Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡 in Taiping
Breakfast

TOP 10 Best Breakfast near Taiping

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Breakfast in Taiping, Malaysia.

The Gate Cafe Taiping

  • Address: Jalan Kampung Maharaja Lela, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (704)
  • Phone: +60 12-402 3601
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 11:00 PTG

Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡 in Taiping
Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡 in Taiping

5 Replies to TOP 10 Best Breakfast near Taiping

  1. 19 Disember 2021, Ahad. Tempah tempat pada hari kejadian sebelum pergi untuk jamuan hari jadi pada waktu petang. Ada dua tingkat. Tempat jamuan disediakan khas di tingkat atas yang mampu memuatkan lebih kurang 20 orang dewasa ahli keluarga. Makanan dan minuman ditulis di atas kertas tempahan. Servis laju. Makanan minuman sedap. Ada banyak pilihan makanan daripada western ke tom yam. Minuman pun banyak pilihan daripada air biasa ke air hipster. Ada salah satu tempat duduk sedikit berbau kerana ada tumpahan air. Keseluruhan, sedap dan berbaloi.

  2. Terbaiklah cafe ni. Parking senang. Yang penting puas hati makan sebab sedap. I order for brunch Keow Teow Ladna dan Hot Cappucino. Best coffee of the day, and the Keow Teow Ladna also nice. Thank youuu. 😉

  3. Boleh parking di belakang kedai dan perlu berjalan sedikit.
    Harga, OK.
    Rasa makanan, OK.
    Berbaloi, berpatutan dan sesuai harga dgn rasa.

    Boleh pi cuba sendiri.

    Cuma muzik tu, x perlu kot pasang kuat2. Biar sederhana dan muzik yg tenang supaya suasana jadi relax dan santai.

  4. Makanan kat sini biasa sangat. Tak sepatutnya masuk dalam list makanan sedap taiping. Mengecewakan!! Nasi goreng tomyam kosong tak berasa tiada rencah. Nasi putih ayam blackpaper lansung takde rasa lada hitam pun. Overall kecewa dan tak sedap. Maaf perlu banyak lagi improve.

  5. Makanan sedap, portion besar, harga berbaloi. ?

    Sesuai utk yg nak bawa famili makan santai

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Breakfast near Taiping

Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡 in Taiping
Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡 in Taiping

DoubleTap Cafe

  • Address: Lot 1968, Jalan Samanea Saman, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (547)
  • Phone: +60 16-507 5712
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–10:30 PTG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 12:00–10:30 PTG
    Khamis: 12:00–10:30 PTG
    Jumaat: 12:00–11:00 PTG
    Sabtu: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:30 PG – 10:30 PTG
  • Reviews:
    By Fareha Zulkefli ✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Just so-so. Boleh la kalau nak lepak-lepak settlekan kerja sementara tunggu client. Coffee just nice, portion makanan pun banyak. Wifi working well too. Cuma waiter/cashier yang ambil order mungkin boleh senyum sikit bila orang datang. Saya datang 3 kali dalam minggu yang sama, still pekerja dekat situ nampak tak mesra, I don’t know, ke I yang rasa macam tu, tak pasti. But no issues, you do your work, I do my work, not my problem you tak senyum. Tapi tu la, kali ketiga tu kali terakhir la i datang 😬 nak cuba-cuba okay la. . .
    By amir iqhwan shariff ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Saiz makanan kecil dan harga yang agak mahal
    By mohdrazi abdrazak ✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Entah tak pnah msuk
    By Mohd Fazli Mohd Fazli ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Keadaan ok..
    By charlene yew ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kopi sedap di sini. Anda akan tahu apabila anda membuka pintu dan disambut oleh aroma biji kopi. Makanan pun sedap. Harga adalah curam. Krew perkhidmatan tidak teratur. Makanan & minuman: 4 bintang Perkhidmatan: 3 bintang Kebersihan: 3 bintang

Restoran Kakak 家家粿条汤

  • Address: 馬來西亞, 111, Jalan Pasar, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (411)
  • Phone: +60 12-515 7859
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 5:30 PG – 1:00 PTG
    Rabu: 5:30 PG – 1:00 PTG
    Khamis: 5:30 PG – 1:00 PTG
    Jumaat: 5:30 PG – 1:00 PTG
    Sabtu: 5:30 PG – 1:00 PTG
    Ahad: 5:30 PG – 1:00 PTG
  • Reviews:
    By Zaidy Tender ✭✭✭✭✭
    6 tahun yang lalu
    Saya suka restoran ini kerana bersih dan ada minuman istemewa yang tidak boleh didapati dimana-mana restoran sekalipun iaitu air….(kaka peng)secret resepi..memang best….
    By GL Ching ✭✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Have tried the dried koay teow and tasted very good.
    By Ernest Chan ✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Must order kuey teow soup with pork balls!
    By soolee lim ✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Taiping style kuey tiao soup. Not bad.
    By Ben Quah ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Best for kuey teow soup in the morning.

Lian Thong Coffee Shop

  • Address: No. 5, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (371)

Restaurant Prima Taiping

  • Address: 23, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (306)

La Promise Bakery & Cafe

  • Address: NO 1, SUSUR ILBP/1, Jalan Istana Larut, BUSINESS PARK, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (254)

Ilham Rasa Cafe

  • Address: No. 53, Persiaran TBC, Taiping Business Centre, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (214)

Rainy Corner 雨鄉 • 咖啡

  • Address: 31, Jalan Maharajalela, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (111)

Tik Toast Cafe

  • Address: 1, Jalan Lim Teong Chye, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (101)

Mom’s Prison Corner

  • Address: 1879, Jalan Taming Sari, Taman Tasik Taiping, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (79)

Taiping M&M Kopitiam (BakGuhTeh)

  • Address: Jalan Manecksha, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (69)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Breakfast in Taiping, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags