MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD in Shah Alam
Travel Agency

TOP 10 Best Travel Agency near Shah Alam

Here is a list of the best Travel Agency in Shah Alam, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Holidaygogogo Tours Sdn Bhd

  • Address: 47-1, Jln Setia Gemilang BG U13/BG, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (415)
  • Phone: +60 10-221 6385
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: Tutup
    Ahad: Tutup

MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD in Shah Alam
MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD in Shah Alam

5 Replies to TOP 10 Best Travel Agency near Shah Alam

  1. Pernah ambil dengan Agen kat sini dulu untuk ke pulau rawa servis sangat trusted dan membantu…Sampai ke destinasi.then lepas ni pon jika nak pergi travel mana2 i pasti akan ambil pakejdengan simon.jugak servis yg sangat baik dan membantu…tq

  2. Sangat berbaloi, makan sedap, luar dan dalam cruise menarik dan banyak tempat riadah.

  3. Travel agent sangat ramah dan membantu untuk mendapatkan pakej yang memuaskan hati dengan bajet yang bersesuaian dengan kemampuan kami.. Kami membeli pakej ini untuk percutian Prof sekeluarga… Semua info diberikan sebelum tarikh percutian seperti bayaran parking kereta di Jeti Besut, bot yang akan dinaiki dan pelbagai lagi… Prof kami sangat gembira dan berpuas hati dengan layanan dan pakej percutian ini.. Insha’Allah ada rezeki, kami juga ingin menggunakan TA yang sama untuk percutian akan datang. Terima kasih kerana menyantuni kami dengan baik…

  4. Saya amat berpuas hati, dengan pakej yang diberi kan, penginapn yg selesa, harga berpatutan, makanan disediakan sedap2, staff peramah, dah 5 bintang untuk agent holidaygogogo natasya yang banyak membantu saya. Terima kasih banyak kepada cik natasya holidaygogogo

  5. Sangat sangat berpuashati dengan perkhidmatan yang disediakan.panjang umur nanti saya datang lagi holidaygogogo

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Travel Agency near Shah Alam

MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD in Shah Alam
MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD in Shah Alam

Wisma Mahabbaten Travel & Tours Sdn Bhd HQ

  • Address: 28, 28A, N 7/N, 28B, Jalan Plumbum R7/R, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (117)
  • Phone: +60 3-5524 6674
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 1:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 1:00 PTG
  • Reviews:
    By Isma Izzaty ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Alhamdulillah, syukur kepada Allah diberi peluang untuk membuat umrah yang pertama dengan Mahabbaten Travel & Tours Sdn. Bhd. Pengalaman yg tak dapat saya ungkapkan dengan kata-kata.

    Para mutawif, terutama mutawif bas 4 iaitu Ustaz Lukman & Ustaz Ameer, banyak membantu dan sabar menunggu para jemaah untuk ke setiap lokasi. Salute to them. Ilmu yg diberi juga sangat amat banyak #IlmuMelontaq #AirTebuMakkah. Semoga Ustaz2 sihat selalu dan dikurniakan rezeki seluas lautan Allah.

    Tak dilupakan semestinya Ustaz Don, yg sentiasa bersemangat bercerita ulang-ulang-ulang kali tanpa penat dan dengan tenaga yang sama dari bas 1 sampai bas 11. Sentiasa hadir di semua acara disana tanpa ponteng, sampai kami sendiri dah tak larat ambik gambaq dengan ustaz dah. HAHA. Melawak ustaz. Tapi sungguh, semangat Ustaz mmg luar biasa. Terima kasih kerana dah buat yg terbaik untuk para jemaah. Segala ilmu yang diberikan. Hanya Allah sahaja yg dpt membalas jasa ustaz. Semoga dimurahkan rezeki terus.

    Semestinya untuk semua para mutawif dan pekerja Mahabaten yg disebalik tadbir yang bertungkus-lumus menjayakan trip Februari 2023. Saya ucapkan terima kasih yang teramat melayan kerenah kami para2 jemaah. Semoga semua kebaikan yang dicurahkan berbalik kepada para mutawif juga.

    By azral ns79 ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Terima kasih kpd Mahabbaten Travel diatas pengalaman menarik yg kami sekeluarga ikuti.

    Layanan dan servis yg terbaik sebelum, semasa dan selepas program khususnya tunjuk ajar dari para Mutawif dan team yg berpengalaman.

    Umrah bersama Ustaz Don Daniyal adalah sesuatu yg amat istimewa dan sukar diperolehi di tempat lain. Pengisian ilmu2 kerohanian yang menginsafkan.

    Terbaik!

    By lyza san ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Pertama skali saya ingin mengucapkan syukur pada Allah atas kesempatan ini. Alhamdulillah, saya dan suami adalah antara jemaah Umrah Mahabbaten bersama Ustaz Don pada 6 Oct 2022 yang lepas.

    Saya sangat bersyukur pada Allah, ini merupakan pengalaman umrah kami yang pertama dan pengalaman yang sangat bermakna dan akan dikenang selamanya.

    Alhamdulillah, kami berpeluang menunaikan umrah pertama kami bersama-sama dengan ketua mutawif Ustaz Don dan juga kumpulan Mutawif yang sangat berpengalaman dan berjaya mengubah kehidupan kami dengan izinNya ke arah pancintaan kepada Allah SWT dan junjungan nabi kita, Nabi Muhammad SAW.

    Kemudahan hotel yang dekat di Madinah dan Mekah sangat membantu untuk kami berulang ke masjid untuk solat berjemaah. Ziarah luar di Madinah dan Mekah juga dirancang dengan sangat baik dan dipenuhi dengan ilmu yang sangat bermanfaat. Pengalaman ini sangat berharga buat saya dan suami. Dapat mengenali kehidupan Rasul kita Nabi Muhammad SAW dengan lebih dekat lagi.

    Kami dan semua jemaah dari kumpulan lain rasa seperti sebuah keluarga yang besar dan dipimpin oleh para mutawif yang sangat baik dan mengambil berat antara satu sama lain.

    Sekiranya berhajat ingin menunaikan umrah, kami sangat menggalakkan memilih Mahabbaten Travel and Tours sebagai agen umrah anda. Kursus umrah yang jelas dan bermanfaat juga disediakan sebanyak mana yang mampu untuk diikuti samada secara fizikal mahupun secara online.

    Akhir kata, sekali lagi saya dan suami ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada kumpulan Ustaz Don dan para mutawif atas segala ilmu yang dikongsikan.

    Semoga semua ahli keluarga Mahabbaten Travel and Tours maju jaya dan dirahmati Allah seluruhnya.

    Amiinn YRA.

    By Nor Aziella Lajis ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Bismillahirahmanirahim.. Umrah pertamaku pada 6-18/10/2022, package Nurun Ala’Nur 3.0, di bawah bimbingan Ustaz Don Daniyal.. Dibarisi 16 Mutawwif berpengalaman yang penuh ilmu didada.. Buat 611 jemaah.

    Mahabbaten jadi pilihan seorg sahabat yg rajin review perjalanan umrah bersama ustaz Don, belum rezeki dia atas sebab tertentu, rezeki saya bersama 2 lagi sahabat, syukur alhamdulillah.

    Step by step Allah permudahkan.. Dari 0 kepada tahu apa itu ibadah umrah dengan rajin mengikuti kursus umrah secara online setiap ahad.. Sentiasa layari youtube dan tiktok umrah bersama ustaz Don.. Cerita pengalaman kawan kakak yg pernah ikuti umrah bersama ustaz Don.. Makin teruja dan tak sabar menjadi duyufurrahman atas bimbingan Mahabbaten.

    Alhamdulillah.. Segalanya adalah rezeki.. 13hari yg cukup bermakna.. Ambil package bilik berempat tapi rezeki kami bertiga, Madinah dan Mekah dapat bilik bertiga. Perjalanan Hotel ke masjid Nabawi /Masjidilharram tidak terasa jauh kerana terujanya untuk ibadah. Bab makanan sedap sahaja terutamanya di Mekah kerana chefnya orang Malaysia. Mutawwif Ustaz Najib pon rajinlah melayan jemaahnya nak makan apa😁

    Pengisian yang cukup padat.. Penat yang berbaloi. Mutawwif Ustaz Najib cukup berilmu menyampaikan sirah2 Nabi. Malah Mutawwif2 yang lain juga cukup berilmu juga terlalu baik menyantuni jemaah2 nya.

    Maulid, qasidah, berselawat, yassin dan tahlil, sirah2 nabi.. Di bumi Mekah dan Madinah.. Di bulan kelahiran Nabi Muhammad SAW.. MasyaAllah.. Tabarakallah.. Segalanya adalah rezeki.. Tak semua TA dapat buat begini.

    Umrah pertama dibimbing oleh Ustaz Don juga 5 Mutawwif 5 group, segalanya mudah.. Amat mudah walau umrah wajib umrah pertama.. Ustaz Don yang cukup ramah.. Tak sombong.. Apa yang disampaikan cukup meyakinkan.. Layan jer jika kami nk bergambar🤭

    Saya syorkan TA Mahabbaten kepada sesiapa yang inginkan pengalaman umrah yang pertama.. Sangat2 berbaloi..

    By Puteri Ameera Erina ✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    ‎بسم الله الرحمن الرحيم

    Alhamdulillah syukur selamat sampai di bumi Malaysia, Hanya Kerana CintaNya 🤍

    Pengalaman trip ke Umrah Nurun Ala Nur 3.0 selama 12 Hari 10 Malam yang saya rasa sangat berbaloi dan sangat berharga buat saya pada usia muda.

    Bermula dengan perkenalan kami bersama sebahagian Mutawwif di Modul Umrah Perdana bersama Ustaz Don Daniyal di UM. Segalanya diberitahu secara detail dan mudah untuk difahami.

    Terlalu banyak ilmu, maklumat dan pengisian yang kami dapat sepanjang di Madinah & Mekkah. Jadual yang sangat padat dengan Ziarah, Taklimat, Malam Cinta Rasul, Qasidah, Selawat, Maulid, Umrah beramai-ramai dan banyak lagi. Tetapi rasa penat tu dah ditutupi dengan perasaan gembira.

    Walaupun matahari atas kepala, Ustaz Don dan juga mutawwif-mutawwif tetap melaksanakan tanggungjawab bersungguh-sungguh. Paling mantap berqasidah atas Jabal al-Nour 👍🏻

    Alhamdulillah, saya group bas (15) bersama Mutawwif Ustaz Hadi. Ustaz sangat membantu walaupun dalam sekecil-kecil perkara.

    Tambahan pula, staff, mutawwif, ustazah & juga Ustaz Don Daniyal sangat peramah dan mudah didampingi. Sifat mudah mesra mereka buat kita rasa senang untuk bertanya soalan. Pengurus & staff di Johor Bahru juga berikan layanan yang sangat bagus. Tahniah buat Ustaz Don & Team 🤝🏻

    Selain itu, alhamdulillah diberi rezeki oleh Allah swt untuk merasai pengalaman menaiki Train dari Madinah ke Mekkah secara percuma. 100% ditanggung oleh pihak Mahabbaten Travel & Tours atas sebab tertentu 😍

    Pengalaman di Mekkah yang saya paling tak boleh lupa adalah kena rempuh time nak masuk Hijr Ismail sampai tulang jari kaki retak 😂 Tapi alhamdulillah masih boleh jalan. Tengah tunggu untuk recover. Pengajaran disini, PLEASE BE EXTRA CAREFUL 🙏🏻

    By the way, makanan catering yang dipilih oleh pihak Mahabbaten memang SUPERB 👍🏻 Tak kira di Madinah / Mekkah. Sangat terbaik.

    Semoga selepas ini dapat bawa family jejakkan kaki ke tanah suci Mekkah, bersama Mahabbaten Travel & Tours. InsyaAllah, Amin 🤍

MURSYID ALHARAMAIN TRAVEL & TOURS SDN BHD

  • Address: A-1, Tingkat 1, Blok, 1, Jalan Tinju 13/50, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (105)
  • Phone: +60 3-5523 5176
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 12:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Mohd Nazrul Zahri ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Kami sekeluarga signup pakej Umrah sebab kawan recommended follow Mutawif Ustaz Amin. Kami tidak check sgt background syarikat.

    Kami signup pakej premium sebab bawa emak yang dah umur 70. Kami hanya group sembilan orang. Family kami dan family satu lagi. Walaupun group kecil, tapi semua yang dijanji dalam pakej. Masih diaturkan. Kami rasa macam pakej private pulak. Ustaz Amin masih ikut walaupun isteri sudah anytime nak due katanya di Malaysia.

    Hotel di Madinah. Lebih kurang 100meter ke Masjid Nabawi. Hotel 3 stars tapi bersih. Service ok. Makan disediakan 3 kali sehari secara buffet. Alhamdulillah.

    Hotel di Mekah, swissotel. 5stars. Betul2 depan entrance Masjid Haram. Everything perfect. Bersih, luas, breakfast sangat best.

    Pengalaman kami disana sangat berbaloi. Ziarah yang diaturkan oleh syarikat dan esspecially dengan knowledge Ustaz Amin. Sangat istimewa. Ustaz Amin penuh dengan ilmu menceritakan semua sejarah setiap tempat yang kami lawat. Siap jadi personal photographer 😁

    Sebabkan guidance dia, kami dapat duduk di Raudah hampir 2 jam sekali solat Subuh. Itu paling bermakna. Kalau tidak..maximum 20minits..

    Guidances, pengalaman dan knowledge yang kami experienced disana bersama Ustaz Amin memang sangat istimewa. Kami bila dah sampai rumah, rasa kerinduan.

    Kalau saudara saudari nak ke sana, memang saya recommend ikut bersama Ustaz Amin..sangat sangat penyabar, cool dan sangat berilmu. Kami sekeluarga sangat berterima kasih. Mak pun sangat gembira. Pendapat kami, background syarikat number 2. Yang penting Mutawif itu sendiri. Sebab beliau yang akan kita refer disana..

    Terima kasih Ustaz Amin dan Syarikat. insha’Allah akan saya recommend anytime.

    By Siti hajar Rosli ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Alhamdulillah.. Ni da kali ke 6 pergi bersama travel mursyid alharamain.pelbagai pakej umrah yg disediakan, sy rasa. Alhamdulillah servisnya bagus, sgt memudahkan jemaah dan mbantu jemaah yg kali ptama dtg, dan yg dtg byk kali tp tlupa cara bt umrah smua dpt bimbingan sebaiknya. Hotel pn dekat.. Smga terus maju dan highly recommended. Hrp ada lg pakej umrah 3 masjid mcm dlu. Rndu nak ke palestin lg.seronok pergi toif kat kilang minyak wangi. Ada taman cantik
    By norlela toha ✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Alhamdulillah syukur kpdMu ya Allah..akhirnya aku sampai di tanah suci ini..tanpa aku sangka sbnrnya. Sesungguhnya aku merancang, Allah juga merancang, namun perancangan Allah itu lbh baik. Melihat kaabah n berdoa di hadapannya adalah satu impian yg telah Engkau makbulkn..sungguh aku menangis kerana hajatku tercapai..semoga Allah mendengar rintihanku. Terima kasih Mursyid Alharamain Travel yg tlh memudahkan urusan ini sehingga aku dpt menjejak kaki di bumi Makkah n Madinah yg suci. Semoga akan ada peluang utk aku smpai ke sini lg. InsyaAllah
    By Mohd Ridzwan ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Alhamdulillah selesai sudah kembara umrah bersama jemaah umrah sahabat UMK…Satu pengalaman bermakna bersama sahabat2 Ust Mukram,Ust Fauzie, Ust Hafiz,Ust Tarmizi dan semua jemaah…Didoakan semoga terus istiqamah beramal soleh dgn bertambah iman dan amal sekembali di tanah air..
    By NASRUL CHE ALI ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Servis Terbaik!!! Alhamdulillah 1-12 Disember 2022

    Makkah Hotel Pullman Zam-zam (Menara Jam) (0-50 m)

    Madinah Hotel Al-Ansar Golden Tulip (50-100 m)

    Seramai 45 orang jemaah kami dapat buat 3 kali Umrah – Bir Ali – Jiiranah – Qarnu Manazil

    Free Taif Juga Alhamdulillah

    3 hari lawatan ke Masjid Quba dan tempat bersejarah di Madinah. Amat berbaloi.

Raha Legacy Holidays Sdn Bhd

  • Address: B-09-13A, i-SOVO, i-City, Jalan, Jalan Multimedia, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (102)

Wisma Zahafiz Travel & Tours Sdn Bhd

  • Address: 20, Jalan Pelabur A 23/A, Seksyen 23, 40300 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (99)

No.1 TRAVEL AGENT IN KLANG|Best Travel Agent in Klang |Savvy Travel &Tours Sdn Bhd

  • Address: 35-2, Jalan Setia Indah X U13/X, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (86)

Maghfirah Travel & Tours Sdn Bhd.

  • Address: Jalan Tengku Ampuan Zabedah B 9/B, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (64)

Andalusia Travel & Tours Shah Alam

  • Address: N 7/N, 16, Jalan Plumbum R7/R, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (48)

Alcc Al Amin Travel Sdn. Bhd.

  • Address: 12, Jalan Tengku Ampuan Zabedah K 9/K, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (36)

Al Mikayla Travel & Tours

  • Address: No. 42, Tingkat, 1, Jalan Opera G U2/G, TTDI Jaya, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (34)

KEMBARA SUFI TRAVEL & TOURS SDN BHD

  • Address: 1A, Tingkat 1, Blok, Dataran Otomobil, 28, 12, Jalan Pahat J 15/J, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (33)

Thank you for reading. You can visit the Shah Alam Directory to get more Travel Agency reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.