Nasi Lemak Royale Jalil in Alor Setar
Nasi Lemak

TOP 10 Best Nasi Lemak near Alor Setar

Here is a list of the best Nasi Lemak in Alor Setar, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Restoran Nasi Lemak Royale

  • Address: Batu 1, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (1585)
  • Phone: +60 12-409 6360
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 2:00–11:00 PTG
    Sabtu: 11:30 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:30 PG – 11:00 PTG

Nasi Lemak Royale Jalil in Alor Setar
Nasi Lemak Royale Jalil in Alor Setar

5 Replies to TOP 10 Best Nasi Lemak near Alor Setar

  1. Dalam kunjungan saya ke negeri-negeri utara baru- baru ini saya telah makan nasi kandar sebanyak 3 kali. 2 kali di Pulau Pinang (nama dirahsiakan tapi yang terkenal juga). Setelah berbincang dengan kawan2 saya dari Sarawak yang jarang ke negeri2 utara, kami bersetuju Nasi Lemak Royale kedai ni paling sedap sepanjang trip kami. Ya, ini kategori tersendiri dan bukan “nasi kandar” dalam ertikata sebenar tetapi kesimpulannya sinilah paling sedap. Kalau ada ke sana lagi memang saya akan repeat.

  2. Pendapat jujur aku,, nasi dan lauk dia biasa² sahaja… Dan makanan agak sikit dan agak mahal jugak la… Tapi sekali sekala,, takpe la… Jangan tak merasa je sudah…

  3. Bungkus mkn kt rumah.
    6 nasi
    4 ayam goreng
    3 org mkn dgg masak hitam
    2 telur masin
    Sayur kobis utk 5org mkn
    Bendi 7 btg
    Kuah campur 1 bungkus
    Total RM 69

    Sedap.. kena dgn selera..

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near Alor Setar

Nasi Lemak Royale Jalil in Alor Setar
Nasi Lemak Royale Jalil in Alor Setar

Nasi Lemak Royale Jalil

  • Address: 4307, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, 05400 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1296)
  • Phone: +60 17-449 9812
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Selasa: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Rabu: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Khamis: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Jumaat: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Sabtu: 3:00 PTG – 3:00 PG
    Ahad: 3:00 PTG – 3:00 PG
  • Reviews:
    By Awang Gentoi ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    mcm biasa …. tak dak apa yg menarik … cuma banyak kedai yang tutup … so this is last choice
    By yan nizar ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    makanan sedap.. nasi yang lembut, ayam goreng, telur sotong, telur rebus..time hari raya mungkin lauk banyak yang dah berkurang, sebahgian saja yang disediakan.. minuman just ok.. hanya boleh order yang tersedia saja, yg siap dibancuh, untuk order yang kena bancuh, tak disediakan, mungkin masa raya agak kalut kot.. suasana kedai ok saja, luas dan banyak kerusi meja, cuma bahagian aircond tak dibuka, jimat elektrik mungkin.. persekitaran restoran pun ok saja..kebersihan yang biasa, bahagian sinki terdapat yang rosak dan air bertakung.. persekitaran luar kedai, ok juga..lot parking kereta yang luas dan agak banyak juga.. servis dari staff dan crew pun ok..agak friendly.. bonus, ada persembahan live busking, menarik yang ni..sedap iuga la nyanyian depa.. harga makanan agak mahal..nasi putih 3, lauk ayam goreng, telur sotong dan telur rebus..siap kuah campur..RM25..agak mahal tak sepadan dengan kuantiti yang sikit dan ayam yang agak kecil sizenya. minuman harga standard.. repeat again? maybe if terdesak.. recommended?boleh la try…better cuba sendiri kepada yang belum pernah cuba.. suggestion..prefer nasi kandar danial kat tandop lagi sedap dan pilihan lauk yang banyak dengan harga yang lebih reasonable..minuman juga lebih sedap..kena dengan tekak.. cuma geng busking takdak la..takpa, bleh pasang lagu kat phone sniri..hehe..
    By yus yusuf
    3 minggu yang lalu
    Tiba2 selepas ramadan, harga naik mencanak. Sama2 raya 2023 dr nasi+ayam rm6 jadi rm10. Lain2 pun naik …Tapi saiz ayam makin kecil. Papan harga belum ubah tapi harga sudah ubah…dulu setiap minggu layan, skg dah stop..sori macha..
    By Muhammad Haziq Aiman Abu Bakar ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Sedap makan sini, harga pun boleh tahan. Nasi lebih+ayam goreng+telur sotong=RM22. Tempat pun bersih dan luas. Boleh singgah lagi sini lepas ni hihihihi
    By Botakku Botak
    3 bulan yang lalu
    Letak sedap langsung..rasa kicap kuat betol…..apa yg famous pon tak tau lah…nk yg sedap nasi lemak dekat medan pekan Rabu tepi sungai..tu yg terbaik

Nasi Lemak Haji Ali

  • Address: Jalan Seberang Perak, Taman Pesisiran Tanjung Chali, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (1288)
  • Phone: +60 19-441 0777
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Selasa: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Rabu: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Khamis: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Jumaat: 2:30–10:30 PTG
    Sabtu: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Ahad: 11:30 PG – 9:30 PTG
  • Reviews:
    By Putra Yanz ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Makanan sedap..tempat makan pun dh tambah luas.. cuma parking kereta ja kadang² takde tempat nak parking
    By M Bubbles ✭✭✭
    setahun yang lalu
    menu yang pelbagai! paling hot menu istimewa ayam goreng pedas (ros)😋, agam goreng bawang dan kuah campur. pedas memang pedas betul2..elok kalau dibungkus ayamnya dengan kuah pedas secara berasingan..daging masak hitam juga sedap!. menu ada pelbagai jenis sayur seperti bendi rebus, acar jelatah, kubis goreng, peria goreng, cili besar hijau dan telur rebus. musim ramadhan ni lebih baik pergi sedikit awal, kerana perlu beratur agar panjang. 1 jam jugalah beratur tunggu giliran😅..harga amat2lah berpatutan. .boleh dine in juga di sini..kedai bersih dan selesa..overall rasa makanan memang terbaik!
    By Awang Gentoi ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    setiap kali p mesti beratoq ….pelbagai bangsa dan peringkat usia maksudnya nasi ni berantu 🤪🤪🤪
    By Mohd Alif Mohamad Razif ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Nasi lemak haji ali ada rasa unik yang tersendiri dan ada peminat yang tersendiri juga. Dah bertahun juga saya tak makan sini, kedai masih lagi ramai pelanggan. Kena beratur dalam 15minit, packaging dah ada improvement 👍 Rasa susah nk diceritakan, tapi yang pasti dulu2 rasa lagi sedap drpd sekarang.
    By Asyraf Ariffin ✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Kalau ikut tekak suka lagi nasi lemak royale but ok sedap jugak…

Nasi Lemak Ong

  • Address: 288a, Jalan Lumpur, Bandar Alor Setar, 05100 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (440)

Restoran SMR Nasi Lemak Royale

  • Address: 10, Jalan Tunku Ibrahim, Alor Malai, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (325)

Zam Zam Nasi Lemak

  • Address: 3, Jalan Teluk Wanjah, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (132)

K Nasi Lemak

  • Address: Bandar Alor Setar, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (110)

Mohd Rafik Nasi Lemak Pokok Sena (Kompleks Perniagaan)

  • Address: 22, Jalan Kompleks Perniagaan Jelatek, Kampung Tok Bidan, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (103)

WANELLA KITCHEN (Nasi Lemak depan Lotus’s)

  • Address: No.A33,Tingkat Bawah Taman, Susuran Bandar Baru Mergong, Bandar Baru Mergong, 06250 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (75)

Nasi Lemak Kukus Pak Syed

  • Address: Jalan Teluk Wanjah, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (17)

Nasi Lemak Royale

  • Address: Jalan Meranti 2, 05300 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (15)

Thank you for reading. You can visit the Alor Setar Business Directory to get more business reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.