My Chew Homestay in Teluk Intan
Homestay

TOP 10 Best Homestay near Teluk Intan

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Homestay in Teluk Intan, Malaysia.

Rivertel

  • Address: Jalan Changkat Jong, 28H, Lorong Aman, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (691)
  • Phone: +60 5-620 5728
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

My Chew Homestay in Teluk Intan
My Chew Homestay in Teluk Intan

5 Replies to TOP 10 Best Homestay near Teluk Intan

  1. Masa pergi tu dia xbukak restoran dia untuk dine in. So utk breakfast just whatsapp restoran diorang menu apa yg kita nak. Tak mahal sangat food, n sedap! Nasi lemak n English breakfast dia sedap ?? bilik bersih n selesa. Water pressure toilet pun kuat. Cuma parking tu okla, xde la banyak sangat since hotel ni selalu full house ? ada parking luas kat belakang hotel, tp kalau malam mcm sunyi sikit, kalau perempuan hati2. Area berdekatan banyak kedai makan, ada Lotus’s (Tesco), Shell, McDonalds seminit je drive.

  2. Hotel menarik ..sungguh bagus,layanan pun terbaik…tidak jauh untuk ke menara condong teluk intan…gerai makanan juga banyak…rajin tak rajin je nak mencari…??

  3. Bilik sangat compact, bersaiz mcm stor, ada ruang yg minima utk solat, utk backpacker sgt sesuai tp harga (RM110 – weekend) mgkn a bit pricy.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Teluk Intan

My Chew Homestay in Teluk Intan
My Chew Homestay in Teluk Intan

Rick Resort Teluk Intan

  • Address: Lot 31156, Jalan Woo Saik Hong, Taman Tow Yuan, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (290)
  • Phone: +60 10-236 1150
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 8:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 8:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 8:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: 8:00 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Safirah Bahar ✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Smooth check in & check out. Bilik just nice, sgt affordable dan harga sesuai dgn apa yang kita dapat. No room service tp kalo perlukan apa2 boleh direct ke reception counter.
    By Rose Mawa ✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Kami duduk di bilik ber5. Khemah monggolian. Katilnya rendah, leceh sikit utk org tua…Ada swimming pool..budak2 suka. Ada meja untuk makan sama2. Ada kerusi tepi pantai utk berjemur tu
    By Wan Tukang83 ✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Tempat ok. Toilet agak berbau. Sebab pipe kot.
    By fariz pandi ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat nie actually more on glamping…tapi last2 tak jadi amik glamping..amik bilik biasa je.

    Ada 2 katil queen ke king..so ngam untuk aku anak ramai.

    Aircond ada 2.satu kat area katil..satu lagi kat area tv.

    Toilet pon pecah 2..tempat mandi n toilet..so senang.

    Decoration mcm kilang2…aku lupa lah term dia..unik n cantik gak lah.

    Kalau bilik..kena naik tangga…klaau glamping takyah.

    Pool dia ada pool besar n pool kecik..pool dia bawah bangunan…so panas ke hujan ke..korang boleh mandi.

    By Syafiq Aizat Mahamad Fuad ✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Tempat ni sangat jauuuhhh ke dalam kawasan perkampungan cina.

    So, jangan terkejut kalau perjalanan seolah olah mcm tak jumpa tempat.

    Masuk ke dalam dan disambut oleh receptionist yang comel, namanya Jalla (kot)

    They suggest us to take the three bedroom price 1++ yang pada saya, macam tak berbaloi.

    tak berbaloi sebab, 1. Hotel ni takde view yg menarik, cuma berkisar sekitar hotel sahaja.

    2. restaurant dan cafe yg sebelum ni dibuka, dah ditutup. plus, restaurant terdekat agak jauh drpd hotel.

    dan sekiranya nak menginap di sini pun okey. tiada masalah.

    ada pool berbumbung, ada pool utk kanak kanak juga.

    cons is hotel ni sempit in invironment dan taklah privacy sgt for those who loved privacy.

    kata manager, 60% of the guest is malay, and the rest is chinese, indian etc.

    overall, hotel ni boleh diupgrade dgn tambah breakfast atau welcoming drink.

    kalau tidak, sama je mcm hotel hotel biasa.

K Boutique Hotel

  • Address: 13A, Lorong Shahbandar 3, Pusat Perniagaan Intan Flora, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (269)
  • Phone: +60 5-620 5833
  • Website:
  • Reviews:
    By Ammar Abdullah ✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Bilik menarik, banggunan beraebelahan dengan kedai sebanika…senang untuk pengunjung untuk membeli makanan. Pekerja yang ramah, jujur dan amanah. Beg duit saya tercicir di lobby dan dia serahkan semula kepada saya semasa saya pulang semula ke hotel. Amat berterima kasih
    By Fadli Ruzi ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Bilik hotel sangat selesa dan bersih. Harga berpatutan. Banyak kedai makan (halal) berdekatan dengan hotel. Wifi pon laju. Dalam bilik tak boleh merokok, kantoi merokok penalti RM200
    By by Kaklong ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Bilik tak besar sangat tapi cukup ruang utk solat. Bilik dan bilik air bersih. Capaian wifi notbad di bilik level 1. Harga sangat berpatutan. Boleh datang lagi nanti.
    By Hellmi Nordin ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Bilik kecil tapi bersih & selesa. Suasana hotel juga bagus, walaupun hotel ni kecil je. Harga sangat berpatutan. Lokasi juga berdekatan dengan 7-11, 99 speedmart, gerai, kedai makan & dobi layan diri. Siaran TV teruk, tak boleh nak layan langsung dengan buffering. Tapi keseluruhan, masih sangat berpuas hati.
    By hazimah adnan ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Hotel ni sangat cantik…igtkan xde lift. Ada rupenya..ha lepas tu senang je nak cari hotelnya. Ok lagi 1 kalau malam korang xpayah susah2 cari kedai makan. Sederet hotel tu ada 1 kedai makan nama Khadijah Discovery. Sedap weh. Harga biasa je rate xmahal sangat. Nasi goreng daging bakar dia superbbb🤤🤤🤤…lepas tu air sirap bandung pun sedap..rugi lak xtry nescafe ice tengok color mcm sedap🤣🤣🤣🤣

Anson Bali Living

  • Address: 1861, Jalan Manggis, Taman Manggis, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (239)

Little Kampung Vacation House

  • Address: 333A, Jalan Intan Baru, Taman Intan Baru, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (110)

MR Homestay Teluk Intan

  • Address: NO 2018-2019, KEAN SENG PARK, Jalan Maharajalela, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (14)

Homestay 69

  • Address: 69, Lorong 2, Taman Seri Iskandar, 36400 Hutan Melintang, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1)

Hotel Grand Court

  • Address: G-3, Menara GSM, Jalan Padang Tembak, OFF Jalan Maharaja Lela, 36000 Teluk Intan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (1060)

Angsoka Hotel Teluk Intan

  • Address: No 24, Jalan Changkat Jong, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (399)

Yew Boutique Hotel , Teluk Intan

  • Address: 724 Jalan Pasar, 150, Jalan Pasar, Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (324)

Merge Summit Boutique Hotel

  • Address: 54, Jalan Changkat Jong, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (261)

Thank you for reading. You can visit the Teluk Intan Homestay Directory to get more Homestay reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.