Kl
Kuala Lumpur

Ketahui 7 Cafe Terbaik di Shah Alam, Malaysia

Explore the top-rated Cafe in Shah Alam, Malaysia, meticulously curated based on positive reviews from satisfied customers on Google My Business.

One Serambi Cafe

  • Address: 1-G, D’bayu Commercial Centre, Jalan Serambi U8/21, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (1509)
  • Phone: +60 3-7734 7700
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 9:30 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 11:00 PTG
TTL Bukit Jelutong in Shah Alam
TTL Bukit Jelutong in Shah Alam

5 Replies to Ketahui 7 Cafe Terbaik di Shah Alam, Malaysia

  1. Cafe yang menyediakan pelbagai menu “Western”. Saya sudah cuba menu signature iaitu OSC Fried Seafood Spaghetti memang sedap sesuai untuk peminat makanan pedas. Servis dan layanan memang terbaik. Waktu saya pergi waktu malam dan ramai pengunjung. Mujur sudah reserved meja.

  2. Alhamdulillah insya-Allah makanan sedap dan menyelerakan, sesiapa yang meminati makanan ala barat boleh datang ke sini merasai sendiri keenakkan hidangan yang ada. Pencuci mulut juga sedap dan berbaloi dengan harga, menu kanak-kanak juga tersedia. Pelbagai jenis pasta juga tersedia disini, suasana yang tenang dan selesa, layanan mesra yang baik diberikan. Jom berkunjung dan rasai pengalaman anda sendiri.

    Alhamdulillah, God willing, the food is delicious and appetizing, anyone who is interested in western-style food can come here and taste for themselves the deliciousness of the dishes available. Desserts are also good and worth the price, children’s menu is also available. Various types of pasta are also available here, a calm and comfortable atmosphere, good friendly service is provided. Come visit and feel the experience for yourself.

  3. Utk breakfast mmg kurg best. Buka kedai 9.30, tp byk benda xde. Ada makanan yg 10.30 bru ada, ada yg kena tgu supplier bru boleh order. Tingkat atas pun 11.30 bru boleh naik.

  4. Highly recommended ye utk korang dtg sini n enjoy the food , service yg terbaik .. diorang siap nyanyikan lagu bfday berbunga ati ank i

  5. Kedai selesa,service laju & friendly.. tapi a little bit pricey for me..3 main course meals + garlic bread RM120.00. Semuaaaaa sedap

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cari cafe terbaik di sekitarmu, mulai dari kota Putrajaya, Kuala Lumpur, hingga Cheras. Jangan lewatkan peluang untuk menikmati authentic coffee yang disajikan di pusat metropolitan Malaysia ini.

The 7 Best Cafe near Shah Alam

TTL Bukit Jelutong

  • Address: No 2, Jalan N U8/N, Seksyen U8 Bukit Jelutong Timur, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1276)
  • Phone: +60 3-7831 9702
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 8:30 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 8:30 PTG
  • Reviews:
    Mohd Amir Mohd Ghani✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Tempat makan fav bila di area Bukti Jelutong . Dah banyak kali repeat mmg tak pernah mengecewakan. Good food with nice environment…

    Servis agak cepat walaupun ramai orang..

    Fav food: Pan Grilled Seabass Pizza: biasa2, sesuai untuk budak2..

    Recommended.. Must Try

    Madam Azah✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Best port kat sini. Makan pun sedap2 semuanya
    Fieza Zai✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Makanan bolehlah tp kena improve lg. Especially cake.. service memang hauklah sbb time dtg haritu yg serve ni budak lelaki muda tp muka kerek abes. Greetings xde senyum ko jgn haraplah. Time serve pn main letak camtu je dgn muka ketat. Eh tp meja sebelah kitorang tu mat saleh elok pulak ko blh serve cakap elok2. Dasar penjilat omputih. Maleh aku nk pg situ lg
    Arinah Hanis✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Fast service from waiter and harga pun berpatutan la. Alfredo mushroom dia sedap and yang paling recommended is Kek Pandan Gula Melaka dia 👍🏻 Tak muak langsung and memang sedap ✨ Everything is nice would love to come again 😘
    fynaz syafinaz✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Semua makanan dia sedap! My fav carbonara dengan mushroom soup! Service laju! Cafe pun cantik sangat2. Recommended!

Tanah Aina Cafe

  • Address: Wisma Tanah Aina, Jalan Mesra 1, Batu Tiga, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (936)
  • Phone: +60 3-5524 3258
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 8:30 PG – 10:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 10:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 10:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 10:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 10:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 10:30 PTG
  • Reviews:
    Adian Ross✭✭
    3 minggu yang lalu
    Kalau boleh edit balik gambar ini, dah macam dlm filem horror ‘The Conjuring’. Org nak makan tak selesa.
    Razy Nazarudin✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Mee sup – tak sedap (tasteless) Mee kari – so-so Nasi lemak + ayam goreng = ok Kentang goreng.. Air suam 2x, milo ais, fresh orange Total RM 108.. harga mahal tu biasa tapi harga tak kene dgn rasa..

    Anak tertumpah air suam atas meja.. ada makcik sorang2 kat meja bertentangan (owner/manager) geleng2 kepala buat muka tak puas hati.. tak ada pukak dia nak panggil staff tolong lap kan ke.. dia ke kaunter ntah buat apa pastu dok tenung je dgn muka yg masam tak puas ati.. seram lak.. kali pertama dan terakhir lah jejak kaki ke kafe tanah aina ni..

    AISHAH RAHMAN✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat cantik,bersih,tenang & staff peramah sgt. Makanan semua sedap. Harga berpatutan. Nanti kalau datang Shah Alam boleh singgah sini lagi.
    makan makan✭✭✭
    setahun yang lalu
    tempat cantik tapi pekerja tak ingat nombor meja dan kerap hantar makanan yang salah dan kadang2 bukan yang kami punya walaupun makanan yg sama. ada satu makanan tu kami dah usik sebab sebab sama macam yang kami order tapi pekerja datang semula dan ambil balik. dah bagitahu yang kami dah usik tapi dia cakap tak apa dan bawa makan tersebut ke meja yang lain
    Tun Nur Harahap Aidiladha✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Suasananya memang best. Makanan pun sedap. Sungguh berperisa. Next time nak cuba dessert. Rindu sungguh kat Tanah Aina Farah Soraya dan Tanah Aina Fahad

KOPIMEO

  • Address: 33, Jalan Tengku Ampuan Zabedah B 9/B, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (713)

Common

  • Address: Seksyen 13, 71, Jalan Snuker 13/28, Tadisma Business Park, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (661)

Holy Smoke Cafe

  • Address: 65, Jalan Bola Jaring 13/15, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (441)

KOPI Cafe @ Malaysian Cafe

  • Address: Suite 1-6-G, Jalan Setia Prima W U13/W, Seksyen U13, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (413)

Kopi Pokok

  • Address: Jalan Bangau 6/5b, Seksyen 6, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (408)

Thank you for reading. You can visit the KL Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Kuala Lumpur Malaysia.