Maynhiaga Cover
KL Reviews

KL Special Force – Reviews & Photos KL Special Force (Top Reviews)

The KL Special Force is a special unit of the Royal Malaysia Police that specializes in handling high-risk situations and carrying out major security operations. This elite force is trained to handle various types of threats and is equipped with advanced weapons and technology. Here are some key points about the KL Special Force:

  • Highly trained personnel: Members of the KL Special Force undergo rigorous training programs that include physical fitness, tactical skills, and firearms training. They are trained to respond quickly and effectively in any situation.
  • Specialized units: The KL Special Force is divided into specialized units, each with its own expertise. These units include the Special Action Unit, the Special Task Force for Anti-Vice, Gaming, and Gangsterism (STAGG), and the Special Tactical Intelligence Narcotics Group (STING).
  • High-risk operations: The KL Special Force is often called upon to handle high-risk operations such as counter-terrorism missions, hostage situations, and major criminal investigations. They work closely with other law enforcement agencies to ensure the safety and security of the country.
  • Advanced equipment: The KL Special Force is equipped with the latest weapons, communication systems, and surveillance equipment to support their operations. This enables them to carry out their duties with precision and efficiency.
  • Public trust and confidence: The KL Special Force has gained public trust and confidence through their successful operations and commitment to maintaining law and order. They are highly respected for their professionalism and dedication to serving the nation.

The KL Special Force plays a crucial role in ensuring the safety and security of Malaysia. With their specialized training, advanced equipment, and unwavering commitment, they continue to be an integral part of the country’s law enforcement efforts.

KL Special Force, Malaysia – Real Reviews

Fossil - The Gardens Mall in Malaysia
Fossil – The Gardens Mall in Malaysia

Pullman Kuala Lumpur Bangsar

  • Address: 1, Jalan Pantai Baharu, Jaya Tower 3, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (5474)
  • Phone: +60 3-2298 1888
  • Website:
  • Reviews:
    Amirul Hakimi✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pullman Bangsar, Kuala Lumpur.

    Check in : 1/2/2022 Check out : 2/2/2022 Price : RM243.80 per night. Booking thru Agoda. (Last minute booking)

    Customer service : 5 ⭐

    Minta early check in dibenarkan tu pun mungkin sebab ada bilik kosong. Check in dan check out smooth. Receptionist, bell boy dan semua staff memang ramah. Setiap kali jumpa akan senyum sambil letak tangan di dada gitew. Minta tolong angkat barang memang sepantas kilat akan ditolong. Kita as pelanggan rasa dihargai walaupun kita pakai selekeh je. Sesetengah hotel staff dia kalau nampak kita selekeh nak taknak je layan.

    Bilik : 4 ⭐

    Saya dan family kecil saya menginap di Deluxe Room King Bed. Semua lengkap dan berfungsi dengan baik. Aircond sejuk. Ada bath tub, seperate shower dan kelengkapan toiletries. Air panas berfungsi dengan baik. Wifi laju. Pemandangan memang betul-betul mengadap federal highway.

    Others :

    Parking free. Kena validate dulu setiap kali nak keluar. Suasana hotel sunyi tapi takda la sampai seram. Memang sesuai untuk family yang ada anak kecil macam saya ni sebab anak2 saya yang akan meriuhkan hotel ni.

    Need to be upgrade :

    TV lama takpa tapi pastikan elok sebab suara dan video kt tv tak serentak. Nak tengok pun takda mood. Bantal mohon tukar pada yang baru sebab bantal sediada squishy. Tak best bila baring.

    Saya tak ambil breakfast di hotel order grab je. Overall saya berpuas hati menginap 1 malam di sini.

    Mohd Kamal
    2 tahun yang lalu
    Makan Bukan puasa yg teruk.. Tiada harga utk warga emas , kambing golek x da dan digantikan dgn kambing panggang yg keras .. air tebu x seperti tebu makanan .. ambil sup daging tapi bagi tulang sahaja! setelah diberitahu tentang makanan kepada manager yg bertugas pon masih tiada apa2 tindakan diambil. service yg teruk dan makanan yg teruk.. tidak dicadangkan buka puasa di pull man bangsar ni.. sekian.. to hotel pls improve ur food quality and ur service..
    Khai Apih✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    So far tahap memuaskan, mencapai expectations sye, staff friendly, call reception cepat angkat Dan act fast, cleaniless I give 9/10 sbb masih ad aluminium Maggi beneath menu, mungkin org yg duduk sebelum ni kot tinggal Dan terlepas pandang, and also ad sisa baki megi dlm cawan sye yg tak dicuci, so far perabot semua dlm keadaan baik, aircond susah nk control tpi sejuk, Bath tub besar Dan muat satu bdn (tinggi sya 170cm) will repeat again if the management improved in future
    Ismail Muhamed✭✭
    2 tahun yang lalu
    Bilik dikemas agak lewat Dan dikemas tidak begitu bersih. Cadar pun dikemaskan secara ala kadar. Dan perokok hati2 hotel akan disaman RM500 kalau jumpa puntung tapi kalau Kita tertinggal barang anggap hilang terus lah. Saya tertinggal ubat insulin saya dalam peti sejuk hotel X ambil perhatian utk hubungi. Dah kena buang kot. Tapi kalau nak Saman puntung rokok laju je. Makanan normal sgt kalau buffet Ramadhan saya X akan byr utk ke Pullman bangsar
    Riduan Harddes✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    staff semua okay.. sangat membantu bila diperlukan which is nice… makanan pun sedap cuma kalau boleh tukar jadual makanan contohnya setiap hari khamis menu yang dihidangkan adalah sama untuk setiap minggu so banyak staff saya complaint menu makanan yang sama dan dah jemu. Mohon tukar menu makanan je.. yang lain tiptop.. terbaik

Pusat Perubatan Sunway

  • Address: 5, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (3785)
  • Phone: +60 3-7491 9191
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Rosmawati Ismail
    3 minggu yang lalu
    i dapat call dari admission bg tahu insuran approved pukul 2.30 Ptg tapi sampai pkl 6.45 petang masih blm dapat masuk bilik sbb takde bilik kosong. Datang dari pagi ok lagi sbb ada urusan klinik..tapi sgt mengecewakan tunggu dari pkl 2.30 ptg sampai 6.45 ptg masih tak dpt admitted. Dari sakit sikit terus jadi lagi teruk rasanya…alasan yg diberi bilik yg sepatutnya saya masuk tu patient tgh tunggu transport..kenapa nak tunggu transport perlu stay dlm bilik..tunggu la dilobi. Orang yg sakit perlu melepak di lobi lebih dari 4 jam dan org yg dah discharge plk stay dlm bilik tunggu transport. Very poor service
    Samsung Galaxy J7
    5 bulan yang lalu
    sangat mengecewakan. dari jam 7.30 pagi sampai ke jam 2 petang menunggu untuk warded. operation mula jam 1. Insuran dah mohon 2 minggu lepas. tiba datang pada hari nak pembedahan insuran masih sangkut. itu ini ada je alasan. punca nya buat kerja sambil lewa. sana sini tendang. kaunter tendang insuran..insuran tendang kaunter cs. doktor pulak duk tunggu. ingat nak masuk bilik pembedahan semudah itu ke? kena ikut jadual doktor tu. senang je suruh masuk bilik bedah walhal insuran tak lulus lagi.
    chongfoo shin✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Pertama kali ke sunway medical , senang cari parking ,register pun laju shj , nurse peramah ajar kita cari dr.phang , perundingan daripada Dr.lhang adalah baik, Dr.phang sangat peramah ,
    Haidie Harun✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Hospital yg sgt bagus, -doktor pakar kanak2 anak sy, Dr Rosalie sgt baik & membantu. -nurse yg baik & mesra pelanggan – customer service & front desk ramah & berinformasi – kemudahan hospital yg sgt baik, terdapat kedai, farmasi & restoran. – sunmed cafe makanan sedap.

    Cadangan jika dapat menambah surau di tingkat lain, surau di aras LG ruangannya agak kecil & terhad.

    Terima kasih

    张凯程
    sebulan yang lalu
    call satu hari x nlh dapat report sendiri Tolak kerja Saja buat bayaran cepat mahu angat report sendiri 2 3 hari x dpt

Lotus Family Restaurant (Gasing)

  • Address: 15, Jalan Gasing, Seksyen 6, 46000 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (3576)
  • Phone: +60 3-7782 8795
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    sharifah noraini✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Ia adalah sebuah restoran halal yang menyediakan pelbagai jenis makanan masakan India yg terkenal di Petaling Jaya.

    Hidangan menu menyelerakan dan menarik utk non Indian yang ingin merasa masakan India.

    Restoran yg besar dan selesa serta persekitaran yg bersih diamalkan di sini. Harga makanan sangat berbaloi serta servis yg baik. Waiting time tidak terlalu lama.

    Norazian Abdul Rahman✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Sebuah restaurant yang menyajikan makan india yang sangat popular di petaling jaya. Dihidangkan dengan pelbagai menu yang menarik. Restaurant yang besar dan selesa. Persekitaran yang bersih. Makanan yang sedap-sedap disajikan disini. Sekali datang pasti akan datang lagi.
    Amirul Tusiran✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Antara dalam list kena pergi .. Banyak menu² terkenal Malaysia ada kat sini .. Terutama makanan tradisional Malaysia .. Servis mantap .. Laju .. Kepelbagaian pilihan makanan ada ?
    mishary amin✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Satu restoran yang menghidangkan makanan yang lazat serta harga yang berpatutan.

    Sangat recommended untuk membawa seisi keluarga kawan dan rakan kerja..

    haziqah zainuddin✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Makanan sedap dan berbaloi dengan harganya . Layanan semua sangat ramah dan baik

Fossil – The Gardens Mall

  • Address: Lot F240, Level 1, The Gardens, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (1949)

Hospital Pantai Kuala Lumpur – Bangsar Bukit Pantai

  • Address: 8, Jalan Bukit Pantai, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1741)

Everything You Need to Know to Visit KL Special Force

When using a product or service in KL Special Force, there are several important factors to consider. These include:

  • The quality of the product or service
  • The reputation of the provider
  • The price or cost of the product or service
  • The convenience or accessibility of the product or service
  • The reliability or effectiveness of the product or service

The quality of the product or service is of utmost importance in KL Special Force. This is because the product or service needs to be reliable and effective in order to meet the high demands and standards of the special forces unit. It is crucial that the product or service performs well in real-life situations and can withstand rigorous use.

The reputation of the provider is also important when considering a product or service for KL Special Force. It is essential to choose a provider that has a strong track record and positive reviews from other customers. This ensures that the provider is trustworthy and will deliver on their promises.

Price or cost is another factor to consider when using a product or service in KL Special Force. While it is important to stay within budget, it is equally important to consider the value and quality of the product or service. Sometimes, investing in a higher-priced product or service can be more cost-effective in the long run if it provides better performance and durability.

The convenience or accessibility of the product or service is also worth considering. In KL Special Force, time is of the essence, so it is beneficial to choose a product or service that is readily available and easy to obtain. This ensures that the special forces unit can quickly acquire the necessary equipment or support to carry out their missions.

Lastly, the reliability or effectiveness of the product or service is crucial. KL Special Force relies on products or services that can be trusted to perform consistently and meet their needs. The product or service should be able to withstand challenging or extreme conditions and support the special forces unit in achieving their objectives.

Best Things to Do in Malaysia

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,386)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Bako National Park

Bako National Park
4.8 (5,183)
Sarawak, Malaysia
Batu Caves

Batu Caves
4.4 (57,546)
Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia

We’ve wrapped up our insights on Malaysia’s top-rated KL Special Force. We trust you enjoyed the read and found the information valuable.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *