Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan ) in Sandakan
Nasi Lemak

TOP 10 Best Nasi Lemak near Sandakan

Here is a list of the best Nasi Lemak in Sandakan, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

San Da Gen Kopitiam 三大羹

  • Address: Lebuh Dua, Pusat Bandar Sandakan, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (592)
  • Phone: +60 89-238 988
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 5:30 PTG

Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan ) in Sandakan
Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan ) in Sandakan

5 Replies to TOP 10 Best Nasi Lemak near Sandakan

  1. Ordered their Nasi Kerabu Ayam Berempah and Nasi Lemak Ayam Berempah thru GrabFood and they’re so good. ?

  2. Tentang makanan citarasa smua urg,laksa mmg sedap..dan hot spot artis pun datang..yg PENTING..LAYANAN YG SGT² MEMUASKAN,feel mcm ruma! Staff PANG TQ SGT MEMBANTU…MKNAN SEDAP JIKA LAYANAN SEDAP…

  3. The place is clean. Ufo tart tidak pernah mengecewakan. Makanan pun sedap walaupun a bit pricey tapi for weekend makan-makan sekali sekala sangat berbaloi! The waitress also sangat helpful. The only issue is parking, kena pusing-pusing but if you dont mind walking boleh parking dekat mps then the walking distance to san da gen took about 8mins ja.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near Sandakan

Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan ) in Sandakan
Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan ) in Sandakan

KFC Sandakan 1 Jalan Pasar

  • Address: Lot 21 & 22, Ground & 1st Floor, Sandakan Harbour Square, 90000 Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (501)
  • Phone: +60 11-6572 2885
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 7:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 7:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 7:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 7:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 7:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 7:00 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Ame Hussin
    2 minggu yang lalu
    Saya order melalui kiosk jam 9:24 malam durang closed jam 11 mlm, dan dah slesai byar plus duit dah cut off bank acc. Pastu sampai kaunter mreka boleh ckap “teda nasi refund la, ambil waktu lama dlm wktu bkerja 14 hari, saya sdh ckap kan order d kaunter”. What? Hahaha so buat ap buka kiosk ? Menyusahkan customer sahaja.. pastu saya okay dengan refund tyme nak balik staff kfc panggil balik dan ckap nak ganti nasi dengan roti ikutkan hati tak mau la proceed dengan refund ckup la .. tapi apakn daya beliau prmpuan memang craving dan suka betul dengan kfc . Sampai rumah alangkah kcewanya hahhaa sbb kfc bagi burung bkn ayam 🙂
    By Reeyna Niq ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Biasanya tiada masalah dengan hidangan dan layanan di sini. Terletak di tengah-tengah bandar sandakan. Amat mudah di kunjungi dan sering menjadi pilihan menjamu selera waktu pagi, tengah hari, malam dan lewat malam..
    By Tomy Ady ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Terbaik dan ramah mesra
    By Eyy Eyy. P
    setahun yang lalu
    bad day ! sampai 1floor baru tahu minuman tak sejuk and no ice sepatutnya cashier yang serve tu bagitau lah semasa pembelian atleast cust tahu
    By AMINAH SAMSURI
    4 tahun yang lalu
    Service very poor, staff cashier bnama serbina, smasa sy buat perbayaran di . jumlah pbyaran yg spatutnya RM59.20 .. Wang y sy beri dgn staff tu berjumlah RM 70,.. Sekeping RM 50 dan skeping RM 20 .. So jumlah RM 70 . Dia pulang wang sy sjumlah RM 0.80.. Dia tdk alert bahawa Wang yg sy bagi RM 70.. Dia mpertikaikan yg sy bagi ada RM 60 . Staff ni sngka sy bagi RM 10 bkn RM 20.. Agak nya adik ni kliru ni.. Hmmm.. Skali sprvisor dia dtg balik pulangkan RM 10 sy tu.. Skli sy tgah makan gan my family dia dtg skali lagi.. Trus cuba mperjelaskan alahh.. Org n my family time mkn la.. Mganggu sngat.. Dia dtg jelaskan bahawa duit dalam cash.. Smuanya ngam… Yg sy ni salah.. Tp d sini sy ni customer.. Tau tak customers ada hak minta bukti tguk d CCTV korang xda alasan mgatakan x blh tguk cctv suka hati . Sy ni customer inginkan BUKTI.. Hahahaha.. Lucu sngat.. Kan sya cakap nak bukti kukuh.. Drpd korang tuduh ndk puas hati TUDUH2 SY… Cctv kan ada. Trus dia kata.. Tguh manager sy dtg jumpa kau… Sngat kurang ajar.. . Sy sma slali tak takut.. I Nak sma ada sy salah atau staff awk yg salah.. Tp tau tak family sy terus hilang selera makan.. Time makan korang tengking2.. Berapa minit sy tggu juga managernya dia tak dtg… Hmm.. Spatutnya kalau ada ktidakpuasan pelanggan korang kena datang.. Handle masalah ni.. Skali tu sy dtg pg kaunter 2 org yg datangi sy time makan tu.. Ckp tak apa la kak.. Mereka Kata biarla la… Knp tak jelaskan sy slah atau korang yang silap tguk wang tu… Dek sy stakat RM 10 tak kisah cuma d sini sy cuma ingin bukti.. Sy pn ada harga diri.. Sbb sy nak BUKTI… Xnak sy korang tuduh2 bgini kecil hati sy..sngat lagi2 depan family sy awk ckp sy salah bagi.. Sbb tu sy nak kepastian bukti .. 1Kan sy ckap CCTV ada… staff .Customer service very importance n kena dahulukan . Dan smasa staff cashier ambil duit customer hndak la d Sebut jumlahnya.. Jd ndk kliru . Bkn bgitu.. Juga… Cadangan utk korang… Dlu sy jg bpegalaman kerja sbagai cashier . Duit customer kena sbut jd xkeliru…. Sy bkn kedekut stakat RM 10 cuma tp sy pertahankan harga diri sy bahawa sy ndk silap bagi wang tu. Dan BUKTI bahawa sy tak salah.. Sy yakin.. Sy x silap bagi wang tu.. . Sekiann… Mohon penceraan..

Kedai Kopi Tokyo

  • Address: 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (425)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 6:00 PTG
  • Reviews:
    By Nsm 2020 ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Coto Makassar Nasi Ayam Tart Telur Antara makanan favourite all time👆🏻👆🏻👆🏻

    Macam-macam pilihan makanan di sini.. Tempat duduk Dan meja makan selesa.. Keadaan kedai bersih.. Pelayan tetamu cepat Ambil order Dan hantar order, kita tidak perlu menunggu lama.. Harga makanan Dan minuman affordable.. Rasa makanan Dan minuman pun okay.. Nanti boleh repeat makan di sini lagi bila balik ke sandakan.. Ini antara kedai legend bila balik sandakan.. banyak memories indah tinggal area sini..

    Keep it up.. 👌👌👌

    By Maylyn Dee ✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Menu yg di sediakan …sesuai utk breakfast
    By Stidelia Prim ✭✭
    sebulan yang lalu
    Tak sedap nasi lemak kat sini,
    By Francis Lim ✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Sekali mencuba gerenti lain kali datang kali.makan terutama nasi kuning nya terbaik.
    By Jo-Anne U ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    This is where breakfast the best.. Mee soup, konlow mee.. Aiyaaa sedapppp.. Just go and try.. Memang best cari makan especially soup2.. Banyak pilihan yiiihhhhhh

Restoran Seri Mersing

  • Address: Jalan B/U 81, Bandar Utama, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (329)

Ai Xin Vegetarian 爱心素食 ( Sandakan )

  • Address: Phase 7, Lot 11 & Lot 12 Bandar Indah Jaya, Mile 4, Jalan Utara, Bandar Indah, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (198)

Sanns Cafe

  • Address: 24, Jalan Lintas Labuk, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (118)

Nasi Lemak Bamboo Sandakan

  • Address: Block 3, Lot 6, Ground floor Sebaris BSN dan Adidas(Baris pertama, Mile 4, Bandar Indah, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (101)

Adzie Mom’s Cafe

  • Address: Phase 6 & 7, 63A Block C4, 90000, Jalan Taman Utama, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (48)

Restoran Cili Padi – Nasi Campur Kenduri Kahwin

  • Address: LOT 17 BLOK C GROUND FLOOR BANDAR SIBUGA JAYA BATU 8, 90007 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (25)

Tallman Cafe Nasi Lemak

  • Address: Prima Square, Lot 196, Block 20, Ground Floor, Lor Prima 7, Batu 4, Jalan Utara, 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (10)

Restoran Nasi Kukus Ayam Berempah 2

  • Address: 90000 Sandakan, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (7)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Nasi Lemak in Sandakan, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!