Kl
Kuala Lumpur

Ketahui 7 Cafe Terbaik di Kuala Lumpur, Malaysia

Explore the top-rated Cafe in Kuala Lumpur, Malaysia, meticulously curated based on positive reviews from satisfied customers on Google My Business.

VCR

  • Address: 2, Jalan Galloway, Bukit Bintang, 50150 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (3977)
  • Phone: +60 3-2110 2330
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 8:00 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 8:00 PTG
POKOK KL Cafe in Kuala Lumpur
POKOK KL Cafe in Kuala Lumpur

5 Replies to Ketahui 7 Cafe Terbaik di Kuala Lumpur, Malaysia

  1. VCR Cafe 💯🔥 @ Kuala Lumpur

    Instagram: @ JulsMakanAdventure

    I really miss eating pastries & cakes 😭🥺😭!!!

    [1] Lemon Tart
    [2] Blueberry Cheesecake

    Throwback to December 2017

    #malaysia #visitmalaysia
    #exploremalaysia #malaysiaeats #malaysiafood #malaysiafooddiary #malaysiafoodhunt #malaysiafoodtrend #kualalumpur #bukitbintang #jalangalloway #VCRcafe #VCR #VCRlovesyou #lemontart #blueberrycheesecake
    #majorthrowback #december #2017 #julsmakanadventure #julsisalwayseating #julsthekungfupanda
    #julsmakaninmalaysia

  2. 5 star rating untuk kedai kopi ni yang menawarkan kopi serta brunch dalam cara paling exclusive! Bukak dari 8.30am hingga 5pm. Pastikan scan MySejahtera dan show your vaccination status sebab staff mereka is strict with their SOP

  3. “ Tempat Brunch menarik di KL”

    – Avocado toast sangat sedap. Harga sedikit mahal tetapi berbaloi dengan kualiti makanan dan Kopi yang beraroma.

  4. Tempat breakfast dan santai sambil minum kopi di kawasan kl. Saya order pennsylvania soul dengan peach tea, tapi sayang sebaik pesanan saya sampai ada rambut di dalam makanan saya dan pihak cafe tidak nampak. Saya memanggil pelayan untuk menggantikan pesanan saya, tapi tiada permohonan maaf dari pelayan cafe dan terus mengambil pesanan saya serta hanya menyuruh saya untuk menunggu sahaja sementara pesanan makanan saya diganti. Harap pihak cafe lebih memberinl perhatian terhadap pesanan makanan yang keluar agar kesilapan kecil ini tidak berulang.

  5. walaupun musik yang diputarkan dipotong potong , kami tetap memberikan 5 bintang kerana layanan yang diberikan sangat bagus sekali .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cari cafe terbaik di sekitarmu, mulai dari kota Putrajaya hingga Cheras. Jangan lewatkan peluang untuk menikmati authentic coffee yang disajikan di pusat metropolitan Malaysia ini.

The 7 Best Cafe near Kuala Lumpur

POKOK KL Cafe

  • Address: MAHSA Avenue (Jalan Universiti Campus), Block B, Level 1 Jalan Ilmu, off, Jln Profesor Diraja Ungku Aziz, 59100 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (3143)
  • Phone: +60 3-8408 1811
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 8:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    rasyidah tahir✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Siapa yang kata underated tu tastebud dia berkulat kot. Sedapppp pastry pun nice do
    Shamim Ismail✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Sekeliling yang damai dan cantik serta selesa. Makanan sedap terutama carrot cheese cake. Ruang agak terhad, jadi tak boleh stay lama (ada staff akan remind you).
    Adra Anies Mhd Arif✭✭
    setahun yang lalu
    Overall I bagi 2⭐️, sebab tempat cantik n sesuai untuk lepak dengan kawan-kawan.

    Makanan, hurm tiada yang menarik, rasenya hambar, harapkan plating je cantik untuk ambil gambar.. Fish n chip isi ikan kering, lambakkan fries yg tawar dgn sos tartar yg so2 je.. Baked Farm, ada 2 ketul je meatball, beberapa slice sausage n 2 biji telur separuh masak dalam sos tomato prego, takde yg menarik.. Big Breakfast, tak tahulah rasa apa, hambar tawar macam takde rase, takde salad dressing.. Rosemary chicken, tak masak dalam so terpakse panggil waiter suruh masak balik, a bit salty, vege tu at least sautee la sikit kasi ade rase, n mash potato xpasti la sepatotnye ada gravy ke tak.. Nothing special n its quite pricey. Minuman pon entahla haha..

    repeat? Never!

    Yasmin✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Ambiance cantik, cuaca sekarang duduk dalam la sejuk ada aircond.

    Order pakai qr and service laju 😊

    My order was rosemary chicken leg smtg and for me 4/5. Kurang 1 point bcs for me the meat a bit tough and gravy portion tak cukup for the whole meal. All veggies cooked into perfection lembut dan sangat sedap 💗💗

    Aishah Wan sulaiman✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    makanan sedap, kek bnyk jenis smpai x tahu nak pilih apa tapi kek dia pun sedap, service tip top, bukakkan pintu, siap lapkan baby chair, makanan smpai pun x lama wlpun ramai org, anak pun x meragam sbb kedai sejuk wlpun dtg tengah hari

Feeka Coffee Roasters

  • Address: 19, Jln Mesui, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (2883)
  • Phone: +60 3-2110 4599
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Mish Yusof✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Makanan semua sedap. Parking pun senang, open car park sebelah mesui hotel. Menu dia mencabar sikit sebab banyak makanan tak available.

    The only downside is, ice chocolate punya gelas so small. Tak worth dengan harga. Terlampau kecik

    Mushroom dalam feeka breakfast dia sangat sedap. Tak sure apa resipinya.

    NasT Nasir✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Sedap. Semua sedap! Almond Salted Caramel Mille Crepe pun sedap! Tak sempat ambil gambar sebab amazed dengan kesedapan dia. Portion wise okay je tapi for me macam tak cukup sebab sedap 😂😂 Tak sangka Aglio Olio boleh sesedap itu.
    Kucing Hitam✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Salmon & Grilled Chicken dia sedap! Harga ok xmahal sgt. Recommended 👍🏻
    Chris Lovatt✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Feeka Bukit Bintang KL Malaysia. Taste 2.1 Temp 2.5 Texture 2.6 (7.2 /9) Art 0.8 Total 8.0
    Iffah✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Makanan dia okay kalau tekak western. Tekak melayu macam saya rasa kureng sikit. Masa sampai lunch hour memang penuh jadinya kena tunggu sekejap.

Merchant’s Lane

  • Address: 150, Jalan Petaling, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (2821)

Honey Cafe by Jungle House

  • Address: 10, Jln Telawi 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (1665)

leaf & co. cafe

  • Address: 53, Jalan Sultan, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1397)

Kafe Kleptokrat

  • Address: 16-22, Jalan Tun H S Lee, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (875)

Mingle Cafe

  • Address: 55, Jalan Sultan, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (783)

Thank you for reading. You can visit the KL Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Kuala Lumpur Malaysia.