Kl
Kuala Lumpur

Terokai 7 Cafe Paling Popular di Petaling Jaya, Malaysia

Explore the top-rated Cafe in Petaling Jaya, Malaysia, meticulously curated based on positive reviews from satisfied customers on Google My Business.

Strangers at 47

  • Address: 45, 47 49, Jalan 17/45, Seksyen 17, 46400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2585)
  • Phone: +60 12-745 4749
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
The Coffee Bean & Tea Leaf in Petaling Jaya
The Coffee Bean & Tea Leaf in Petaling Jaya

5 Replies to Terokai 7 Cafe Paling Popular di Petaling Jaya, Malaysia

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cari cafe terbaik di sekitarmu, mulai dari kota Putrajaya, Kuala Lumpur, hingga Cheras. Jangan lewatkan peluang untuk menikmati authentic coffee yang disajikan di pusat metropolitan Malaysia ini.

The 7 Best Cafe near Petaling Jaya

Fluffed Cafe @ Taman Paramount

  • Address: 55, Jalan 20/7, Taman Paramount, 46300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (2091)
  • Phone: +60 12-730 1310
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 12:30–10:30 PTG
    Rabu: 12:30–10:30 PTG
    Khamis: 12:30–10:30 PTG
    Jumaat: 12:30–10:30 PTG
    Sabtu: 12:30–10:30 PTG
    Ahad: 12:30–10:30 PTG
  • Reviews:
    Nor Ayezza Normazlin✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Best place for dining with good decoration. Tempat viral wajib untuk singgah. Pelbagai menu yang menarik untuk dicuba.
    NFShiHa✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Order peanut waffle. (forgot the menu name 😅)

    Love the waffle texture and taste. Mengingatkan kepada apam balik kacang banyak 😉

    Ice cream peanut delicious.

    Overall combination was good 👍👍👍👍👍

    Junaidi junid✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Terima kasih…layanan yg bagus…terbaik…
    Hanson Wong✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Masih wafel terbaik di Malaysia! 😆😆 Dengan gabungan waffle dan aiskrim yang sedap, waffle gebu memang terbaik! Walau bagaimanapun, tempat duduk outlet ini sangat padat. Kembali ke tahun lalu, semasa saya datang ke sini, masih terdapat sedikit ruang antara setiap meja. Sekarang, ia sangat padat, mungkin disebabkan mereka perlu memuatkan lebih ramai orang. Kadangkala ia hanya diberikan 1 meja kecil untuk 4 orang. 😨😨 Mungkin sesak dan bising pada waktu puncak disebabkan sistem kalis bunyi yang lemah. Selain daripada ini, semuanya hebat!
    Ong Joh Xhin✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Pernah ke sini beberapa kali tahun ini, dan ya, ia SENTIASA penuh, tetapi atas sebab yang baik! Wafel yang kami tempah semuanya sangat sedap. Bergantung pada apa yang anda suka, semua perisa adalah baik, kerana asas wafel sentiasa wangi dan dibakar.

    Kami datang ke sini semasa waktu makan malam sekali dan ruangnya sudah agak sibuk juga, jadi harapkan sahaja untuk beratur tetapi ia akan berbaloi.

Cafe Tujoh

  • Address: 617, Jalan 17/10, Seksyen 17, 46400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1361)
  • Phone: +60 18-271 1157
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 11:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 11:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Ain Mjais✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    First time reading the review, I kinda doubt sedap ke makan kat sini? Sebab review some okay some macam tak okay. But guys please come here. The food were extremely delicious! Soft shell crab spagetti sedap! Smoked duck psta sedap! The sandwich pun sedap! Pandan gula melaka cake sedap! Aaaa overall the food semua sedap lahh cuma air just normal takde special sangat. Better you guys make a reservation before coming sebab selalu full. Other cons is susah sikit dapt prking. But as long as the food sedap, all kesusahan dapat parking were gone hahahaha. And psssttt the cafe is instragammable ❤️
    Mohd.zulfadly Abd majid✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    All sedap. Kek sedap. Staff very friendly. Servis laju. Nice devo n ambience
    Nabila Z✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Makanan pricey ( standard harga cafe lah RM15++) And tasteless bagi aku. Maybe healthy food kot. Not sure. But boleh try kalau nak. And okay je kalau nak lepak² sini. Cantik kalau amek gambar. Kadang² kalau chef takde buat order, dorang sempat main gitar nyanyi². 😊 Staff peramah. Nice lah.
    Man luqman lalat✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Coffe sedap .kek sedap tapi texture kek perlu lebih solid atau steady..harga quite pricy so better prepare duit bnyk hehe…food i cant complain sbb tadi dtang x rase nak makan berat ehek..TQVM..otherwise friendly staff
    Riddwan Wann✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Nice place..makanan pun sedap..mantap!!

Jam and Kaya Café

  • Address: PJ Palms Sport Centre, 1, Lorong Sultan, Bandar Baru Petaling Jaya, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (1100)

Awesome Canteen

  • Address: 19, Jalan 20/13, Taman Paramount, 46300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (768)

One Half

  • Address: 17, Jalan 20/13, Taman Paramount, 46300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (647)

Hideaway Cafe

  • Address: AG7, Block A Happy Mansion Section, 17, Jalan 17/13, 46400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (468)

Cafe Lafayette

  • Address: 19-G, Jalan SS 21/56b, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (390)

Thank you for reading. You can visit the KL Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Kuala Lumpur Malaysia.