Zaiton Homestay Alor Setar in Alor Setar
Homestay

TOP 10 Best Homestay near Alor Setar

Discover the top-rated Homestay in Alor Setar, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Millenium Maison Homestay

  • Address: 1857, Jalan Inai, Taman Bahagia, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (76)
  • Phone: +60 12-476 7111
  • Website:

Zaiton Homestay Alor Setar in Alor Setar
Zaiton Homestay Alor Setar in Alor Setar

5 Replies to TOP 10 Best Homestay near Alor Setar

  1. Pekerja Dia Filipino akan ketuk pintu Bilik Dan tunggu Di depan Bilik Smp Kita kluar. Apahal ini macam. Kita mau sambung ambk lgi Shari . Buat macam Kita x Ada duit bayar. Lgi 1, dilarang smoking. Tuduh Kita smoking Sbb nak Kita bayar extra rm50. Lebih baik u orang Cari tempat lain je. No privacy at all

  2. Mempunyai penginapan percuma di sini… tetapi hei… Baiklah. Hanya perlu menaiki dua anak tangga untuk ke bilik saya.

    Aircond adalah baik
    Kipas siling sangat laju dengan angin yang kencang (bermaksud bahasa Inggeris yang buruk)
    Tekanan air, hebat.

    Pengalaman yang baik di sini, akan kembali lagi… jika saya dapati harganya berpatutan =P

  3. USM team stayed here for jelajah aspirasi keluarga malaysia for 5 days.
    16 ahli. Kami menginap di 1 suite keluarga dan 1 studio keluarga.

    Secara keseluruhan ia adalah tempat yang baik dan selesa untuk tinggal.
    – Selamat
    – Kami mempunyai ruang untuk meletakkan hilux, van dan bas kami
    – Berdekatan dengan pusat bandar

    Beberapa mata untuk penambahbaikan
    – Beberapa TV tidak berfungsi
    – Penghawa dingin di dalam bilik tidak begitu sejuk. Hanya penghawa dingin ruang tamu yang baik.
    – Tekanan air adalah baik semasa awal pagi dan lewat petang, tetapi agak perlahan di antaranya.
    – Sila tukar bidet tangan kepada tekanan boleh laras, pada waktu malam tekanannya hampir sama kuatnya dengan hos pemadam kebakaran.
    – Ada seseorang menyanyi (karaoke) sekitar jam 11 malam dan seterusnya sepanjang 4 malam penginapan kami. Tetapi kami biasanya letih dan tertidur pula.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Alor Setar

Zaiton Homestay Alor Setar in Alor Setar
Zaiton Homestay Alor Setar in Alor Setar

Zee Homestay Alor Setar

  • Address: 52, 65 & 66, Jln Dato’ Abdul Rahman 1/2, Mentaloon, 05250 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (45)
  • Phone: +60 17-433 4019
  • Website:
  • Reviews:
    By Mohd Firdaus Ismail ✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Sesuai untuk majlis kenduri. parking tetamu berhadapan sekolah pun luas. bukan laluan utama jadi x sesak dgn kenderaan lalu lalang. x sesuai kalau nak pakai speaker utk bunyi2 sbb kawasan taman.
    By shafiq zakaria ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Everything is tidy and clean. Nk duduk situ x payah bawak apa2. Hampir semua keperluan ada disediakan termasuk charger semua jenis. Haha. Btw tq Zee Homestay.
    By FAIQ IZZAT AMIR MOHAMMAD ARIF ✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Akmal sangat helpful.. interior sedikit dated but selesa dan teratur.. bilik ada aircon, living room ada kipas.. muat 2 kereta..
    By عام زهد ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Suasana homestay yg bersih n selesa… Tq Akmal yg sgt bersopan santun n tersangat ramah mesra… Memang sempoi! #melakahadirsupport
    By Yanie Zahari ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Tempat yg luas… homestay yg amat bersih n selesa..sesuai UTK majlis perkahwinan…

Riverpool Homestay Alor Setar with Private Pool

  • Address: Jalan Taman Seri Empangan, Kampung Berjaya, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (33)
  • Phone: +60 18-267 4225
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Mamu Vinyl ✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Rumah bersih dan cantik. Pool sangat baik, besar dan bersih untuk keluarga. Masa datang, kipas dalam bilik tak ada dan water heater tak ada, mungkin boleh perbaiki di sini. Lain lain semua ok. Terima kasih tuan rumah, moga maju jaya.
    By norman ridzuan ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Parking banyak. Bilik selesa. Econ sejuk. Toilet bersih dan pressure air laju. Kolam di luar besar dan air suam suam. Mandi malam pon best. Tempat lepak untuk bbq pon selesa. Ada air coway untuk kemudahan. Ada 1 saja kurang. Ruang tamu tiada econ. Jika ada, homestay ni complete 5 star. Overall nice.
    By Abdul Hayin ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Homestay yang menarik,masuk ja terasa wanginya,tempat makan-makan santai kat luar sangat luas dan strategik.Parent boleh makan2 sambil tengok anak2 mandi kolam.Tiada masalah air minum sebab coway dan coockoo ada…Dan yang paling penting kolam luas…
    By amira azmi ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Homestay terbaik, cantik dan bersih. Sesuai untuk bawa keluarga relax2 dan mandi kolam. Rugi sapa yg tak pergi. The best 👍
    By Mohd Zaki bin che ani Zaki ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Riverpool homestay…memang terbaik…kolam renang luas kita boleh tengok anak2 mandi..tmpat untuk BBQ pun ada, kawasan bersih,parking pun luas..bilik yang selesa…sesuai sangat2 untuk bercuti bersama keluarga..memang puas hati….

D’Art Homestay Alor Setar

  • Address: no. 7, Jalan Dato Abdul Rahman 2, 05250 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (22)

Homestay Alor Setar

  • Address: Lot PT 3055, Jalan Selendang, Taman Mergong Jaya, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (22)

DDIANA HOMESTAY ALOR SETAR

  • Address: C-15, 2A, Jalan Taman Vistana, 06500 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (14)

Sunrise Homestay

  • Address: 54/2, Jalan Timah 2, Taman Sri Indah, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (6)

Homestay M&A Alor Setar

  • Address: A5, FASA 3, Jln Langgar, Taman Lelasari, 06500 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (4)

Damai Homestay Alor Setar

  • Address: No 77 Jalan Kota Damai, 3, 2, Taman Kota Damai, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Homestay Alor Setar Kakparah

  • Address: 20, Lorong Sepakat, SUNGAI BARU GUNUNG, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1)

Professional Homestay D’ Alor Setar

  • Address: 8-06, Imperio Professional Suite, 256, Jln Langgar, Taman Aman 2, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1)

Thank you for reading. You can visit the Alor Setar Homestay Directory to get more Homestay reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.