Perodua Ampang in Ampang
Perodua Service Centre

TOP 6 Best Perodua Service Centre near Ampang

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Ampang, Malaysia.

Perodua Service Centre Keramat

  • Address: 9 & 11, Lorong Enggang 31 Taman Keramat, Au 2, 54200 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (762)
  • Phone: +60 3-4256 9470
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua Ampang in Ampang
Perodua Ampang in Ampang

5 Replies to TOP 6 Best Perodua Service Centre near Ampang

  1. UTK servis minyak enjin ok la,Kalau nak repair part² lain yang rosak baik jangan,harga cekik darah..padahal majoriti melayu,tapi harga 2 kali ganda mahal..rasa tertipu PLK first time tukar barang,servey Tya dkt bengkel luar dgn shoppe jauh beza harga,hmm rasa tertipu PLK..

  2. service lembap..dah tahu takda pekerja ramai..jangan la book appointment ramai org…ni appointment pukul 10 pukul 4 baru nak dapat…kita dah la menunggu je kat situ…Dia dah gtaw..kalau tunggu awal sikit dpt…ni sama je…cakap la lambat dpt org xda…ni bila tanya…sejam je … bengong..abis org yg book appointment petang tu senang2 je dapat cepat.memang xkan dah nak service kat branch ni… lembap 2 kali kat sini..2 kali juga la buat hal…

  3. Pengalaman yg sangat teruk dimana hampir 6 jam saya terpaksa menunggu utk servis 10k..sistem no giliran yg teruk..bila di tanya kenapa no giliran 2007 belum dipanggil sedangkan 2013 telah lama siap dan balik..walaupun sy dtg dengan appointment ttpi ianya seperti tidak diendahkan..

  4. Kalau kereta tak sampai 1k km nak suruh simple check (brake dan acceleration paddle ada bunyi geselan dan gegar )pun dia layan acuh tak acuh ..apatah lagi kalau kereta yg dah berpuluh puluh K KM..terpaksa la kayuh kereta tu dalam keadaan tak sedap hati sampai ada appointment kosong…kepala banana punya after sales servis perodua…jual kereta pandai..quality takda boleh terima lagi sbb nobody perfect tapi yang tak boleh terima service centre tak boleh nak check immediately (kereta below 1k be considerate la sikit,bau kedai pun tak hilang lagi) tolak ansur la sikit ..takkan nak tunggu sampai seminggu baru ada kosong!!

  5. Branch terpaling sibuk di abad ini mengalahkan pejabat Perdana Menteri, buat panggilan jam 0930 pagi “Kami masih menerima jumlah panggilan yang tinggi”
    Terbaik & syabas !!

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 6 Best Perodua Service Centre near Ampang

Perodua Ampang in Ampang
Perodua Ampang in Ampang

Perodua Service Centre Ampang (AAW Solutions)

  • Address: Lot 37, Jalan 4 Kawasan Perindustrian Ringan Tambahan, Kampung Baru Ampang, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (594)
  • Phone: +60 3-4295 0197
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 10:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Nuar Kirin ✭✭
    3 bulan yang lalu
    sudah 2 kali datang service bawak balik kereta nak naik bukit pun tak lepas dah macam siput .. dekat trafik kereta tak smooth langsung bgerak!
    By Wan Adelia ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    char koey teow terbaikkk
    By hj komeng ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    tmujanji kul12,kul2 dh siap,cpt ruang menunggu pn mantap selesa👍👍
    By Ayie Erul ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Terima Kasih banyak-banyak pada semua crew terutama pada Encik Mizi yang bagus lagi cekap membuat kerja dan melaksanakan tugasan. Jumpa lagi di Next 30km service
    By mohd nazreen ✭✭✭✭✭
    12 bulan yang lalu
    Bagus..selesa.. Cepat tu bergantung ko buat appointment atau tak.. Kalau tk buat jgn la harap nk cepat brader.. Sidai je la jawabnye.. Haha.. Aku haritu nasib bwk beskal lipat blh la blik rumah nk beskal.. Then prg dtg balik.. Sihat pon sihat..haha.. Wal hal dah nyumpah..hahahha.. Dah dah..g service kalau nk jln jauh..melainkan korang nak JALAN KAKI je.. Takyah la service…

Dasuki Motors

  • Address: Lot 333, Batu 7 3/4, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (503)
  • Phone: +60 3-4108 9918
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Fietries Ieskaendarz M. Daelipx ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pertama kali datang ke sini untuk mendapatkan servis “body & paint” memandangkan pintu kereta “dented” dilanggar budak food delivery. Berurusan dengan staf Encik Azrin Ahmad untuk kerja pembaikan pintu tersebut, siap selepas 3 hari bekerja dengan hasil kerja yang sangat berkualit teliti dan kemas seperti baru keluar dari kilang. Terima kasih juga staf di bahagian kaunter yang peramah & membantu. Servis pantas, berkualiti & recommended! 👏👏👏👏👏💯💯💯💯💯👍👍👍👍👍
    By Mohamad Baliami K ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Tempat servis terbaik area kl, tunggu lama xpe asal explaination tu kena, tempat selesa makanan pg disediakan fuh, SA azmil tq bos layanan tiptop next servis datang sini nnti
    By Adib Yahya ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Service dan layanan dia terbaik. Tempat pun siap ada cafe boleh lah mengopi ke mengeteh sementara menunggu kereta siap kena servis.
    By Bobbie R ✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Standard komunikasi sebelum / selepas service appointment sudah jatuh berbanding dulu… WhatsApp ada tapi tak ada respon. Tak pernah terima reminder servis. Sangat berbeza dengan pengalaman berbanding di service centre lain.
    By Annie Stephanie
    4 bulan yang lalu
    Saya hantar kereta masuk bengkel selepas accident. Sudah 5 bulan pun belum selesai. beberapa hari lepas saya ada call mereka untuk minta update. staff kata tinggal test run sahaja lagi. Hari ini saya pergi bengkel untuk melihat keadaan kereta. kereta belum lagi siap sepenuhnya. pusat servis ini yang paling teruk pernah saya pergi. penipu dan buat kerja dengan lambat. sudah 5 bulan pun belum siap.

GoMechanic – Perodua Service Station, Ampang

  • Address: 52, Jalan Bunga Tanjung 10, Taman Muda, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (18)

Perodua Ampang Point

  • Address: 1, 1a, Jln Mamanda 7/1, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (94)

Perodua Ampang

  • Address: L2/57, Ground Floor, Pandan Kapital, Jalan Pandan Utama, Pandan Indah, 55100 Ampang, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (15)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Ampang, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags