Maynhiaga Cover
KL Reviews

Pantai Hospital Kuala Lumpur: Top Reviews

Pantai Hospital Kuala Lumpur is a leading private hospital in Malaysia. With state-of-the-art facilities and a team of highly skilled doctors and staff, the hospital is committed to providing excellent healthcare services to patients. Here are some key features of Pantai Hospital Kuala Lumpur:

  • Well-equipped ICU and CCU units for critical care
  • Specialized departments for various medical fields including cardiology, orthopedics, and oncology
  • Advanced diagnostic and imaging services
  • 24-hour emergency and trauma care services
  • Cutting-edge surgical facilities with minimally invasive procedures
  • Comfortable and spacious patient rooms with modern amenities
  • Comprehensive range of medical treatments and wellness programs
  • Collaboration with international hospitals for advanced medical procedures

At Pantai Hospital Kuala Lumpur, patient care and safety are of utmost importance. The hospital strives to provide personalized and compassionate care to all patients, ensuring their well-being and recovery. With its reputation for excellence in healthcare, Pantai Hospital Kuala Lumpur continues to be a preferred choice for both local and international patients.

Pantai Hospital Kuala Lumpur, Malaysia – Real Reviews

Hospital Pantai Kuala Lumpur - Bangsar Bukit Pantai in Malaysia
Hospital Pantai Kuala Lumpur – Bangsar Bukit Pantai in Malaysia

Hospital Pantai Cheras

  • Address: 1, Jalan 1/96a, Taman Cheras Makmur, 56100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (1955)
  • Phone: +60 3-9145 2888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    nana ali✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Dr ong chun seong perkhidmatan dan layanan yang berikan kepada pesakit amat baik cara percakap dan penerangan amat baik sekali
    Nash E’s✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Saya telah menghubungi pihak hospital terlebih dahulu sebelum hadir untuk bertanyakan sama ada saya masih boleh hadir untuk berjumpa dengan pakar telinga atau tidak memandangkan jam sudah menunjukkan pukul 2 petang dan kakitangan hospital ditalian memaklumkan kepada saya bahawa saya masih boleh hadir dan perlu sampai sebelum pukul 4.30 petang jadi saya bergegas terus ke hospital untuk berjumpa dengan pakar telinga memandangkan telinga anak saya bernanah dan berdarah. Namun apabila saya tiba di hospital kakitangan dihadapan memaklumkan bahawa klinik pakar telinga telah tutup pada pukul 1 tengahari tadi. Perkara ini sangat menyusahkan dan telah membazir masa kerana saya perlu menyemak pakar telinga di klinik/hospital lain sekiranya kakitangan hospital tidak memaklumkan bahawa saya masih boleh hadir pada masa tersebut. Ini bukan perkara yang boleh diambil mudah. Mohon hospital untuk memastikan kakitangan hospital mempunyai informasi yang tepat. Sekian, terima kasih.
    Prince Hafiz✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    i nak ucapkan ribuan terima kasih kepada nurse yang bernama farhan di emergency sbb dia bantu i segalanya pada malam itu❤️thanksss❤️ Dr Hoh siew yep terbaikkkkk❤️
    Shazali Salleh✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Dr lim soo san seorang doctor pakar neuro di pantai cheras . Doctor yg mendiagnos saya dan memantau saya selama berada di hospital seorang doctor yg sangat dedikasi dan prihatin terhadap pesakitnya menjalankan tugas dgn amanah .??
    Suhela Mahmud✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Bermula dari fb messenger WSM Medic saya direkomenkan dengan Dr Hoh Siew Yep di Hospital Pantai Cheras. Urusan pendaftaran berjalan sangat lancar, penerangan yang diberikan juga sangat memuaskan hati dan saya tidak ragu-ragu dan saya sangat yakin untuk melakukan prosedur Hemorhoids dengan Doktor Hoh. Saya amat berpuas hati dengan semua pihak hospital bermula daripada urusan pendaftaran kemasukan ke wad, layanan dari nurses bertugas dan perkhidmatan yang diberikan sangatlah terbaik. Bagi kaum wanita yang mempunyai masalah hemorrhoid, berjumpalah dengan Doktor Hoh. Beliau sangat prihatin dengan sensitiviti kita kaum wanita dan boleh membuat permintaan wanita sahaja menguruskan kita dibilik endocopy dan bilik pembedahan. Terima kasih diucapkan kepada Dr Hoh dan semua nurses yang sudi memberikan servis yang terbaik kepada saya.

Hospital Pantai Kuala Lumpur – Bangsar Bukit Pantai

  • Address: 8, Jalan Bukit Pantai, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1741)
  • Phone: +60 3-2296 0888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Gadis Jepun✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Kali pertama pergi hospital ni semalam..ada appointment dengan O&G..alhamdulilah..semuanya ok..parking berbayar(touch&go atau tiket)parking yg banyak..sangatlah selesa..kedai makan memang banyak..( auntie anne/pop meals/mohd chan dn mcm2 lagi ) toilet tersangat lah bersih..untuk pendaftaran dan pembayaran mudah..setiap level ada registration/payment..jadi tak terlalu ramai ..appointment semalam dengan Dr.Lavitha..sangat lembut dan baik…selesa bila berbicara dengan dia.tq Doc..
    Najihah Mahadi
    4 bulan yang lalu
    First and last! Service lembab dari first day nak masuk sampai nak discharge! 9 pagi dh boleh discharge, pukul 4 masih menunggu ubat!!!
    Najeeha Ismail
    6 bulan yang lalu
    Saya tidak puas hati dengan layanan seorang security di lobby ward..Dia seolah ingin provoke saya siap angkat jari menunjuk ketidakpuashati beliau dekat saya..Kejadian berpunca apabila majikan saya call suruh saya pickup beliau di lobby..Saya baru sahaja sampai di lobby tidak sampai 5 minit..Dia cakap tidak boleh parking di situ..Persoalannya saya tunggu di lobby tidak sampai 5 minit pun security halau saya suruh parking dekat luar..Takkan tidak sampai 5 minit pun tidak boleh tunggu.Lainlah di belakang saya ada banyak kereta.Belakang kereta saya masih kosong tiada kereta..Saya cakap pada security itu majikan saya sudah call sebab itu saya terus datang ke sini..Mengapa tidak ada timbang rasa sedikit..Saya boleh terima jika saya lama menunggu di situ saya di halau begitu..Masalahnya tidak sampai 5 minit saya tunggu majikan saya sudah turun.Jika belakang banyak kereta saya boleh terima untuk pusing tetapi tidak sampi 5 minit dia dah marah saya.Dalam masa yang sama boss saya turun terus dia beredar dengan bagi muka tidak puas hati dekat saya..Lagi sekali dia cabar saya saya tak teragak agak untuk kurang ajar dengan dia lepas ini..Bad attitude Malay security..Kejadian 23/2/23 jam 5:55pm saya sampai di lobby 5:58pm saya sudah beredar dari lobby hospital..
    siti satar✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    staff kauntar xray( badan berisi+ gelap) bercakap kasar & tidak sabar..kena kursus soft skills lebih lagi tu..staff lain semua ok & baik.
    Ahmad Syahrizal Syafii
    6 bulan yang lalu
    Security pantai Hospital KL paling Teruk sekali.. harap pihak Hospital pantai KL kena ambik Tindakan dengan segera.

Pantai Hospital Ampang

  • Address: Jalan Perubatan 1, Pandan Indah, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (1276)
  • Phone: +60 3-4289 2828
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Syahira✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Start dari ED, cepat sangat diorg buat keje profesional Tq to dr faiz n nurses. Dpt bilik cepat masuk bilik pon cepat. Continue dekat ward semua nurse okay ada yg saangat okay ada yg okay okay.. tapi x de yang tak okay. Setakat muka masam sikit kadang2 tu biasa la kan manusia bukan robot. Servis terbaik.. Dr Tana as paed pon sangat bagus, explaination sangat clear. Bilik katil Alhamdulillah okay ?? makanan pon okay . Senang cakap semua okay . Dah balik rumah ade yg kurang jelas tentang schedule ubat kita call, sambung farmasi pon mereka jawab dan terangkan semula satu2 dengan baik walaupun dlm fon. Terima kasih semua nurse n dr yg jaga Ahmad Asytar. Semoga dibalas dgn kebaikan.
    Faz Ismail
    setahun yang lalu
    18/8/2022 . Anak sampai dengan kakaknya lebih kurang jam 1.00pm di Ampang, saya sampai lebih kurang 1.15pm di Pantai Ampang dari pejabat. Insurance approve jam 2.30pm. Sehingga jam 9.30pm masih tiada bilik. Alasan 1) Tunggu patient discharge 2) Tunggu bilik kemas

    Serius sangat teruk servis. Sehinggalah review ini hantar masih tiada bilik . Tooooo baaaad services

    Saiful Ab Malik
    11 bulan yang lalu
    Nasib kali ni warded tak brapa memuaskan Nak discaj kene sidai lebih dari sejam Nurse kat luar tak brapa membantu nak discaj cepat Ward A3
    Syukur Pedro
    setahun yang lalu
    5jam tunggu bilik x dpt2.. padahal lepas 4jam menunggu kat jabatan kecemasan,staff @kaunter dh bg tau bilik dh ada .tunggu lg sejam pon x dpt bilik lg .. baik aku bwk anak aku g hospital government.. pasal insurance cover la aku bwk g swasta..kalau tau lembap mcm ni,mmg x de la nk datang lg. Bilik dh sedia pon,mcm² alasan kau bg..tunggu nurse wad turun la,tunggu doc pakar la.
    Mohd Aihzar✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Pengalaman Sangat Memuaskan, layanan staff dan pengurusan Sangat Mesra, Nasihat & Rawatan yang bagus juga dari Doktor

Everything You Need to Know to Visit Pantai Hospital Kuala Lumpur

When using products or services at Pantai Hospital Kuala Lumpur, there are several important factors to consider:

  • Quality of care: One of the most important considerations when using any healthcare facility is the quality of care provided. Pantai Hospital Kuala Lumpur is known for its high standard of medical care, with a team of skilled doctors, nurses, and support staff who are dedicated to providing excellent patient care.
  • Facilities and equipment: The hospital is equipped with state-of-the-art facilities and equipment, including advanced medical technology and diagnostic tools. This ensures that patients receive the best possible care and have access to accurate and timely diagnoses.
  • Range of services: Pantai Hospital Kuala Lumpur offers a comprehensive range of medical services, including general medical care, surgeries, specializations, and ancillary services. This means that patients can receive all their healthcare needs under one roof, reducing the need for multiple visits to different facilities.
  • Accessibility: The hospital is located in a convenient location in Kuala Lumpur, making it easily accessible to patients from within the city and surrounding areas. The hospital also offers ample parking facilities and is well-connected to public transportation.
  • Patient comfort and amenities: Pantai Hospital Kuala Lumpur strives to provide a comfortable and welcoming environment for patients. The hospital has clean and well-maintained rooms, comfortable waiting areas, and amenities such as free Wi-Fi, cafes, and gift shops for the convenience of patients and their families.
  • Insurance coverage: One important consideration when using any healthcare facility is insurance coverage. Pantai Hospital Kuala Lumpur has affiliations with various insurance companies, making it easy for patients to utilize their insurance coverage for medical expenses.

Overall, Pantai Hospital Kuala Lumpur offers high-quality healthcare services with a wide range of medical specialties, modern facilities, and a patient-centered approach. Patients can be assured of receiving excellent medical care and a comfortable experience when using the products or services at this hospital.

Top Family-Friendly Activities to Experience in Kuala Lumpur, Malaysia

99 Wonderland Park

99 Wonderland Park
4.1 (4,209)
3a, Jalan 1, KM12, Jalan Ipoh, Pusat Bandar Utara Selayang, 68100 Batu Caves, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,381)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Bamboo Playhouse

Bamboo Playhouse
4.5 (274)
Perdana Botanical Gardens, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Our exploration of the top Pantai Hospital Kuala Lumpur in Malaysia brought to you by Mayniaga has come to an end. We trust you’ve found our review enlightening and hope it serves you well.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *