Andalusia | Umrah Packages in Kuala Terengganu
Travel Agency

TOP 10 Best Travel Agency near Kuala Terengganu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Travel Agency in Kuala Terengganu, Malaysia.

TTI River Cruise

  • Address: Pulau Wan Man Kampung Losong Panglima P’erang, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (71)
  • Phone: +60 9-627 8866
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 6:00 PTG

Andalusia | Umrah Packages in Kuala Terengganu
Andalusia | Umrah Packages in Kuala Terengganu

5 Replies to TOP 10 Best Travel Agency near Kuala Terengganu

  1. juru cakap die petah berkata2…die pesang doh…klu nok naik mula tgok jambatan tu angkat die kabo tgok di fb jambatan angkat tu kene time die blh napok die trangkat…satu jah nok pesang kite naik hri tu basoh seluo pak duduk dalang boat tu kne tempias air kt kusyen die, ade dalang tige pak orang gok napok basoh sluo….

  2. Boleh book lebih awal tiket. Dpt trip yg terakhir pkl 5.45 ptg. Harga tiket berpatutan. Tour guide bagus dlm penerangan sepanjang perjalanan.

  3. Tiket boleh dibeli secara online atau melalui panggilan telifon.
    Kena sampai awal di tempat naik cruise 15 min awal.
    Jaket keselamatan disediakan.
    Banyak info yang kita belajar selepas naik cruise ni. Trip bersama family akan lebih seronok.

  4. Digalakkan untuk walk in dan datang awal. Staf mesra dan peramah sepanjang saya berkunjung di sini (pengalaman setiap individu mungkin berbeza). Servis boleh diperbaiki lagi, dan cadangan aspek kebersihan (kawasan sekitar) boleh ditambahbaik.

    Disertakan gambar harga untuk rujukan.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Travel Agency near Kuala Terengganu

Andalusia | Umrah Packages in Kuala Terengganu
Andalusia | Umrah Packages in Kuala Terengganu

Sekati Emas Boat Tour

  • Address: 1993, Jalan Paloh, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (64)
  • Phone: +60 11-1196 0955
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 6:30 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 6:30 PG – 7:00 PTG
  • Reviews:
    By SITI NORAISYAH BINTI AZMI KPM-Guru ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Super nice boat trip to drawbridge & masjid kristal.. siap pakej dpt tgk sunset yg awesome. Cuaca plak elok sgt time tu. Nk tgk sunset better ambik tour jam 6 ptg.. Alhamdulilahhh syukur ke atas nikmat yg Allah kurniakan..

    Tour guide pn super friendly pakej ambik gambar lawa gila. Siap habaq kedai mkn tang mana sedap. Kita tukaq time last minit pn dia tetap onz. Semoga bisnes semakin maju 👍🤲. Benda baik kita share..

    Insha Allah kami akan repeat lg akan dtg.

    By Syazwani Misaki ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan 😁😁 Guide balas mesej dgn baik, punctual dan sangat sporting.. sangat enjoy experience naik boat pusing2 area sungai Terengganu 👍🏻👍🏻 saya mmg recommend dgn kawan2 yg nak jalan2 Ganu utk dapatkan servis Sekati Emas Boat Tour 😄😄😄
    By The Yaya Akira ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Sambut birthday my mom last year and bawak jalan2 terengganu, petang tu naik sekati emas boat tour ni memang best. Nak2 dapat view sunset. Memang lawa sangat 🥹
    By Syafiqah Kamarudin ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    First time berbuka puasa atas bot. Siap dapat pakej cameraman sekali. Kami dapat fokus berbuka, cameraman ambilkan gambar. Harga sangat berpatutan.
    By FARHA MOHD FADZLI ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Alhamdulillah healing time with familia, smooth cruising tekong berpengalaman (Derus) , on time, friendly dan sentiasa ingatkan untuk bergambar

River Cruise Crystal boat Terengganu

  • Address: 52a, Jalan Losong Feri, Kampung Losong Dato Amar, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (39)
  • Phone: +60 11-5675 1287
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Daniel Egan ✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Senang berkomunikasi dgn pemandu boat Lokasi yg sesuai utk ambil gambar Harga berpatutan Keselamatan terbaik
    By Syafiq Aslam ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Boatman sporting walaupun sampai sedikit lambat. Pandai amek gambar hahaha

    First time naik, first time jugak dapat tengok drawbridge terbukak walaupun hampir setiap minggu lalu kat situ hahahah.

    Dapat tengok time naik boat lagi tu. puah hatiiii. Saya orang terengganu tapi still eager nak jalan2 negeri sendiri. Sampai boatman pun kata pelik/jarang jumpa orang terengganu naik boat kat sini🤣. Apa2 pun niceeeee. Terbaikkk.

    Saya bagi cadangan kalau boleh buat lah servis photography guna dslr ke baru nampak menarik gambar. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    By Mohd Amirul Ramli ✭✭✭✭✭
    Mohd Amirul BR)
    Baru pergi 2-3 hari lepas. Hafiz (boatman) memang peramah. Aku jadi sebab baca review positif orang lain. So, aku endorsed memang Hafiz sangat well performed. Extra : Boat baru, bersih, enjin cun kilat lagi, jeti dia baru, bersih, boleh ootd dari jeti. Atas bot boleh bergambar, minta dia ambik gambar pun boleh. Aku nak minta diskaun xjadi nak minta lepas selesai cruise😂💪 Terima kasih Hafiz. Wish u all the best.
    By laila amira ✭✭✭✭✭
    12 bulan yang lalu
    servis terbaik ! sepatutnya naik petang , tapi hujan ditunda esok pagi.. pagi air lebih tenang.. nak bergambar pun best .. yg bwk bot baik siap package amikn gmbr kami ..bnyk betul 😂 terima kasih.. yg dtg ganu , recommend sgt untuk naik 👍
    By Imran Rahman ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Pemandu bot yang mesra & mahir. Harga berpatutan Memberi penerangan berhubung kawasan sekitar & pandai ambil gambar. Dicadangkan supaya cruise ketika matahari terbenam untuk pamandangan di Masjid Kristal & Jambatan Angkat

Sakina Syahira Holiday ( Kereta Sewa, Van, Bas Persiaran Kuala Terengganu )

  • Address: Lot 70, Jln Kuala Berang, Kampung Gong Kiat, 21400 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (32)

KZ Travel & Tours Sdn Bhd

  • Address: GLL 10D, balai ketibaan Lapangan terbang sultan Mahmud, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (29)

Rayhar Travels Sdn. Bhd.

  • Address: TINGKAT 1 WISMA KOKITAB, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (21)

Alam Travel And Tours

  • Address: GLL11, Ground Floor,, Sultan Mahmud Airport,, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (17)

Vigourmarine Transtour Sdn Bhd

  • Address: Lot 210, Kampung Merang, 21010 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (15)

Amazing River Cruise Terengganu

  • Address: 52a, Jalan Losong Feri, Kampung Losong Dato Amar, 21000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (13)

Andalusia | Umrah Packages

  • Address: No 15, Tingkat 1, Pusat Niaga Paya Keladi, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (13)

Kokitab Leisure & Management Sdn. Bhd.

  • Address: 110 E, Mezzanine Floor, Wisma KOKITAB, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (11)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Travel Agency in Kuala Terengganu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!