Kejora in Alor Setar
Breakfast

TOP 10 Best Breakfast near Alor Setar

Here is a list of the best Breakfast in Alor Setar, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Kopitiam Ukir Mall

  • Address: Kopitiam Ukir Mall, Jalan Sehala, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (979)
  • Phone: +60 19-555 5843
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Selasa: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Rabu: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 2:00 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 2:00 PTG

Kejora in Alor Setar
Kejora in Alor Setar

5 Replies to TOP 10 Best Breakfast near Alor Setar

  1. Stall makanan ada yg still tutup, dh blh dine in tp tmpat limited, sbb ikut SOP.. Kopi bakaq ais, teh komtar, KCK menu yg famous

  2. Baguihh laaa…kopitiam ni…ohsemmm betoiii…semua ada habaq lekaih..apom lenggang ada, puri ada, kuih² zaman tok nadok ada..thai pun ada..goreng²..pagi² pun ada…cekk tak tahuu nak pilih mana…penin²…harga murah..selesa..bising yg dirindui…hahahah…great place, awesome price..low then ever…place like food heaven..arghhhh….

  3. Try mkn kt sini masa pergi Alor Setar haritu. Okay lah byk pilihan mknn. Tp kuetiau tu mmg padu. Sila lah order. Cuma agak lama sikit lah nk tggu kuetiau tu smpai. Masa sampai tu dh nk dkt tgh hari, byk kedai dh nk ttup. Mgkn kalau awal pagi lg meriah kot.

  4. Banyak pilihan makanan dekat sini. Ada laksa, kuih-muih, roti canai, tosei sedap dan macam-macam lagi.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Breakfast near Alor Setar

Kejora in Alor Setar
Kejora in Alor Setar

Alor Setar Breakfast Station

  • Address: 24, 3, K8, Taman Puspa Kencana, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (959)
  • Phone: +60 12-405 0059
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Selasa: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Rabu: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 12:30 PTG
  • Reviews:
    By zaimee xiaomi ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    First time makan sarapan di sini. Menu-menu yang agak menarik, saya paling suka roti oletto, cuma sambal nasj lemak biasa2 je, harap boleh improve lagi. Service pun cepat. Kena datang awal sebab selalu penuh. Apapun saya akan repeat lagi ke sini 👍👍👍👍👍👍
    By Neeta Fhadzilla ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Pelbagai menu simple menarik. Terdapat nasi lemak, roti jala, set breakfast dan lain-lain. Lokasi pon tidak jauh daripada exit tol.
    By Syarifah Bahraini ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Big breakfast boleh makan 2 orang. Kenyang sangat. Kayatop pun sedap, kaya dia kick. Pair dengan teh tarik, surr. Pergi jauh. Service cepat. Kedai bersih. Parking kereta je takde. Kena parking sebelum kedai atau sebelah kedai dekat tepi jalan. Recommended untuk sarapan pagi.
    By Atiekah s ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Breakfast sedapp . Kopi kedah n kopi bakar pekat piawww 😋😋 harga berbaloi dengan rasa & portion . 😁
    By asrul z ✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Alhamdulillah…pagi tadi sempat singgah having breakfast with my family before kursus umrah started..I’d nasi lemak and my daughter had roti goyang. Nasi lemak sedap with a bit spicy sambal..but its ok for me..Roti goyang also delicious… Fast service and friendly staff was great..

Kafe Adik KAKAK : BREAKFAST-LUNCH-DINNER

  • Address: No. 30, Batu 2, Jln Langgar, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (806)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Selasa: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Rabu: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 12:30 PTG, 5:30–11:00 PTG
  • Reviews:
    By Betty Shahira ✭✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Tempat breakfast paling best dekat Alor Setar. Everytime balik mesti bawak family makan sini sbb pilihan byk. Dulu byk lg pilihan tp makanan sekarang bertambah baik & mmg semua sedap2. Roti canai, mee kari, nasi lemak. cekodok & western breakfast & paling best pek nga plg sedap dr dulu-skarang. Servis tip top. Dulu kena order sendiri tapi sekarang duduk waiter nanti ambil order. Full house tapi servis terbaik. Bravo waiter sbb laju ambik order wlpun sibuk harini. Malam pun menu best jgk. Menu lain2 pagi & malam. By the way, parking luas utk pelanggan kafe saja.
    By lini gandai ✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Kedai makan yang menawarkan sarapan pagi, Tengah hari Dan Malam.. Menu Air: Baik Makanan Nasi lemak ayam berempah : Biasa Dan papadom yang dah lemau. Pek nga n ikan temenung: hangus sedikit Dan rasa pahit.. Kari ikan ok.
    By Ya! TeaLover ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Semua sedap…sambal nasi lemak tu pedas sangat tapi saya suka…mee wantan tu macam guna mee megi …air sedap..nasi lemak & mee wantan self service, air & roti ada yg datang ambik order
    By Ms TeH ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Dah lama tak breakfast kat sini. Datang nak makan nasi kerabu, tapi dah tak jual. Mkn western breakfast je. Mak makan koey tiaw goreng. Mak ckp sedap, selalu tak habis makan, ni tinggal beberapa sudu je utk saya habiskan. Apa pun Neslo ais kat sini sedap..hehe
    By Husna Fatin ✭✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Kafe semua ok. Makanan sedap & no prob dgn pekerja semua bagus. Terpanggil utk komen lepas terbaca ada ckp pasai parking kafe adik kakak. Saya regular kat kafe tapi meluat dengan orang yang pentingkan diri sendiri seperti Komen di bawah yg parking di situ tapi makan di kedai sebelah. Saya sendiri pernah tngk org parking di situ dan keluar pergi ke kedai sebelah bila saya bagitau saya nak makan di sini dan mintak depa alih kereta depa kata depa makan sat sahaja masalahnya kami yg pelangan tetap kafe adik kakak yg sepatutnya ada hak parking di situ. Kita boleh tngk cth-cth org yg tak bertanggungjawab mengambil ruang parking utk kami pelangan kafe adik kakak. Harap kafe adik kakak ambil tindakan lebih tegas terhadap org org luar yg parking di kawasan anda. Kenakan denda rm50 utk sebuah kereta. Harap pihak kafe beri perhatian kepada pelanggan tetap seperti saya. Ps: walaupun tiada notis “parking kafe adik kakak” org tak boleh sesuka hati parking di dalam kawasan berpagar tanpa kebenaran tuan punya tempat.

Kedai Kopi Lor San

  • Address: 38, Persiaran Sultan Abdul Hamid, Taman Pesisiran Tanjung Chali, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (234)

Mansion 28

  • Address: 28, Jalan Stesen, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (228)

Ikhwan Corner Alor Setar

  • Address: No. 6, Taman Desa Aman, Jalan Sultanah, 05350 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (219)

Obses Kitchen Alor Setar

  • Address: Menara Peladang, Jalan Teluk Wanjah, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (204)

Kejora

  • Address: 141, Pekan Melayu, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (166)

The Street Port Cafe

  • Address: Jalan Teluk Wanjah, Taman Tunku Majid, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (158)

IT’S CAFE

  • Address: 34, Ground Floor Kompleks, Persiaran Sultan Abdul Hamid, Jalan Pegawai, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (146)

Kueh 糕 Alor Setar

  • Address: 51C, Jalan Putra, Bandar Alor Setar, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (61)

Thank you for reading. You can visit the Alor Setar Business Directory to get more Breakfast reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.