM 40.40.

    Daripada segi rasa, boleh makan, sedap, cukup rasa seperti kebanyakkan kedai nasi kandar. Kari ikannya cair ceroi tapi ada rasa la. Saya simpulkan sebenarnya tak ada menu killer disini, biasa saja seperi saya katakan kedai nasi kandar kebanyakkan. Sama macam Pelita dan Subaidah nasi kandar komersial.

    ROTI CANAI TAK ADA, LAMA DAH DIA KATA TAK BUAT.

    Ulasan ini berdasarkan pengalaman saya makan nasi kandar di beberapa tempat lain dan juga beralasankan lidah dan keronglong saya. Anda boleh cuba dan nilaikan sendiri, itu lebih adil.

    By mohd mirza tan zohri ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Padu nasi kandar ni, kat Kuah Kari Ikan dia… Fuhhh sempoi 👍🏽… Mmbr recommend juga sotong dia… X try lg sotong…
    By Hannisa Bakes ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Dari kecil sampai sekarang makan nasi kandar kat sini rasanya tetap sama. Sedap. Biasa ambil lauk daging & telur masin.. Wajib. Mmg the best.
    By Mohd Redza Badaruddin ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Okay la. Tapi sebab sampai 12.30 tapi lauk tinggal ayam goreng dgn udang je ada, rating jatuh sikit.
    By Mohammad Asyraf ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    NASI KANDAR ORANG DULU² STYLE. FOR THOSE YANG NAK TAHU STYLE ORANG DULU PUNYA NASINKANDAR BOLEH DATANG SINI.

Mi Goreng Pokok Ceri

  • Address: 3709E, Jalan Bagan Luar (Opposite Bagan Complex), 12200, Butterworth, Pulau Pinang, 12000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (207)

Nasi Kandar Yusuf Maju

  • Address: Jalan Bagan Jermal, Taman Intan, 13000 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (198)

ABOO Nasi Kandar

  • Address: Kampung Bagan Dalam, 12100 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (95)

Kedai Mee Goreng Sulaiman

  • Address: TBP 51, Jalan Sungai Puyu, Kampung Sungai Puyu, 13020 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (7)

AR Jannah Mee Goreng Mamak Dan Cendol

  • Address: 13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2)

Nasi Kandar Jamal Mohamed

  • Address: 4846, Jalan Kampung Benggali, Kampung Benggali, 12000 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (2895)

Nasi Kandar Subaidah

  • Address: 7088, Jalan Bagan Ajam, Taman Bagan Ajam, 13000 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (1452)

Subaidah Nasi Kandar

  • Address: 1497, Jalan Chain Ferry, Chain Ferry, 12100 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (1238)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Mamak in Butterworth, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!