Bread History (Sunway Carnival Mall) in Seberang Jaya
Bakery

TOP 10 Best Kedai Bakery near Seberang Jaya

Here is a list of the best Bakery in Seberang Jaya, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Bread History

  • Address: Sunway Perdana, 69, Jalan Todak 6, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (293)
  • Phone: +60 4-305 5670
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 9:00 PTG

Bread History (Sunway Carnival Mall) in Seberang Jaya
Bread History (Sunway Carnival Mall) in Seberang Jaya

5 Replies to TOP 10 Best Kedai Bakery near Seberang Jaya

  1. Order on foodpanda but was cancelled last minute by the staff. LAST MINUTE. Mana boleh macam tu. Lepastu staff ya allah muka macam apa lagi. Memang la puasa paham puasa penat kerja tapi muka takpayah lah macam hanat. Orang dari happy nak sambut mothers day terbantut sebab perangai staff dengan kek takde. Haiyo. Fixed laa benda ni. Kalau rasa macam tkboleh nk buat order on foodpanda tu off je apps tu jangan on.

  2. Dah lama aku nk complaint STAFF CASHIER BREAD HISTORY S.JYA ni & langsung tk layak dapat START pn.

    Please la sediakn staff yg brkualiti di bhgian hadapan.Respect cstmer & layan cstmer dgn mesra.Aku kerja berhampiran ja & selalu ke situ tp semua staff perempuan langsung tk mesra.Lyan tk layan bila tya buat muka !! Ingt takdak cstmr tkdk la gaji,cstmr ibarat BOSS hampa.Rugi cmpny kalau ada staff cmni,aku rsa bkn aku ja kena cmni..tq

  3. Customer servis tidak mesra pelanggan. Cakap lebih kurang not friendly at all. Beware of the ‘’malay girl’’. Bkn racist kerja kena layan customer elok2.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near Seberang Jaya

Bread History (Sunway Carnival Mall) in Seberang Jaya
Bread History (Sunway Carnival Mall) in Seberang Jaya

Asa No Hikari Bakery

  • Address: 24, Lebuh Kurau 3 Chai Leng Park Malaysia, Chai Leng Park, 13700 Perai, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (143)
  • Phone: +60 14-223 1033
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    By HC Lum ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Berada di sini buat kali pertama dan merasakan bahawa saya hampir mahu mengambil semula seluruh kedai. Semua roti dibungkus secara individu dan dipamerkan dengan baik. Anda akan dirosakkan oleh pilihan. Walaupun harga mereka agak tinggi, tetapi mereka menggunakan tepung dari Jepun. Kek keju terbakar adalah yang pertama untuk saya mulakan. Krim keju yang digunakan adalah krim dan lava dari dalam. Jenis tidak terlalu cheesy dan jika ia boleh kurang manis ia akan menjadi sempurna. ~~ Kemas kini ~~ Kek Kapas Keju Madu bertekstur lembut dan keju ringan (sesuai untuk mereka yang dun seperti keju berat). Ia lebih ketagihan daripada kek keju yang dibakar, perlu dipotong menjadi kepingan yang lebih kecil supaya ia tidak cepat habis. Berbaloi dengan kalori (sepatutnya kurang berbanding kek keju hangus).
    By LT Kok ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Kedai bakeri kecil menjual semua roti dan kek yang baru dibakar dengan harga yang sangat berpatutan.
    By Adeline Looi ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Kedai baleri yang hebat. Kek murah dan sedap. Beli 3 percuma 1 untuk roti selepas 8. Terutama seperti roti keju yang ditarik.
    By Edwin Yap ✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Roti 8 biji dan batang coklat adalah satu kemestian! Diperbuat daripada tepung dari Jepun, rotinya sangat sangat lembut.
    By Loke Yek Sen ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Setakat ini kek terbaik di Pulau Pinang. Harga berpatutan. Sentiasa menyokong dem. Kakitangan dan pemilik sangat mesra dan mudah berurusan

Summer Dessert Bakery

  • Address: No. 52, Jln Kurau, Chai Leng Park, 13700 Perai, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (106)
  • Phone: +60 4-399 5898
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Mimi Zulkafli ✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Sedap ,price so so but bila rasa berbaloi la sedap kena tekak . Im giving 4 star because tak dapat pisau cake 🥲
    By Kelly Cheng ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Beli RM10 boleh beli milk bubble tea 30%, less sugar lagi best👍 Chocolate chips,Sugar cheese and Japan biskut sedap 😋
    By K the explorer ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Bagi ahli mereka mempunyai banyak faedah…terutama pada hari lahir! Harga sangat berpatutan. Pelbagai jenis roti dan kuih muih. Tempat bersih. kedai roti yang kelihatan cantik. Menjadi ahli lebih dari 5 tahun.
    By Naresh Arumugam ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Pilihan pastri terhad. Roti disediakan. Tapi sangat sedap. Lembut dan sedap
    By Millie Voon ✭✭
    3 tahun yang lalu
    Membeli 6 pilihan kek yang berbeza. Rasa kek adalah sangat sederhana. Jika saya mempunyai pilihan lain, tempat ini tidak akan menjadi pilihan pilihan saya.

Cupcake Korner (Homemade Cakes)

  • Address: 23 Lintang Seri Arowana 2, Taman Seri Arowana, 13700 Seberang Jaya, Perai Seberang jaya, 13700 Pulau Penang, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (51)

Liva Cake House

  • Address: 27, Lebuh Kurau 1, Taman Chai Leng, 13700 Perai, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (17)

Arianna Delights Bakery

  • Address: Arianna Delights Bakery, 4134, Jln Baru, Kampung Jawa, 13700 Seberang Perai, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Roti Kukus Daddy Kaya

  • Address: Seberang Jaya, 13700 Perai, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Projek Bahulu Dan Kek

  • Address: 2, Lorong Sembilang, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Yat Burger

  • Address: 39, Lbh Kurau, Seberang Jaya, 13700 Perai, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1)

Bread History (Sunway Carnival Mall)

  • Address: LG-50, Lower Ground Floor, Sunway Carnival Mall, 3068, Jalan Todak, Pusat, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (99)

De Baker Store

  • Address: 66, Jalan Tenggiri, Seberang Jaya, 13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (38)

Thank you for reading. You can visit the Seberang Jaya Food Directory to get more Bakery reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.