Klinik Medik Jaya in Sungai Petani
Clinic

The 10 Most Popular Clinics in Sungai Petani

Discover the top-rated Clinic in Sungai Petani, Malaysia, recognized and praised by online customers.

My Health Clinic Sungai Petani

  • Address: No 29&30, Jalan N-City 1, N-CITY, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (85)
  • Phone: +60 14-323 0810
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 9:00 PTG
Klinik Medik Jaya in Sungai Petani
Klinik Medik Jaya in Sungai Petani

5 Replies to The 10 Most Popular Clinics in Sungai Petani

  1. The best clinic so far di Sungai Petani. Dr yang merawat sangat profesional dan ramah. Dr memberi penjelasan yang sangat jelas tentang masalah pesakit. Fasiliti yang baik dan selesa. Ada nilai tambah dengan visiting pakar kanak kanak. Saya doakan klinik terus maju jaya

  2. Saya sangat2 berpuas hati dgn layanan yg diberikan oleh pihak my health clinic.sangat mesra Dan sedia memberi perkhidmatan yg terbaik semasa menerima rawatan disini.klinik yg cantik Dan selesa membuatkan hati tenang.Doktor sangat mesra.tqtqtq.

  3. Alhamdulillah korang smua mmg terbaik…staf dan doktor so frenly…tnya 1..jawabnya 10 with fakta dan gurauan..mantap..perkhidmatan terbaik…saya dan isteri very2 suka….environtment klinik yg bagus dan selesa..InsyaAllah mmg dh jadi klinik utama la so far…tambah2 dkat dgn rumah..padubeb..mantap???

  4. Sangat berpuas hati dengan rawatan yang diterima . staff semua peramah and dr aina sangat sangatlah baik . tak rugi dapatkan rawatan dekat sini ? Environment klinik pun cantik dan selesa .

  5. Bawa ke sini sebab kaki anak sakit dan bengkak. Terima kasih untuk layanan yang mesra dari staff dan Dr Shafa.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Average Cost of Clinic Services in Sungai Petani

The average cost of clinic services in Malaysia varies depending on the type of service provided. However, in general, the cost of clinic services in Malaysia is lower than in other countries in Southeast Asia. Here are some examples of the cost of clinic services in Malaysia:

  • General practitioner consultation: RM 50 – RM 100
  • Specialist consultation: RM 100 – RM 200
  • Blood test: RM 50 – RM 100
  • Urine test: RM 20 – RM 50
  • Medications: RM 10 – RM 50

The cost of clinic services in Malaysia can also be covered by health insurance. If you have health insurance, you can contact your insurance company to find out how much your insurance will cover for each type of service.

Here are some tips for saving money on clinic services in Malaysia:

  • Visit clinics that offer discounts for patients with membership cards
  • Visit clinics that offer free consultation services
  • Buy medications at pharmacies that offer discounts
  • Use credit cards that offer discounts for healthcare services

By following these tips, you can save money on clinic services in Malaysia and get quality healthcare.

The 10 Best Clinic near Sungai Petani

Klinik Medik Jaya in Sungai Petani
Klinik Medik Jaya in Sungai Petani

SP Family Clinic

  • Address: 212, Jalan Market, Sungai Petani, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (43)
  • Phone: +60 19-425 5979
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 5:30 PTG
  • Reviews:
    neenaa nyna
    5 bulan yang lalu
    Service teruk sangat for detail scan. Details scan cuma 10mins, cecair dalam otak ke, lung ke apa semua takda explain pon. Saya pon ada pengalaman anak sulung buat details scan, sangat2 berbeza dengan sp family clinic ni. Apa yg saya tanya je jawab tu pon doc banyak jawab ‘ semua okay, baby sihat normal alhamdulillah’ ulang2 yg tu je. Macam rushing sangat masa scan tu. Bila nak buat appointment, suruh walk in. Bila walk in, macam tu je scan huhu. Banyak lagi nak tanya tapi cepat sangat sapu gel dan keluar dari bilik scan. Doc ada explain tapi tak terlalu details. Lepas tu print just dua gambar? sorry memang first and last takkan datang lagi dah.
    Atikah Hamid✭✭
    11 bulan yang lalu
    Tersangat mahal bg sy . Scan 2d n ambil ubat dupaston/sembelit kena caj RM200 . Tak berbaloi . Sy pergi banyak klinik lain ambil mcm mcm ubat tp tak pernah kena caj mcm ni . Mungkin sy je yg tak mampu pergi sini ?
    Nunuuu✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Doktor sangat soft spoken, mendengar masalah pesakit dengan baik. Adik saya dah pergi ke hospital banyak kali dan berjumpa doktor pakar kerana masalah sakit perut yang hampir setahun lebih tapi tiada perubahan dan tidak tahu punca sakit. Tapi pertama kali ke SP FAMILY CLINIC, doktor terus detect ada cyst. Sangat berpengalaman handle masalah sakit puan. Highly recommended!
    Asian Food Cuisine✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Alhamdulillah such a lovely Doctor, Dr Jesmima. Saya ke sini untuk buang polyps. Harga yg sgt berpatutan berbanding klinik & hospital swasta yg lain. Semoga Dr Jes sentiasa sihat dan diberikan rahmat oleh Allah swt. Aamin. 5⭐ ukt SP Family Clinic dan Dr Jes
    Shidi Omar✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Klinik ok. Parking je x berapa sedap.

Mary Eve Clinic Sungai Petani

  • Address: No 22GF, Jalan Lagenda 2, Lagenda Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (25)
  • Phone: +60 11-1173 9741
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: Tutup
    Jumaat: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 5:30 PTG
  • Reviews:
    Syawal Roslan✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Alhamdulillah layanan terbaik dari Dr dan staff dan klinik sangat cantik dan selesa untuk seisi keluarga
    Dhiya Wardah✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Best best best??????????
    Klinik cantik, bilik pemeriksaan cantik, sejuk, selesa. Puas hati sangat?
    Next scan dekat sini je. Tak cari lain heheh

    #14weeks counting days ??♥️

    Anis Abd Mutalib✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Layanan memang terbaik. Doctor pun sangat baik dan menerangkan satu persatu. Suami saya pun puji. Lepas ni, boleh mai lagi. Memang sy recommend mary eve clinic ni??
    Fatin Dalila✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Tempat sangat cantik dan selesa , harga berpatutan
    Muhamad Najmi Iqbal✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Layanan yg baik dari doktor dan staff sangat membantu, klinik baru, selesa & kemudahan 5 star

Poliklinik Walid Sg. Petani

  • Address: 18 (Ground Floor, Jalan PPZ 1, Pusat Perniagaan Zamrud, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (25)

Klinik Joe

  • Address: 36, Jalan Ibrahim, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (22)

Klinik Rama

  • Address: 7, Jalan Kampung Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (17)

Klinik Medik Jaya

  • Address: No 11,Tingkat Bawah, Lorong 13, Taman Patani Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (14)

Poliklinik Perubatan Sungai Petani

  • Address: 21A, Jalan Ibrahim, Sungai Petani, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (12)

Klinik Pakar Perubatan Khoo

  • Address: 109 A, Jalan Pengkalan, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (10)

Klinik Mediko Sungai Petani

  • Address: 39 G/F, Jln Tuanku Haminah 1, Taman Tuanku Haminah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (4)

QFFD CLINIC SUNGAI PETANI

  • Address: No 21 & 22, Jalan N-City 1/1 N-City, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (4)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Sungai Petani, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!