UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生 in Bukit Mertajam
Cafe

TOP 10 Best Kedai Cafe near Bukit Mertajam

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cafe in Bukit Mertajam, Malaysia.

JAGED CAFE

  • Address: Level 1, 23A, Jln Muthu Palaniappan, Sunway Wellesley Precint 1, 14000 Bukit Mertajam, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (185)
  • Phone: +60 12-665 7432
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 8:00 PTG

UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生 in Bukit Mertajam
UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生 in Bukit Mertajam

5 Replies to TOP 10 Best Kedai Cafe near Bukit Mertajam

  1. Kafe kegemaran saya di bandar! Mereka mempunyai pelbagai jenis kek buatan sendiri bermusim, brownies dan kek keju bakar adalah yang terbaik!! Mereka juga sentiasa merombak menu mereka, hidangan berprotein tinggi adalah keistimewaan mereka. Saya suka suasana di kafe ini. Ia selesa, senyap dan saya sentiasa dapat memberi tumpuan apabila saya berada di sana dengan komputer riba saya. Apatah lagi kopi cemerlang mereka yang sentiasa hits! ☕️♥️

  2. Persekitaran bagus. Makanan sedap. Kek buatan sendiri oleh lady boss wajib cuba. Kek keju hangus wangi dan rasa keju sungguh sedap. Manis untuk kek strawberi adalah tepat, tidak terlalu manis, yang saya suka. Ia benar-benar tempat yang disyorkan untuk chillax, menikmati kopi dan kek yang enak.

  3. Suasana yang bagus
    Persekitaran yang selesa
    Kakitangan yang sopan
    Mudah untuk mencari tempat letak kereta
    Kafe ini terletak di tingkat 1 di atas gim. Perlu naik satu tingkat.
    Wifi tersedia.
    Ruangnya kecil dan bising jika ramai orang.
    Kopinya hebat.
    Pencuci mulut juga sedap terutamanya wafel dan kek keju.
    Makanan yang saya pesan adalah biasa-biasa sahaja untuk nasi lemak dan spageti.
    Berbaloi untuk dikunjungi semula untuk kopi dan pencuci mulut mereka

  4. Makanannya hebat! Saya order smtg macam bbq chicken cheesy rice, lupa nama tapi rasanya unik, portion dia besar dan mengenyangkan. Carbonara, matcha latte panas dan houjicha ais juga sedap. Untuk pencuci mulut kami mempunyai brownies pisang, sedikit terlalu manis tetapi tidak mengapa. Harga okay.

    Suasananya juga bagus, dalaman instagrammable dan semuanya.

    Secara keseluruhannya tempat yang bagus untuk bersantai dan pergi kencan. Cuma saya kurang bernasib baik kerana pada hari saya pergi, bising. Terdapat sebuah keluarga dengan kanak-kanak bermain-main jadi berasa sedikit terganggu untuk berbual dengan pasangan saya. Secara keseluruhannya, akan mengulangi kafe ini. ?

  5. Ia adalah tempat yang agak tersembunyi. Anda sebenarnya tidak dapat melihatnya dari jalan utama jadi datang ke sini adalah dari mulut ke mulut. Perkara terbaik tentang tempat ini ialah ketersediaan tempat letak kereta yang mudah. Tidak perlu tertekan mencari tempat letak kereta adalah perkara penting.

    Suasananya sangat sederhana. Agak minimalis tetapi ia agak santai dengan cara itu. Saya datang di luar puncak jadi tidak ramai pengunjung dan saya dapat menikmati hidangan santai saya yang tenang.

    Saya benar-benar menikmati kek keju bakar mereka. Pasti salah satu kek keju yang lebih baik yang anda boleh temui. Ia padat tetapi tidak berat. Lapisan yang hangus memberikannya kontras yang baik dengan badan masin keju. Walaupun ia sekeping kecil, ia cukup mengenyangkan jika anda bercadang untuk meneruskan hidangan berat selepas itu. Mempunyai seseorang untuk berkongsi akan mengurangkan faktor jelak dan membolehkan anda menikmati makanan seterusnya

    Saya benar-benar menikmati nasi bakar keju belut. Belut itu diperisakan dengan baik dan dicampur dengan rasa keju yang dibakar dengan baik. Nasi dimasak dengan betul. Mereka digabungkan dengan sangat baik untuk membuat hidangan yang lazat. Hanya perlu makan dengan cepat sebelum keju mengeras

    Spaghetti adalah berperisa dan kepingan salmon adalah murah hati. Rasanya ringan tetapi berfungsi dengan baik. Spaghetti tidak terlalu banyak dan muatan karbohidrat tidak berlebihan

    Nasi lemak itu agak mengecewakan saya. Saya tidak pasti sama ada kerak nasi adalah sebahagian daripada rancangan itu tetapi mempunyai kepingan kerak memberi gambaran bahawa nasi telah dikikis dari bahagian bawah periuk nasi dan mereka kehabisan beras. Bilis itu rangup tetapi warnanya sangat cerah. Saya sudah terbiasa dengan bilis yang kelihatan lebih gelap. Telur? Semasa proses mengelupas, bahagian putih telur telah dikeluarkan bersama cangkerangnya supaya putih telur kelihatan kasar dengan lubang cetek di dalamnya. pelik. Ia tidak semua buruk. Daging dada ayam telah dimasak dengan baik. Juicy dan menyeronokkan. Tetapi sambal mungkin memerlukan sedikit kerja. Gabungan rempah tidak klik untuk saya

    Beberapa pilihan lain dalam menu kelihatan baik. Dan akan cuba lain kali

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Bukit Mertajam

UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生 in Bukit Mertajam
UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生 in Bukit Mertajam

Moccado Cafe

  • Address: 98, Jln Kota Permai, Taman Kota Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (155)
  • Phone: +60 17-441 0921
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 6:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Mujibur 72 ✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Saya suka
    By Jedmoncorenoh Jedmonalexmon ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    terbaik
    By Boey ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Kami mempunyai spageti aglio olio, spageti tomato, dan wafel coklat dengan ais krim.

    Kedua-dua spageti disediakan dengan cara yang menekankan rasa semula jadi pasta itu sendiri, bukannya berperisa atau bersos. Mereka menyegarkan dan sesuai untuk mereka yang lebih suka rasa yang lebih halus.

    Wafelnya sederhana sahaja. Lebih suka teksturnya lebih gebu. Aiskrim coklat adalah hidangan yang lazat.

    Kafe ini tenang dan bersih, dengan muzik yang lembut. Tempat yang bagus untuk berehat dari hiruk-pikuk kehidupan seharian dan menikmati saat santai yang tenang.

    By Loo Mr ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Persekitaran yang selesa dan santai. Baru diubah suai. Kopi sedap, puding mangga sedap dan harga berpatutan.
    By Jocelyn Chen ✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Makanannya sedap dan suhu secawan air suam juga sesuai. Ada aroma kopi apabila anda masuk, dan terdapat pelbagai jenis kek. tempat yang bagus untuk berpesta

The Woods by Benz

  • Address: Lot 350, Jalan Alma, Kampung Alma, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (132)
  • Phone: +60 11-5889 5660
  • Opening hours:
    Isnin: 4:30–11:00 PTG
    Selasa: 4:30–11:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 4:30–11:00 PTG
    Jumaat: 4:30–11:00 PTG
    Sabtu: 4:30–11:00 PTG
    Ahad: 4:30–11:00 PTG
  • Reviews:
    By Fathin Mansor ✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    makanan sedap sos black paper pon sedap .healing bila mkn kt sini layan kehijauan landscape kedai.. service terbaik..kek pon sedap n affordable price..
    By Siti Nur ✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Bagi saya, luaran kedai sgt menarik dgn hiasan lampu. Kiranya kita melangkah dengan wow factor. Tapi ada ruang kekurangan yg boleh di perbaiki. 1)Servis-bagi saya terlalu lama. Sy sampai jam 9 mlm. Makanan sy sampai hampir jam 10.30 mlm. Budak2 mengantuk tunggu makanan sampai ke meja. 2)Order-hampir 1 jam lebih menunggu, baru di inform menu yg kami nk tu dah habis. Tukar menu & kena tunggu (tapi makanan x sampai2 kami semua selesai). Mungkin TWBB boleh print list yg mcm Old Town utk customer buat pilihan menu drpd menulis atas kertas kosong. Sebab ada menu yg x tulis , kitchen salah hantar makan. Sy kurang pasti, adakah kerana pelanggan terlalu ramai semasa sy ke sini. – keadaan tandas sgt tak selesa. Harap boleh di perbaiki. Sayang tengok kedai yg cantik milk Bumiputera & servis tidak memuaskan. Saya kena tulis review ni supaya TWBB dapat perbaiki di mana ada kekurangan & kelemahan.
    By noor yusoff ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Service yg bagus,owner reply ws..suasana yg cantik waktu malam,mcm masuk taman..dgn alunan zikir selawat..5menu+ 5air+2 kek cuma rm120++..murah sgt..gambar semua menu xambil,gambar menu di bawah best menu dia..sedap sgt..Ada seekor lalat mengganggu di meja😩,owner tlg alert sbb Ada 2 menu hidang guna pinggan sumbing
    By Wan Nazihah ✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Makanan sedap..harga standard..cuma kena sabarr sikit tunggu makanan sampai😉
    By Junaidah Hasan ✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Tempat santai. Makanan sedap. Ruangan pelanggan boleh dipertingkatkan Dari segi kebersihan Dan kekemasan. Service perlu lebih pantas dan makanan perlu Dalam keadaan panas bila sampai ke pelanggan.

HouHou Sandwich Bar-Bukit Mertajam

  • Address: 46, Jalan Lembah Permai 4, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (127)

Chai Key Restaurant Sdn Bhd

  • Address: 2, Lorong Berjaya Baru 1, Taman Berjaya Baru, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (122)

181 Open House

  • Address: No. 10,Tingkat, 1, Jalan Maju Jaya, Pusat Perniagaan Maju Jaya, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (113)

Blue Tears Cafe

  • Address: 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (113)

Little Corner Cafe

  • Address: 79, Jln Kota Permai, Taman Kota Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (92)

Pick a Brew (Jalan Megat Harun BM)

  • Address: 3035, Jalan Megat Harun, Pusat Perniagaan Maju, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (82)

UNCOMPLETE COFFEE LIFE 未完成的咖啡人生

  • Address: 7, Jln Seri Betik, Taman Seri Betik, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (75)

Jimmy’s Farm

  • Address: 26, Lorong Bukit Kecil Indah, Taman Bukit Keci Indah, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (72)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cafe in Bukit Mertajam, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!