Perodua Service Taman Johor Jaya in Johor Bahru
Perodua Service Centre

TOP 10 Best Perodua Service Centre near Johor Bahru

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Johor Bahru, Malaysia.

Perodua Sales Sdn. Bhd. (Johor Bahru 1)

  • Address: 75, Jalan Tampoi, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (578)
  • Phone: +60 7-235 8989
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: Tutup
    Rabu: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 12:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 4:30 PTG

Perodua Service Taman Johor Jaya in Johor Bahru
Perodua Service Taman Johor Jaya in Johor Bahru

5 Replies to TOP 10 Best Perodua Service Centre near Johor Bahru

  1. Service teruk..bila nak Claim barang macam2 hal..Warranty hanya untuk tarik org datang labur duit kat dia je…

  2. Tempat yang menarik untuk dilawati. Selain itu dqpat bergambar bersama rakan – rakan, keluarga serta rakan sekerja.

    Tempat ini juga berdekatan dengan kawasan-kawasan yang diperukan untuk membeli makanan atau keperluan harian

    Kawasan yang tidak begitu sibuk denagn perjalanan namun harus bersedia ketika waktu puncak, kebiasaannya akan jem

    Tempat yang menarik, boleh disinggah pada bila bila masa mengikut keperluan dan waktu semasa

  3. Hai abang guard.
    Kalau sini tak boleh parking, sana tak boleh parking, tolong la letak kon ke, tape ke supaya customer tak parking kat situ!!! Bila dah parking, kau cakap sini tak boleh. Bila alih, kat situ pun tak boleh. Woi, kami ni pelanggan nak servis kereta. Bukannya suka-suka nak parking lepas tu jalan kaki pergi Angsana!

  4. Dah ada appointment lepastu datang tiba tiba kata suruh tinggal kereta la apela. Kata keesokan harinya baru ambil. Atas alasan ramai. Then apa function booking huhu. Dah la rumah jauh semua. Expect kita nk balik naik apa. Bukan semua orang free. Bayangkan dah ambil cuti apa semua. Nonsense. Takpayahla pergi sini. Cari tempat lain. Perodua nk kita service dengan dia, tp service dia sendiri tak memudahkan orang langsung.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 10 Best Perodua Service Centre near Johor Bahru

Perodua Service Taman Johor Jaya in Johor Bahru
Perodua Service Taman Johor Jaya in Johor Bahru

Perodua Service Centre

  • Address: (PTD 1111435), Lot 64280, Jalan Masai Lama, Taman Perindustrian Plentong, 81750 Masai, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (413)
  • Phone: +60 7-355 5060
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By 杨礼捷
    seminggu yang lalu
    Pukima service perempuan tu belum habis cakap sudah hang up dia punya pattern macam ni..nanti semua sakit problem cari you 👎👎👎👎👎
    By atikah hussin ✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    kenapa bila saya call untuk buat appointment tkde yang angkat? dri last week mcm ni
    By Mini Hello Kitty ✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Datang la sini kalau nak beli kereta. Haa ni cawangan betul, tak payah gi kedai kereta ntah pape tepi jalan tu. Menyusahkan je
    By AizatNaser ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Mudah di akses.
    By Izzati Ismail ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Staff semua baik..Dr security smpai staff kt dlm..Tempat selesa..Servis bagus..Peramah..Siap ada biskut, air kopi lagi 🤣

Perodua Tmn Sri Yakob

  • Address: 22 & 24, Jalan Wira 6, Taman Tan Sri Yaacob, 81300 Skudai, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (389)
  • Phone: +60 7-511 6888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Betelgeuse Romanee-conti ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Receptionist amat membantu dalam hal urusan. Services advisor (Kaunter 2) yang mesra, membantu dan memberi pandangan. Masa menunggu kereta siap tu macam biasa la sama je dengan mana-mana pusat servis. Terbaik 🌟🌟🌟🌟🌟
    By Ainun Rahim ✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    sekarang selesa ada sofa best dan meja and kerusi. ok lah sementara tunggu kereta siap. tapi nk dpt appoinment tu ada lah dekat 20 kali (berapa hari call baru dapat) call nasib baik tak urgent pun nk service. hope dpt improve tu je overall please t experience
    By didi kartika ismail ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Service yang sangat bagus!!!! Keep update customer on whatever changes or service yang dibuat pada kereta. Sgt memuaskan hati. Looking forward utk hantar kereta disini lagi. Staff tidak sombong. Menggunakan bahasa yang sopan & penerangan yang sgt bagus.
    By iamqadri ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis mantap, friendly dan laju. Less crowded daripada BBU branch. Terima kasih kepada En Rizal yang explain alot about problems regarding aircond Myvi MG3 wife saya. Nanti dah bawak keluar duit KWSP baru tukar macam-macam. Sekarang derang tgh renovate sikit drpd double story terrace kepada bungalow. So siapa yang nak datang hantar kereta servis elok berak siap-siap.
    By Lisa Hassan ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Very good services. Sementara menunggu, boleh tgok movie best, ada condiments, kawasan sng nampak kereta, provide surau and tandas. Clean area. Recommended.

Perodua DMM Sales Sdn Bhd Johor Bahru

  • Address: 32, Jalan Tun Abdul Razak (Susur 5), Larkin, 80350 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (363)

PERODUA ULU TIRAM

  • Address: Jalan Tropika, 81800 Ulu Tiram, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (321)

Perodua Service Centre (Johor Bahru 4)

  • Address: Asiatic Indahpura Car City Unit No 1170, 1171, 1172, 1173 & 1174, Jalan Kasturi 36/42, 81000 Kulai, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (235)

Perodua

  • Address: 1, Jalan Perdagangan 6, Taman Universiti Industrial Park, 81300 Skudai, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (198)

Perodua Johor (SHOWROOM)

  • Address: No 7, Jalan Bayu Puteri 1/1, Taman Bayu Puteri, 80150 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (164)

Perodua Service Taman Johor Jaya

  • Address: Jalan Ros Merah 1/4, Johor Jaya, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (151)

Perodua – Taman Mount Austin (Autopath Sdn. Bhd.)

  • Address: 2, Jalan Mutiara Emas 5/5, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (149)

Perodua Taman Johor Jaya

  • Address: 20, Jalan Ros Merah 2/9, Johor Jaya, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (129)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Johor Bahru, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!