KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK) in Cheras
Clinic

The 10 Most Popular Clinics in Cheras

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Clinic in Cheras, Malaysia.

u.n.i Klinik

  • Address: 80, Jalan Dwitasik, Dataran Dwitasik, 56000 Cheras, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (44)
  • Phone: +60 3-9174 5048
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 3:00 PTG
KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK) in Cheras
KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK) in Cheras

5 Replies to The 10 Most Popular Clinics in Cheras

  1. Mengecewakan.. sebagai rakyat biasa yg ingin rawatan.. dah maklum keadaan tak berapa sihat setelah ambil booster.. tetapi dihalau Oleh staf untuk buat PCR dan RTK test di hospital kerajaan dlu.. mcm seolah2 kita sakit lain pula.. kalau ada benda2 bukan2, sure dah x dibenarkan ambil booster.. pastu tambah dengan alasannya sini tempat org ramai ambil booster, nanti ganggu patient2 lain.. mcm ni ke jwpn.. kita yg dtg klinik bukan patient ke? bukan ke sedia maklum dah booster ada kebarangkalian memberi side effect.. salah ke untuk periksa pesakit? Ini bukan kali pertama.. sebelum ni seorang lagi pun kena jawapan mcm tu.. sungguh mengecewakan..

  2. Staffs, Doctor Liyana & sonographer semua friendly. Sangat membantu dr awal saya datang ke klinik hingga selesai. Persekitaran klinik pun bersih and cozy. Sangat selesa kalau nak bawa anak² ke klinik ni. Overall, semuanya bagus. 5 star utk klinik ni

  3. Perkhidmatan baik seronok berurusan dengan Dr dan staf yg sangat peramah. Harga pon berpatutan ??

  4. Klinik paling best yang saya pernah pergi. Staff dan doc yang friendly dan sangat² membantu. Bersih, ruang menunggu yang selesa dan ada aluanan zikir yang amat menenangkan ?. Harga pun berpatutan sebab doc akan bagi ubat yang kita betul² perlukan sahaja. Terima kasih kepada doktor yang merawat saya, Dr Zulfaqqar dan juga staff yang serve saya (tak tahu nama) dengan sangat baik. Will definitely come again. ☺️

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Understanding the Distinctions between Clinics and Hospitals

In Cheras, there are differences between clinics and hospitals, both in terms of the services they provide and the level of care they offer. Here are the key distinctions:

  1. Size and Complexity:
    • Clinics: Clinics are smaller healthcare facilities that typically provide primary care services and basic medical treatments. They are often run by general practitioners (GPs) and offer outpatient services.
    • Hospitals: Hospitals are larger and more complex healthcare institutions equipped to handle a broader range of medical services. They have various specialized departments and units, offering a wider spectrum of treatments and facilities, including surgical services and inpatient care.
  2. Services Provided:
    • Clinics: Clinics are usually focused on preventive care, minor medical issues, and general health check-ups. They can handle common illnesses, vaccinations, and routine medical examinations.
    • Hospitals: Hospitals can provide a wide array of services, ranging from emergency care and intensive care to specialized treatments like cardiac surgeries, organ transplants, and advanced diagnostics.
  3. Admission and Stay:
    • Clinics: Patients typically visit clinics on an outpatient basis, meaning they are treated and sent home the same day. There are some specialized clinics that might offer short-term observation, but most are not equipped for extended inpatient stays.
    • Hospitals: Hospitals have the capacity for inpatient care, where patients can be admitted for more extended periods, sometimes days or weeks, depending on the severity of their condition and the required treatment.
  4. Specialization:
    • Clinics: Some clinics may focus on specific areas, such as women’s health, pediatric care, or certain chronic diseases. However, most clinics provide general medical services.
    • Hospitals: Hospitals often have various specialized departments, such as cardiology, oncology, neurology, etc., each staffed by doctors and medical professionals with expertise in their respective fields.
  5. Facilities and Technology:
    • Clinics: Due to their smaller scale, clinics may have limited medical equipment and diagnostic facilities compared to hospitals.
    • Hospitals: Hospitals are better equipped with advanced medical technology and facilities, including imaging machines, surgical suites, and intensive care units.
  6. Cost and Accessibility:
    • Clinics: Clinics generally have lower consultation fees and may be more accessible in terms of location.
    • Hospitals: Hospital services can be more expensive, and major hospitals are typically located in urban areas or larger cities.

It’s essential to choose the appropriate healthcare facility based on the nature of your medical condition. For minor illnesses and regular check-ups, a clinic is often sufficient, while for more severe or complex medical issues, a hospital’s comprehensive resources are required. Always seek advice from healthcare professionals to determine the most suitable option for your needs.

The 10 Best Clinic near Cheras

KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK) in Cheras
KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK) in Cheras

Poliklinik Dhaliwal Taman Tenaga Cheras

  • Address: No. 35, Jalan Selimang, Taman Tenaga, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (37)
  • Phone: +60 3-9171 4789
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 1:00 PTG
  • Reviews:
    Hafiza Zohir✭✭
    2 tahun yang lalu
    Untuk perempuan islam tidak digalakkan datang kerana tiada Doktor perempuan.
    Agees Ansar✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Perkhidmatan yang baik.
    Akka penyambut tetamu sangat bijak dan mengutamakan pelanggan.
    Dia berjaya menghubungi pembekal perkhidmatan saya untuk menampung insurans baharu saya.
    Dia sangat cepat dan berusaha keras untuk membantu orang sakit melawat klinik. Dia memahami rasa mendesak. Ini sangat jarang berlaku.
    Doktor pun baik. Terangkan dengan baik kepada saya.
    Ketekalan perkhidmatan dalam semua 5 lawatan saya ke klinik.
    LYE OSCAR✭✭✭✭✭
    12 bulan yang lalu
    Saya sudah bertahun-tahun di sini, doktor senang bercakap, bayaran doktor tidak mahal, dan parking pun senang.
    YOGES✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Perkhidmatan yang sangat baik dari kaunter penerimaan tetamu sehingga perundingan doktor. Sangat berpuas hati dengan cara mereka mengendalikan pesakit dan berunding.
    Rajib Robin✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Pertama sekali. Saya mempunyai pengalaman yang sangat baik. Sangat profesional dan mesra. Kami tidak perlu menunggu lama untuk berjumpa dan oleh Doktor. Terima kasih?

Klinik Pergigian Cheras

  • Address: 14, Jalan Yaacob Latif, Cheras, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (29)
  • Phone: +60 3-9130 0235
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 12:15 PTG, 2:45–5:00 PTG
    Sabtu: Tutup
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    qt nellz✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Im not satisfied for services from Dr hana. Shes ok. But i think kerja dia tak kemas. My teeth, dia tak remove all caries, and dia tampal dah. Not even that shes lemme lencun with air dari equipment apa ntah. basah my tudung. Also agak kasar cara handling my teeth. Seems shes didnt care when i ngilu. Suruh angkat tangan if ngilu but when i did dy xstop kejap pun. ? Tak ada explanations for my teeth condition. I hope xdapat service dari doktor yg sama lagi.
    Muhammad Safuan✭✭
    setahun yang lalu
    13/7 Doc bilik number 4 bagus layanan. Tapi pembantu dia mcm mintak aku carut. . Layan lebih kurang. Suruh kelua x bagi card. Ingat aku keja situ ke?.. Apa2 pon mudah berurusan kat sini. Terima kasih daun keladi. Harap2 jumpa pembantu tu lagi. Haha
    Yasmin
    setahun yang lalu
    Susah betul nak jawab telefon. Kerja tu biarlah betul sikit, kita ni call 30 kali nak buat appointment tapi takde orang jawab call. Bila call lagi sekali, tiba-tiba line busy. Maksudnya sengaja la tu. Bukan first time macam ni. Dah banyak kali dah call tak jawab2. Bukannya call waktu lunch break ke waktu petang. Pagi jugak call. Sakit hati sangat dengan penjawat awam yang tak jalankan tugas dengan betul ni. Makan gaji buta. Jawab la besok kat akhirat.
    lilynn lulu
    3 tahun yang lalu
    Datang nak cuci gigi. Dah buat bayaran pendaftaran. Tunggu 2jam. End up kata tak boleh cuci gigi hari ini. Sebab compressor rosak. Pastu buat bayaran tu utk apa ek? Buang masa la tunggu berejam tapi end up kata tak boleh cuci gigi. Pastu minta balik duit pendaftaran, tapi tak boleh. Memang mcm ni eh main duit? Syabas. Baik tidur kat umah lah. Haihhh. Dgn menghadap jem. Menyesal lah pergi klinik cheras ni. Klinik je besar, nampak canggih.tapi compressor pun dah lama tak service ke. Lawak.
    Sz Rashid
    3 tahun yang lalu
    Lame sgt tggu… Dr kul 10pg smpi skrg kul 12.37 tgh .. Nama anak lom kene panggil…

KLINIK SRI (PLAZA DWI TASIK)

  • Address: B1-7, Plaza Dwi Tasik, Jalan Sri Permaisuri, Bandar Sri Permaisuri, 56000 CHERAS, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (14)

Klinik Chung & Hon

  • Address: 58, Jalan Sembilang, Taman Tenaga, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (13)

Klinik Dr Norlida

  • Address: 22 Jalan 5/89A, Off Jalan Sekilau, Sri Mas, Batu 3 1/2, Cheras, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (5)

Pejabat Kesihatan Cheras

  • Address: 14, Jalan Yaacob Latif, Cheras, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Klinik Kesihatan Cheras

  • Address: Jalan Yaacob Latif, Cheras, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (142)

Poliklinik Pertama

  • Address: 61, Jalan 2/90, Taman Pertama, 56100 Kuala Lumpur, Cheras, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (48)

Cheras Specialist Maternity Centre

  • Address: Jalan 2/90, Taman Pertama, 55300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.2 (40)

Klinik Ng Yew Teck

  • Address: Taman Pertama Cheras, 43, (Mezzanine Floor), Jalan 2/90, Cheras, 56100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 55300, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (25)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Cheras, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags