Maynhiaga Cover
KL Reviews

Hotel Sentral Kuala Lumpur: Reviews

Hotel Sentral Kuala Lumpur is a modern and stylish hotel located in the heart of Malaysia’s capital city. Offering comfortable and affordable accommodation options, this hotel is the ideal choice for both business and leisure travelers.

Here are some key features of Hotel Sentral Kuala Lumpur:

  • Conveniently located near major attractions such as Petronas Twin Towers, KL Tower, and Jalan Alor Food Street.
  • Close proximity to public transportation, with the Monorail and LRT stations just a short walk away.
  • A variety of rooms to choose from, ranging from standard rooms to family suites, all equipped with modern amenities.
  • Dining options include a restaurant that offers a wide selection of local and international dishes, as well as a 24-hour coffee house for quick bites.
  • Business facilities, such as meeting rooms and a business center, for those traveling for work.
  • Complimentary Wi-Fi access throughout the hotel.
  • Friendly and attentive staff who are dedicated to providing exceptional service to guests.

Whether you are exploring top tourist spots or attending business meetings, Hotel Sentral Kuala Lumpur offers a convenient and comfortable stay in the heart of the city.

Hotel Sentral Kuala Lumpur, Malaysia – Real Reviews

Hotel Sentral Kuala Lumpur in Malaysia
Hotel Sentral Kuala Lumpur in Malaysia

Hotel Sentral Kuala Lumpur

  • Address: 30, Jalan Thambipillay, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (801)
  • Phone: +60 3-2272 6000
  • Reviews:
    Miey Miey✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Book bilik Superior Twin. (601) View dari bilik ?. Parking RM5/entry. Basement. Just bunyi aircond, bising dan tilam agak lama sebab terasa springnya?. Ada dobi berdekatan. Jalan kaki ke Nu sentral.
    Adrien Creassor✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Sesuai untuk keluarga. Bilik yg bersih. Tekanan air yg laju. Parking yg sesuai. Cuma bunyi bising kenderaan lalu je.
    NORHAFIZAH✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Berdekatan dengan LRT, bilik selesa, iron board ada di luar bilik
    NORAZLINA MOHD NOOR✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Lokasi berhampiran dgn KL Sentral. Mudah utk pergerakan. Terdapat restoran mamak berhadapan restoran memudahkan utk makanan x kira waktu.
    Norlokman Hj. Borhan✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Strategik duduk tengah bandar, hotel lama, parking ada dlm hotel. Murah

Hotel Sentral Pudu

  • Address: 310, Jln Pudu, Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (175)
  • Phone: +60 3-2615 9000
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Syu Wes
    seminggu yang lalu
    Hotel ni tak best, kalau ikutkn bilik yg sy tempah dpt katil queen tp disebb kn habis masa sy check in dia bg sy katil twin sngle. Kalau nk queen nk kena upgrade.. tapi klau upgrade kena tambah duit… sedangkn dorang yg tak boleh menyediakn bilik mengikut yg sy tempah..Tak pernah lg sy book hotel klau upgrade kena tambah if salh hotel itu sendiri. Bilik yg dorang bg bilik lama, kurang bersih, Kalau pilih bilik stamdard akan dapat bilik lama..kalau plih superior room akn dpt bilik yg dah dorang refurbished. Aircord yg bilik dorang bg ni sangat bising..dah macam bunyi mesin basuh tapi sejuk. Bilik takde peti ais. Iron pun kena share kat luar. Nak masak air pun kena ambik kat luar
    nor fazlyna suhaimi
    2 bulan yang lalu
    Staff menyakitkan hati. Cakap takada bahasa. Buat orang macam takada duit nak bayar late check out. Boleh call and say ” encik check out sekarang , sekarang sekarang kurang daripada 5min! ” Bahasa takada langsung! Guest nak letak barang kejap dekat lobby pun tak boleh , guard bising , lobby panas aircond takada , For staff yang dah tak jaga bahasa tu hati hati belum jumpa buku dengan ruas lagi. Kalau dah jumpa memang kena lempang je. Guest bayar bukan tak bayar. Jaga bahasa tu!
    The JT
    2 bulan yang lalu
    Seminggu sbelum raya aildilfitri 2023 aku check in sini, dkt kaunter staff perempuan berbadan gemuk yg tak pakai cermin mata sangat lah kurang ajar, tak ada adab, very rude.. Rasanya staff baru keje tahun 2023 kot.. dah la muka macam shrek, perangai pulak macam jimbit..minta tukar bilik sebab water heater rosak, alasan bilik full, okay. lepas tu minta tuala mandi sebab ada satu je tuala dlm bilik, dua jam tunggu tuala, tiga kali call, jenis sengaja nak balas dendam, lepas tu malam i keluar sekejap, bila balik ke bilik kad ekses pintu terus kena block tak boleh buka pintu, i turun pegi kaunter tanya dia kenapa block kad ekses aku, boleh pulak dia cakap “cik kena datang dekat kaunter lepas 24 jam kena hidupkan kad ekses kalau check in lebih satu hari, ingat i stupid, tak pernah lagi aku check in 3 hari dekat hotel, setiap hari kena g kaunter untuk hidupkan kad ekses, bukan i extend masa, kalau extend masa aku faham kena hidupkan kad ekses semula.. kurang ajar dan tak ada adab punya staff perempuan gemuk yang tak pakai cermin mata hotel sentral pudu…last aku check in dekat sini…
    wawa zulkefli✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    “GOOD BUT ..” Ada bagus ada kekurangan juga. Walaupun bilik luas tapi ada kekurangan juga. Location ok city center. ✅ BILIK LUAS ✅TANDAS BERSIH ✅ COFFEE SET ✅CITY CENTER ✅TEMPAT DROP OFF GUEST ✅LIFT ✅TIDAK BISING ✅TIADA DEPOSIT DIAMBIL JIKA FULL PAYMENT ✅IRON LUAR BILIK ✅LANTAI KARPET TP ADA SEDIKIT HABUK TP OK JE ——–

    ❌ AIR SLOW ❌PENCAHAYAAN KURANG UNTUK BILIK KELUARGA(FAMILY ROOM) ❌ TIADA BREAKFAST SPT YANG DIBERITAHU DI DALAM AGODA ❌TIADA PARKING KHAS UNTUK HOTEL SPT YANG DIBERITAHU DI DALAM AGODA & WEBSITE LUAR. WAKTU SIANG & WAKTU BEKERJA SUSAH NAK DPT PARKING ❌ PETI AIS TIADA WALAUPUN FAMILY ROOM

    Abang Jai✭✭
    7 bulan yang lalu
    1st time pergi ok, next visi mcm² isu. Paling teruk sinki tersumbat always sampai last 23/1/23 still problem sama. Also lampu bilik air tak boleh switch off, penyangkut paip sabut, kepala paip pun tercabut. Before this booking dpt satu bilik bila masuk terkejut cermin tingkap pecah. Diorg ni mmg bagi aje tak check ke?? Jangan dapat bilik berhantu lepas ni dah le.

The Ultimate Guide to Visiting Hotel Sentral Kuala Lumpur

When using the products or services in Hotel Sentral Kuala Lumpur, there are several things to consider. Firstly, it is important to consider the quality and reliability of the products or services. Guests should expect to receive high-quality and well-maintained amenities and facilities during their stay. This includes comfortable beds, clean and spacious bathrooms, and working appliances and electronics.

Another factor to consider is the level of customer service provided by the hotel staff. Guests should expect friendly, helpful, and professional service from the staff members. This includes prompt responses to requests and inquiries, assistance with luggage and transportation, and providing information about the hotel and its amenities.

Additionally, guests should consider the convenience and accessibility of the hotel’s location and its surrounding areas. Hotel Sentral Kuala Lumpur is ideally located in the city center, making it easy for guests to explore nearby attractions, shopping centers, and entertainment venues. The hotel also offers convenient access to public transportation, making it easy for guests to travel around the city.

Here are some key things to consider when using the products or services in Hotel Sentral Kuala Lumpur:

  • The quality and reliability of the amenities and facilities
  • The level of customer service provided by the hotel staff
  • The convenience and accessibility of the hotel’s location
  • The proximity to nearby attractions, shopping centers, and entertainment venues
  • The availability and accessibility of public transportation
  • The cleanliness and maintenance of the hotel’s rooms and common areas

By considering these factors, guests can ensure that their experience at Hotel Sentral Kuala Lumpur is enjoyable and hassle-free.

Best Things to Do in Malaysia

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,386)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Bako National Park

Bako National Park
4.8 (5,183)
Sarawak, Malaysia
Batu Caves

Batu Caves
4.4 (57,546)
Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia

That concludes our article on Hotel Sentral Kuala Lumpur reviews from Mayniaga.com. Happy reading and we hope you find it useful.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *