Bestari Homestay in Batu Pahat
Homestay

TOP 10 Best Homestay near Batu Pahat

Discover the top-rated Homestay in Batu Pahat, Malaysia, recognized and praised by online customers.

D’Jelutong Homestay

  • Address: Jalan Parit Jelutong, Kampung Parit Jelutong, 86400 Parit Raja, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (264)
  • Phone: +60 12-737 9741
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

Bestari Homestay in Batu Pahat
Bestari Homestay in Batu Pahat

5 Replies to TOP 10 Best Homestay near Batu Pahat

  1. Pertama kali ke Batu Pahat untuk majlis bertandang adik. Roomstay yang selesa, saya booked Standard Triple Room, ada 2 katil Queen & 1 katil Single dengan harga yang sangat berbaloi. Homestay berdekatan dengan UTHM, ada McD juga di jalan besar sebelum ke homestay. Bilik agak luas, BERSIH, lengkap dengan aircond, kipas, water heater, iron board, kettle, tuala dan sejadah juga disediakan. Selesa untuk family saya dengan 4 org kanak2. Saya request bilik bawah sebab ada ramai kanak2, owner baik hati memenuhi permintaan saya. Parking kereta betul2 depan pintu bilik. Terima kasih. Boleh stay lagi jika datang lagi ke Batu Pahat.

  2. Bilik dia ok..tak jauh dr uthm..nak cari makan pun tak jauh cuma kena gerak sikit..kalau korg nak lunch,g kt tepi masjid kat jalan keluar tu..tp jangan lambat,licin dh lauk akak tu..akak tu cuti jumaat sabtu..sy xde kaitan pn ngn akak tu, tp sbb lauk dia best kita tlg promote..?

  3. Sesuai untuk family yang datang untuk daftar/konvo at UTHM. Mmg sangat dekat. Kawasan parking luas. Bilik ada iron board, iron dan sejadah. Ada pantry disediakan dengan water filter. Overall sangat selesa untuk family 5 orang. Lantai sahaja agak melekit sikit time kami check in.

  4. Sangat berpuas hati, kemudahan semua ada. Lain kali saya akan memilih homestay ini bila saya berkunjung ke Batu Pahat.

  5. Kali ke 2 menginap di Homestay ini . Bilik selesa dan bersih untuk 1 family seramai 5 orang. Senang berurusan dengan owner. Recomended sangat

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Batu Pahat

Bestari Homestay in Batu Pahat
Bestari Homestay in Batu Pahat

Maple Lodge

  • Address: Jalan Tan Swee Hoe, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (217)
  • Phone: +60 7-431 0808
  • Website:
  • Reviews:
    By Nora Ismail ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Memuaskan. Tempat selesa . Just nice utk stay if u ada business di batu pahat or nak bercuti bawak family .
    By Azmy67 Muda ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Lalu je…tak singgah pun….😆😆 ..sebelah ada starbuck
    By Meyour Gamer ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    puas hati dan terbaikk
    By Ahmad Kifli ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Macam tempat terbiar
    By yana ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Service terbaik

Homestay Melewar Parit Raja

  • Address: 11, Jalan Melewar 3, Taman Melewar, 86400 Parit Raja, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (56)
  • Phone: +60 16-215 0345
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Amira Shafiqa ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    sangat selesa. sesuai dengan harga. peralatan dapur yang lengkap. memang terbaik. memang saya cadangkan untuk semua orang menggunakan perkhidmatan homestay ini. sangat berbaloi
    By Zahra Halim ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Alhamdulillah selesa homestay.. sejuk elok.. bilik air pon elok, homestay kemas.. sesuai utk penginap ramai.. terima kasihhh… Klau Ada rezeki kita jumpa lagi..
    By Afiqah Mohd Aris ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    saya sangat recommend homestay ini kepada semua !! sangat clean !! langsung tidak berhabuk !! everything perfect !! saya pasti akan sewa lagi 😋
    By Ysa Ikin ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Bersih, lengkap serba serbi…very near to uthm. Murah & dekat dgn kedai lempeng sedap 😋😋😋. Terima kasih tuan rumah homestay.
    By Narissa Nurain ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Perkhidmatan sangat memuaskan dan selesa! Kemudahan dan perkakas yang diperlukan sangat sempurna dan memenuhi kehendak pengguna. Sangat di syorkan.

Capital O 90088 Mbp Leisure Resort

  • Address: tiang lampu 26, 83000, Jalan Lombong, 83000 Senggarang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (51)

Sixty Nine Avenue

  • Address: Lot 69, Jalan Taman Tasek Merdeka, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (27)

Golden Homestay Batu Pahat

  • Address: No. 50, 10, Jalan Mustaffa, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (24)

Bestari Homestay

  • Address: Lorong Keluarga Bistari, 86400 Parit Raja, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (13)

Cempaka Homestay Parit Raja

  • Address: JK 423, 4, Jln Kluang, parit Hj Kadir, 86400 Parit Raja, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (7)

Cath Homestay

  • Address: 8/1C, 42, Jalan Putera Indah, Taman Putera Indah, 83010, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2)

Bistari Homestay

  • Address: 3, Jln Maju, Taman Maju, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Batu Pahat Leisure Stay

  • Address: 32, Jln Mutiara Perdana 8, 83300 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Homestay in Batu Pahat, please leave a comment below. We would love to hear from you!