Maynhiaga Cover
KL Reviews

Shuttle Bus KL – Reviews & Photos Shuttle Bus KL (Top Reviews)

Shuttle Bus KL is a popular transportation service in Malaysia that provides convenient and affordable shuttle bus rides throughout Kuala Lumpur. Whether you’re a local resident or a tourist, Shuttle Bus KL offers a comfortable and efficient way to explore the city. Here are some key features of Shuttle Bus KL:

  • Extensive Route Network: Shuttle Bus KL covers a wide range of destinations in Kuala Lumpur, including popular tourist spots, shopping malls, hotels, and transportation hubs.
  • Timely and Reliable Service: The shuttle buses operate on a fixed schedule, ensuring that passengers can rely on them to arrive at their destinations on time.
  • Affordable Fare: Shuttle Bus KL offers affordable fares, making it a cost-effective option for both short and long distances.
  • Comfortable and Air-Conditioned: The buses are equipped with comfortable seating and air-conditioning, providing a pleasant and enjoyable ride for passengers, especially in Malaysia’s hot and humid climate.
  • Eco-Friendly Option: By choosing Shuttle Bus KL, passengers contribute to reducing their carbon footprint as buses are a more sustainable mode of transportation compared to private vehicles.

Whether you’re a local looking for a convenient way to commute around the city or a tourist wanting to explore Kuala Lumpur’s attractions, Shuttle Bus KL is an excellent transportation option that offers affordability, convenience, and comfort.

Shuttle Bus KL, Malaysia – Real Reviews

Brendan Transportation | Private Driver & Tour Service KL | Car/Van/Bus/Starex/Vellfire | Airport Transfer | KLIA | Genting in Malaysia
Brendan Transportation | Private Driver & Tour Service KL | Car/Van/Bus/Starex/Vellfire | Airport Transfer | KLIA | Genting in Malaysia

Brendan Transportation | Private Driver & Tour Service KL | Car/Van/Bus/Starex/Vellfire | Airport Transfer | KLIA | Genting

  • Address: L3-023-25, Level 3, MyTOWN Shopping Centre, 6, Jalan Cochrane, Seksyen 90, 55100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (405)
  • Phone: +60 11-5110 7237
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    MC SUE✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Driver baik Dan berhemah ..peramah……boss pun baik…..kereta tip top ..mmg berbaloi
    Muhammad Syazwan✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    ??? service mmg cepat dan tip top?????? Tqvm brendan ??
    Chris Joyce✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Perkhidmatan ini adalah apa yang saya perlukan. Memerlukan kereta dan pemandu untuk membawa saya ke Kuala Selangor (untuk melawat perjalanan bot fire flies) dan balik pada waktu petang. Grab atau Teksi tidak akan sesuai kerana mereka tidak menunggu. Saya menghubungi Brendan Transportation di WhatsApp berikutan carian Google. Mereka bertindak balas dengan cepat dan memberikan petikan yang baik. Adalah mudah untuk membuat pengaturan dengan mereka dan membuat pembayaran melalui  Bayar. Penyelam kami mesra dan kereta itu sesuai untuk perjalanan. Bersih dan baru. Perkhidmatan yang sangat baik.
    Sara Nadzri✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Kami menghubungi Brendan Transportation untuk perjalanan saat akhir dari KL ke Pangkor. Kami menghargai tindak balas dan kecekapan mereka dengan tempahan kami yang menjadikan percutian keluarga kami mungkin dan bebas tekanan. Apa yang membuatkan mereka berbeza adalah kebaikan dan kesanggupan mereka untuk pergi lebih jauh. Bagi pusingan kedua kami, ada kejadian yang tidak dijangka yang tidak berada dalam kawalan mereka, tetapi mereka berusaha sedaya upaya untuk menebusnya, yang kami bersyukur. Terima kasih Brendan’s, kami berbesar hati untuk mengembara bersama anda sekali lagi dan mengesyorkan anda kepada rakan-rakan!
    Aisyah Kadir✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Encik Yong telah ditugaskan kepada kami sebagai pemandu kami untuk perjalanan 3 hari. Dia sangat berpengetahuan dan tahu laluan terpantas ke destinasi kami. Dia sangat-sangat peramah dan mudah mesra. Keretanya selesa dan kami juga dapat menyimpan semua barangan membeli-belah kami dengan 4 orang menaiki kereta. Dia juga menepati masa, dan sangat profesional dengan tugasnya. Dan jika saya kembali dengan keluarga saya, saya akan gembira untuk mempunyai Encik Yong sebagai pemandu kami sekali lagi!

Go KL Bus Starhill Gallery Bus Stop (Blue Line, Green Line & Purple Line)

  • Address: Starhill Gallery, 181, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (232)
  • Phone: +60 1-800-88-7723
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 6:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 6:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 6:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 6:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    muhamad yusoff✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Star hill, lot 10, sungei wang plaza.. Bukit bintang with ♥️
    Ramdhan Adne Nurfauzan✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Tak perlu bayar kalo nak pigi dengan bas ini. Nyaman, wifi ada, sejuklah.
    mohd firdaus✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Nak tnggu bas. Tunggu sini nnt dia amek kau bawak jln pusing satu KL
    Muhammad Shafie✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Perlu tambah bumbung hujan la kesian makwe ni.
    Azhari Ahmad✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Masih lagi under renovation…?

Transportation Service Kuala Lumpur. Van & Bus Charter/Hire/Rental/Airport Transfer – Thrill Adventures Travel & Tours

  • Address: 3 Towers T2A-11, 01, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (205)
  • Phone: +60 12-340 7895
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    abd maliq✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Sangat memuaskan.. Tepat pada waktu.. No delay at all.. Alhamdulilah.. Driver pun friendly..in sha Allah boleh guna perkhidmatan ini lagi…
    Az Two Marketing Sdn Bhd✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Service bagus, kenderaan van 10 seater yang kami sewa dalam keadaan baik, bersih, selesa dibawa, aircond sejuk. Senang berurusan dengan En.Ash, maklum balas dari owner pon cepat, kerjasama dari syarikat service ini memang tip top. InsyaAllah, semestinya kami akan senaraikan company service transport ini bagi program lain dimasa akan datang. Semoga maju jaya
    NASAM Ampang✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Van yg sgt selesa dan luas .. sgt comfort sesuai utk family yg ramai ??
    Surinah Surie✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Perkhidmatan terbaik?? Airport Transfer van yang bersih, luas dan selesa???. Pemandu pelancong Fitri dan Ashraf memberikan layanan terbaik dan mesra. Saya bagi 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ untuk kedua-dua pemandu.InshaAllah ada rezeki kami sekeluarga akan menggunakan perkhidmatan van tuan lagi..Terima kasih.?
    iemman azim✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Saya ambil 3 trip. Ke hotel air asia. Air asia ke klia. Klia balik ke rumah. Seriously mmg driver terbaik, peramah dan on time. Sangat berhati2 dan selamat je rasa. Van mmg selesa. Mmg tiptop. Yang paling best driver dia la. Tq for the very comfartable journey?

KL Sentral Bus Station Terminal (Airport & long-distance buses)

  • Address: Kl Sentral, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (142)

SkyBus

  • Address: 203, Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, 50470 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3 (104)

The Ultimate Guide to Visiting Shuttle Bus KL

When using a shuttle bus service in KL, there are several important factors to consider:

  • Route and coverage: Make sure the shuttle bus service covers the areas you need to travel to and from. Check the route map and schedule to ensure that it aligns with your transportation needs.
  • Timeliness: Punctuality is crucial when using a shuttle bus service. Look for a provider that adheres to strict schedules and has a reputation for being on time. This will help you avoid delays and ensure that you reach your destination on schedule.
  • Comfort and amenities: Consider the comfort and amenities offered by the shuttle bus service. Look for buses that have comfortable seating, ample legroom, and air conditioning. Some shuttle services may also offer Wi-Fi, charging ports, and onboard entertainment options.
  • Price and affordability: Compare the prices of different shuttle bus services to find one that fits within your budget. Take into account any additional fees or surcharges that may apply, such as for excess baggage or special requests.
  • Safety and reliability: Check the safety records and reputation of the shuttle bus service. Look for a provider that has well-maintained buses, experienced drivers, and a strong commitment to passenger safety. Reading reviews and testimonials can give you insights into the reliability of the service.
  • Flexibility and convenience: Consider the flexibility and convenience offered by the shuttle bus service. Look for options that allow you to easily book or change your reservations, provide multiple pick-up and drop-off locations, and offer frequent departures.

By considering these factors, you can ensure a smooth and enjoyable experience when using a shuttle bus service in KL.

The Best Places to Visit in Kuala Lumpur, Malaysia

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,381)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Batu Caves

Batu Caves
4.4 (57,541)
Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park
4.3 (6,348)
Berjaya Times Square, 5th and 7th Floor, 1, Jln Imbi, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

That concludes our article on Shuttle Bus KL reviews from Mayniaga.com. Happy reading and we hope you find it useful.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *