Biggy Fried Chicken in Taiping
Fried Chicken

TOP 10 Best Fried Chicken near Taiping

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Fried Chicken in Taiping, Malaysia.

KFC Taiping

  • Address: No. 25 & 25A, Ground Floor, Market Square, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (1040)
  • Phone: +60 5-801 0930
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

Biggy Fried Chicken in Taiping
Biggy Fried Chicken in Taiping

5 Replies to TOP 10 Best Fried Chicken near Taiping

  1. Kalau makan kat sini susah sikit nak cari parking, kena parking jauh sikit. Kalau makanan so far ok ja, macam biasa ja kita makan kfc, staff pon friendly n service pon cepat.

  2. Kfc taiping bad servis .beli buger separuh masak ayam rasa cm tail dah lama Hitam..baru pi 20nov..memang teruk .KFC simpang,lake garden ok pula..patut la orang tkde kat kfc tu .

  3. PEKERJA TAK ADA AKHLAK !!!! RM0.05 , ATAU 5 SEN SETIAP CUSTOMER DORANG NAK SAPU !!!??? APAHAL SIOT , HARAM MAKAN DUIT ORANG LAIN TANPA KEBENARAN ATAU CARA YANG BATIL YE !!!! TOLONG BAIKI AKHLAK , YG DUDUK KT COUNTER PUN TOLONG LA , AKHLAK TU !!!!

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Fried Chicken near Taiping

Biggy Fried Chicken in Taiping
Biggy Fried Chicken in Taiping

Lepak Kitchen

  • Address: Jln Taman Kaya, Taman Sungai Mas, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (968)
  • Phone: +60 12-774 4018
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Rabu: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 5:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Mohd Farhan ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Order process mudah dan pantas.

    Meja makan banyak, walau bagaimana pun parkir terhad/xbyk sgt.

    Dessert sedap sgt!

    Main course : 1) spageti ok, but too cheasy..jadi cepat muak. 2) lamb – liat n susah nk mkn.last2 hilang mood mkn asyik nk kena kunyah lama sgt. 🙁 3) nasi goreng – biasa2 sgt..kurang rasa..not recommend.

    Hidangan platter sesuai utk 4-5 org org mkn.

    Sila improve kualiti masakan.

    Proses bayaran mudah, boleh bayar secara tunai, duitnow or ewallet.

    By Ayu AG ✭✭✭✭
    Dr. Ayu)
    Service is fast and welcoming, so 5🌟for that. Grilled chicken with wedges and black pepper sauce…fabulous!5🌟 Nachos with meatballs and cheese pun lazat, cuma nachos jd cepat lembik sebab sos terus disiram sebelum dihidang, so 4🌟. Aglio oglio with seafood akan lebih sedap jika tidak terlalu kering. Overall, masakan sedap dgn harga berpatutan. Suasana santai dan mesra keluarga termasuk yg bawa anak2 kecil. Worth a try!
    By M Kamarul Izwan ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Saya boleh katakan restoran ini adalah yang terbaik di Taiping untuk masakan western. Harga yang sangat berpatutan dan sangat sedap. Suasana restoran pun sangat luas dan selesa. Parking yang besar.Serving pun sangat cepat. Tapi makan di sini akan menginsafkan dan mengingatkan kita amalan di dunia dan bekalan akhirat.
    By TuAn MaHaNi ✭✭✭
    setahun yang lalu
    A great place untuk chill-out. As their nama “Lepak”. Harga makanan can consider as standard. Sesuai dgn portion. Sorry to said this cuma dari segi rasa a bit hambar. Chicken chop too dry. Ayam tak juicy. Sos pula kurang “kick”. Cair and black peppernya tak terasa. Chocolate lover will love their dessert. Can improve more. TQ.
    By Ifa Zulkifli ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Datang jauh² member suggest makan kat sini ade sikit KECEWA. Order chicken grill, sos lada hitam betul² atas ayam je lepastu garpu dgn pisau letak atas coleslaw 1 hal pulak nak kene lap dulu dkt bahagian pemegang. Spaghetti pulak x cukup masak dapat dah sejuk siap. Nachos pon same dpt yg rase pedap, dah rase lame x taula stok bile punye dgn topping terlalu masin. Bab minuman no comment perfect je.

Texas Chicken

  • Address: G04, 05 & 06, Taiping Sentral, 36, Jalan Istana Larut, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (488)
  • Phone: +60 5-804 1868
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Mohammad Ridwan ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Makanan yg sedap juga layanan yang baik… penghantaran pon cepat…chicken 2 pon besar2 sgt berpuashati…
    By Lee Tl ✭✭
    4 tahun yang lalu
    Maybe because puasa, ketul ayam makin kecil dan tidak panas Saya nampak seorang staff indian lady yang bertugas di kaunter dan seorang supervisor tolong membersih sisa-sisa meja. Di sini harap #TEXAS mengambil pelbagai kaum untuk sedia pada masa yang tertentu
    By s ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Buat masa ni makanan dkt texas mmg terrbaekk…puas hati punya…servis pon shanteekkk…suggested place for eating. 👍👍👍💪💪💪
    By elly zuliana ✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Beli buger set chiky yg rm5.85 tu. Kecewa sebab patty keras. Mcm stok lama yg dipanaskan je .. 😢😢
    By Muhammad Tuah ✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Ayam tak panas dan roti burger keras sikit. Air ok sebab ambil sendiri dan refuel sendiri

KFC Taiping Lake Garden DT

  • Address: No. PT 20016 & 20017, Jalan, Taman Tasik Taiping, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (280)

Texas Chicken Shell Jalan Simpang DT, Taiping

  • Address: TC TAIPING DT Stesen Minyak Shell, 7807, Jalan, Susur Simpang, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (185)

Ayam Dindings

  • Address: 59, Halaman Pasar, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (108)

日新茶餐室 Yut Sun Restaurant (Main)

  • Address: 78, Jalan Pasar, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (96)

Fried Kuey Teow Taman Sri Hijau

  • Address: 317, Jalan Gajah, Taman Sri Hijau, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (62)

Chio Cafe

  • Address: No 50, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (52)

新福振兴茶餐室

  • Address: S-28, Jalan Aun Chuan, Taman Raja Idris, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (49)

KFC Lotus’s Taiping

  • Address: 1st Floor, Lot No. 08, Jalan Istana Larut, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (42)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Fried Chicken in Taiping, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags