Kek Lapis Sarawak Original-Homemade in Alor Setar
Bakery

TOP 10 Best Kedai Bakery near Alor Setar

Discover the top-rated Bakery in Alor Setar, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Bake With Yen Simpang Kuala, Alor Setar

  • Address: 222-A, Jln PSK 6, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (154)
  • Phone: +60 4-771 9296
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 7:00 PTG

Kek Lapis Sarawak Original-Homemade in Alor Setar
Kek Lapis Sarawak Original-Homemade in Alor Setar

5 Replies to TOP 10 Best Kedai Bakery near Alor Setar

  1. Seller tak ramah langsung,Tanya satu jawab satu,tk tlg cari barang pun,padahal customer sebelum tu dya tlg plk layan elok je tgk gaya mcm kwn kwn

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near Alor Setar

Kek Lapis Sarawak Original-Homemade in Alor Setar
Kek Lapis Sarawak Original-Homemade in Alor Setar

Fairy Hot Bread & Cake House (Alor Setar) Sdn Bhd

  • Address: Jalan Mashuri, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (100)
  • Phone: +60 4-735 8000
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 9:30 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 9:30 PTG
  • Reviews:
    By Idzham Muhammad Muhammad Akhbar ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Boleh tahan juga. Menu perlu di Pelbagai lagi
    By Roslinda Roslan
    2 tahun yang lalu
    Aku ada terbuat salah sikit pi pilih kek sambil buka pintu peti depa simpan kek tu entah orang pnggil apa ntah,then 1 staff datang mcm nk serang aku..lebih kurang bunyi macam ni..tak boleh buka tutup buka tutup pintu ni nanti kek kami temperature naik dengan muka indah dia,aku yg nak beli terus x jadi beli.Ya pun cakap lah mcm ni..mai aku nk ajaq cara ckp dgn pelanggan…’puan..maaf ya pintu peti ais kek tak boleh buka tutup’ aku pn hari2 kerja menghadap pelanggan..lagi teruk perangai tapi ada caranya.. so org pn x takkan marah.ni kalau owner tengok plz buka cctv 4pm-5.30pm on 13/6/2020 ,sayang kek sedap tapi staff mcm pel@#!!..saheh depa ni dok mengumpat aku dulu.
    By Nur Ilham ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Nice cakes, kedai terletak kawasan strategik. Berdekatan utc Dan may bank ALOR setar
    By Marissa Amanda
    3 tahun yang lalu
    Loves the cake but hate the salesgirl.. I bought a big cake and asked for a plastic bag.. That girl asked me naik moto ke.. I said naik keta.. Then she said plastik tak letak pon tkpe n buat muka annoying.. I customer n bought the cake salah ke nak mintak plastik.. Kalau kena bayar cakap je la..takyh la kerek.. Tkda problem pun takat nak bayar harga plastik tu. Lagipun harga kek tu cost dah skali dh semua lilin,kotak bagai.. Bukannya staf nak kena beli plastik guna duit sendiri pun.. So annoying
    By ruzaida ismail ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kek sedap.. Dr dulu sekolah lagi kedai ni lah pilihan sy utk beli kek sempena apa2 keraian

Loaf Story Bakery

  • Address: 338, Lorong Malek, Taman Teratai Jingga, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (55)
  • Phone: +60 11-1521 6660
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    By pching tan ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Sedap 🙂 Roti bakar & bagel sangat sedap 😋 Kopi ☕ juga sangat sedap. Sedap 😋 Boleh pergi cuba.. cukup bagus.. Cuma parking 🅿️ agak jauh dari kedai.. kena ambil perhatian bila nak sampai.. Kena jalan sikit.. Keseluruhannya agak bagus 😊
    By Woo Jackie ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Kembali ke AS dan melawat semula kedai ini selepas wabak COVID. Kedai itu diperluaskan, besar dan lebih banyak pilihan. Saya memesan dua gulungan swiss, teksturnya agak keras dan tidak lembut berbanding kali terakhir dilawati. Rasanya lain macam, tak tahulah tuan kedai ditukar. Kopi mengambil masa lebih 20 minit kerana pelanggan di rumah itu kurang. Kopi bertuah memang sedap. Perkhidmatan ini benar-benar memerlukan penambahbaikan.
    By JW CHIN ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Persekitaran yang cantik, selesa, sesuai untuk minum petang keluarga, majlis hari jadi Pemakanan yang sihat, roti buatan tangan yang segar, kek yang sangat bernilai tinggi Bukan sahaja cantik, malah sedap 😋 Tweet Tweet ✌️👍
    By Nurizz Lee ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Suka kek buah n mini tart yang comel… berbaloi untuk dicuba, my mom n granny suka sangat kek tu. Secara keseluruhan sangat berpuas hati dengan perkhidmatan… Selepas ini akan walk in untuk mencuba menu in house pula 🥰🥰🥰
    By Daphne Lau ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Diubah dari rumah lama, pedalaman warna desa dan neutral, ruang hampir diduduki tetapi suasana yang sangat selesa.

    Rose Latte dan pastri yang hebat. Saya telah memesan Rose Latte tetapi mereka memberi saya Ais Latte, saya memberitahu kakitangan bahawa saya sebenarnya mahukan yang panas, dia menukarnya untuk saya terus tanpa berlengah. Kakitangan sangat prihatin dan mesra. Membeli beberapa roti di rumah untuk mencuba. Akan pergi lagi untuk mencuba kek mereka.

    Lawatan kedua hari ini dan mendapati mereka telah memperluaskan ruang mereka, lebih selesa sekarang. Memesan Tiramisu, ia sangat bagus dan kepingan yang agak besar, Osmanthus Latte sangat istimewa dan cantik! Saya diberitahu mereka akan menambah lebih banyak makanan sihat tidak lama lagi!

    Saya telah memesan Bagel Ayam Teriyaki, Sos Teriyaki terlalu banyak, oleh itu agak masin. Dan Tiramisu hari ini agak basah di jari span.

Diem Bakery

  • Address: 39, Jalan Tunku Yaakub, Pekan Cina, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (49)

Chialee Bakery

  • Address: No. 148, Jalan Psk 3, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (29)

Wokman Bakery Sdn. Bhd.

  • Address: 203-A, Medan Putra, Seberang Jalan Putra, Alor Star, 05150, 05100 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (21)

Chocolate Mansion Bakery

  • Address: No 26, Sambungan, 05650, Jalan Sultanah, Kompleks Perniagaan Utama, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (13)

Aini Rose Bakery

  • Address: 146, Lorong Pipit 2/4, Jalan Sultanah, 05350 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (9)

Nafa Home Bakery

  • Address: No. 83, Tingkat Bawah, Kompleks Perniagaan Utama, Jalan Sultanah Sambungan, 05350, Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (4)

Kek Lapis Sarawak Original-Homemade

  • Address: Taman Rakyat Mergong, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Summer Dessert Bakery

  • Address: 78, Jalan Psk Dua, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (132)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Bakery in Alor Setar, please leave a comment below. We would love to hear from you!