Perodua Service Center Kota Bharu in Kota Bharu
Perodua Service Centre

TOP 6 Best Perodua Service Centre near Kota Bharu

Here is a list of the best Perodua Service Centre in Kota Bharu, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Perodua Sales Sdn. Bhd. (Kota Bharu)

  • Address: Lot 2309,Batu 4,Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, 15050 Kota Bharu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (330)
  • Phone: +60 9-741 8200
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:40 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:40 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:40 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 12:40 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 8:30 PG – 5:40 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 5:40 PTG

Perodua Service Center Kota Bharu in Kota Bharu
Perodua Service Center Kota Bharu in Kota Bharu

5 Replies to TOP 6 Best Perodua Service Centre near Kota Bharu

  1. Saya beli kereta di Perodua Sales Hiliran Kuala Terengganu tapi servis di Perodua Servis Wakaf Che Yeh, Kota Bharu is superb. Staf ramah dan beri details explanation kat pelanggan setiap service yang perlu dibayar. Plus dia memeriksa kenderaan kita bersama kita untuk lihat mana lagi servis yang perlu/kritikal dibaiki. Memang puashati. ?

  2. Good service, ada tempat untuk kanak-kanak bermain, drinks vending machine, surau, tandas & customer’s area.

  3. Service center parah.. duk tunggu kat atas, tv sistem no tu rosak, ingatkn ada laa jgk call bgtau dh siap.. mmg lama laa mnunggu.. turun bwh bgtau receptionist pastu dia cheak mmg dh siap, bgtau kat tmpat payment, bleh plak dia wat xtau, kna mnunggu plak d bwh stgh jam.. first come first serve laa.. mcm org lain xde kerja lain.. nasib baik receptionist ok, aku tunggu lama, dia tlg slesaikn dgn cepat..

  4. Mari ambil kereta. Bagus SA Din, tunggu ambo sampai nak Maghrib. Pukul 8.00 baru ambo sampai Machang.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 6 Best Perodua Service Centre near Kota Bharu

Perodua Service Center Kota Bharu in Kota Bharu
Perodua Service Center Kota Bharu in Kota Bharu

Perodua Servis Kota Bharu 1 (Wakaf Che Yeh)

  • Address: Lot 2309, Batu, 4, Jalan Kuala Krai, 15050 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (253)
  • Phone: +60 9-741 8210
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 1:15 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 8:15 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    By Nurul Husna Abu Bakar ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Servis terbaik. Tepat masa, tempat selesa. Staff pun mesra. Keep it up!!!!!
    By Muhd Ridhwan ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Tempat parking yang banyak…tempat selesa, makanan ringan macam biskut ,roti dan minuman disediakan sementara menunggu kenderaan anda diservis…kaunter pelanggan pun mesra
    By Amran Manaf ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Semua urusan berjalan dgn lancar dari mula booking servis, penetapan temujanji, confirm temujanji hingga lah servicing selesai.. Tempat menunggu yg selesa dan disediakan juga minuman panas dan makan ringan.. Terbaik Perodua servis KB.
    By Adlan Nazri ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Saya suka datang servis dekat sini kerana mereka amat berhemat dalam melayani pelanggan. Perkhidmatan yang diberi juga amat baik. Saya selalu berurusan dengan en. Hafiz dalam apa jua masalah kereta saya alami. Terbaik Perodua. Saya harap dapat kekalkan servis anda.
    By BASYIRAH ZAINUDDIN ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Tempat menunggu selesa, ada minuman dan snack sambil2 menunggu service kereta…staff kebanykan mesra tp bhgian desk customer service di tempat service kereta [staff perempuan “W” ] agak kurang beradab dan tidak membantu…attitude perlu diperbaiki..

Perodua Service Centre

  • Address: Lot 3096, Km. 4 Jalan Pasir Mas, Kampung Kutan Hilir, 16250 Wakaf Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (223)
  • Phone: +60 9-719 6470
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 1:00 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    By D. Mushi ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    service laju tempat menunggu menarik SA xde ketuk caj service kena tukar semua benda hahahaha
    By SitiHajar Mohamadsabri ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Servis yang bagus sangat. Daripada kaunter first sampai lah kaunter byaran servis tiptop sangat. Nanti taknak servis kereta tmpt lain dah, nak servis sini je. Terima kasih semua staff for the great srvice.
    By Mdhazel Ibrahim ✭✭✭✭✭
    hazel)
    Servis yang terbaik oleh Perodua Kutan. Perkhidmatan yang Pantas dan Mesra Pelanggan. Amat mengesyorkan kpd sesiapa yg ingin ke Perodua Service Kutan (call utk Booking)…
    By Wan Abdul Wafi Wan Abdul Ghani ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Customer service sangat2 peramah. Servis terbaik. Ada bilik menunggu yang sangat2 selesa ada kuih dan kopi percuma
    By Usaini Nor bahari ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Customer service yg terbaik..layanan friendly .service bezza gemulah abah.. isyaAllah kami akan jaga peninggalan abah dgn molek .Al fatihah untuk Nor Bahari Omar..Moga abah tenang di sana amin

Perodua Servis Nasrom Kubang Kerian

  • Address: Jalan Pasir Puteh, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (173)

Perodua Service Center Kota Bharu

  • Address: Jalan Dusun Muda, Kampung Dusun Muda, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (104)

Perodua Berek 12

  • Address: HADAPAN PASAR BEREK 12, Bandar Kota Bharu, 15000 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (25)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Kota Bharu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!