Nasi Lemak San Peng in Kuala Lumpur
Nasi Lemak

Uncover 10 Trending Nasi Lemak in Kuala Lumpur

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Nasi Lemak in Kuala Lumpur, Malaysia.

Nasi Lemak Wanjo Kampung Baru

  • Address: 8, Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (7810)
  • Phone: +60 11-6336 1963
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 6:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 6:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 6:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 6:00 PG – 1:00 PTG, 2:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 6:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 6:00 PG – 12:00 PG

Nasi Lemak San Peng in Kuala Lumpur
Nasi Lemak San Peng in Kuala Lumpur

5 Replies to Uncover 10 Trending Nasi Lemak in Kuala Lumpur

  1. Lama sudah tak datang melawat sini. Kedai makin besar dan banyak tempat duduk. Nasi lemak dan lauk2 ok. Tandas ok. Parking areà sini mmgu susah sikit. Kena pandai cari parking. Will comeback again soon later. Harap lauk bole masak cepat utk lebih banyak pilihan masa tgh makan. Thanks!

  2. I love nasi lemak, nasi lemak wanjo okay sedap tapi bukanlah terlampau sedap

    – Kedai meriah, cerah, bersih, banyak tempat duduk, ada line beratur untuk makan dan untuk bungkus berasingan
    – Kedai tutup lambat
    – Sambal tak pedas, pekat, texture macam cili boh sikit. Sambal bukan jenis berminyak
    – Portion nasi tak terlalu banyak, tapi boleh request nasi tambah
    – Sambal ayam sedap tak pedas
    – Nasi kurang rasa santan

    Repeat? Yes, dalam 3-4 bulan sekali okay la bukan tahap sedap yang kena beli seminggu sekali (lain orang lain citarasa)

    Muslim owned

    Payment method: Cash, E-wallet

    Order:
    Nasi lemak, telur mata, sambal ayam
    Nasi lemak, ayam goreng
    Total: RM 20.50

    Parking susah, kedai bersih, air kosong (coway)

  3. Kedai sangat bersih. Makanan okay sedap. Harga reasonable, kena pada potion, keselesaan kedai & rasa makanan. Nasi lemak sotong & rendang RM10, bergedil sangat sedap, rugi kalau tak beli. Paru RM3, so harga memang berpatutan. Ada ruang aircond, bayar RM1/head. Kids under 10y.o FREE! Sangat bersih & selesa siap ada air cuckoo. Btw, Toilet bersih & banyak.

  4. Oh wow pukul 10 malam (hari kerja) pun masih ramai manusia beratur 😮 awal-awal datang KL dulu rasa janggal la jugak, sebab Tganurian makan nasi lemak waktu pagi je ?

    Rasa makanan: sedap yang biasa-biasa je la takde la wow sangat. So rating dalam 4/5 ⭐️
    Tempat: luas, banyak kerusi meja even ramai orang. Wow sikit diorang ada sediakan tempat berhawa dingin tapi kena bayar RM1 setiap kepala.
    Masa menunggu: Lajuuu
    Harga: Normal but mahal sikit untuk kedai biasa
    Kaedah bayaran: QR, Kad, dan rasanya semua boleh
    Tempat parking/kemudahan lain: Parking sekitar Kampung Baru, berdekatan dengan deretan kedai kedai lain.

  5. Makan nasi lemak sotong + sambal kerang. The basic will be nasi + sambal + ikan bilis + timun + telur rebus sebiji / telur goreng.

    Kalau amik sambal sotong, staff akan tolong potong kecik kecik. Make sure mereka potong bebetul sebab liat okay sotongnya.

    Ada juga begedil, tempe, rendang ayam dan rendang daging. Siapa suka makan nasi banyak kena tambah rasanya. Sebab dia letak nasi sesenduk gitu je. I baru nak bajet minta nasi separuh tapi tengok portion dia memang tak banyak terus tak request. And for me the portion quite okay. Nasi tak berlemak sangat. And dgn portion dia tu tak ada rasa sleepy ke muak dgn lauk lauk semua tu lepas makan.

    Tak pandai nak komen pasal makanan, tapi sedap dan spiciness sesuai untuk kids juga. Boleh dimakan. ? Kena beratur panjang tapi sistemnya pantas ya. Masa beratur nak tunggu order nasi, staff air buah dah tanya nak air buah apa.

    Staff memang polite. Staff mencuci pun pantas cepat je clear meja, and sapu lantai sekali. Kedai lain patut contohi this part. Memang bersih.

    If you come to this area should visit. I pergi dalam jam 11 camtu crowd ramai tapi masih ada space. Like everyone siap makan tak lepak lelama pun.

    Psst! If Team Wanjo jumpa my TnG card please get back to me. I think I misplaced in your shop ?

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near Kuala Lumpur

Nasi Lemak San Peng in Kuala Lumpur
Nasi Lemak San Peng in Kuala Lumpur

Nasi Lemak CT Garden

  • Address: Jalan Datuk Abdul Razak, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (1536)
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Selasa: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Rabu: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Khamis: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Jumaat: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Sabtu: 6:00 PTG – 3:00 PG
    Ahad: 6:00 PTG – 3:00 PG
  • Reviews:
    By Mohd Rozairi ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Nasi Lemak RM1 Je. Kalau 1 Bungkus Memang Tak Cukup. Ciput Sangat. Kurang 3 Bungkus La 😅. Tapi Lauk Pilihan Memamg Banyak. Sedap La 👌🏻
    By Manusia Biasa ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Nasi lemak bungkus kecik,makan 1bungius pasti tambah 2-3bungkus lagi. (NasiLemakKetagih) Dari Zaman Remaja Sampai la dah ada anak,kedai ni masih steady ada lgi😊

    Gambar di Bawah xde kena mengena, Mee Goreng terbaikk masjid sri Petaling 😊

    By Hakimi Hamdan ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Kedai legend Kuala Lumpur dari kecik lagi. Makanan semua okay dan sangat sedap. Tapi come on 2023 dah, sepatutnya upgrade kedai untuk attract orang. Parking sini susah sikit. When it comes to food still 5 star. Kedai ni agak panas ya, Kipas zaman Alexander Grambell huh 🫨
    By iena iryana ✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Makanan masih sedap ok mcm dulu…cuma tempat mkn tu sahaja perlu diupgrade sikit…meja & kerusi pun sudah lusuh nampak dah lama
    By Aliph ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Nasi lemak seringgit je tapi saiz terlalu kecik.. Sekali ramas masuk mulut terus habis sebungkus.. Lauk satu ceduk RM 5.. Paru goreng RM 2 sebatang.. Atok tukang ceduk lauk muka monyok je.. Korang tak bagi dia gaji lagi ek

Nasi Lemak Peel Road

  • Address: 92, Jalan Peel, Maluri, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (593)
  • Phone: +60 12-698 5122
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 8:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 8:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 8:00 PTG
    Khamis: Tutup
    Jumaat: 11:00 PG – 8:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 8:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 8:00 PTG
  • Reviews:
    By Apollo Ng ✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Peel road nasi lemak nice..
    By Jacqueline Ong ✭✭
    setahun yang lalu
    Like a normal nasi lemak , sambal a bit disappointed.
    By Pet ✭✭
    setahun yang lalu
    Nothing special. Average nasi lemak.
    By Mengwai Wong ✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Very Chinese nasi lemak
    By Fazil Yusoff ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Popular kaum cina makan…….murah harga nya

Nasi Lemak San Peng

  • Address: 10, Jalan Baiduri, Pudu, 55200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (472)

Nasi Lemak Angah

  • Address: Pasar Batu 2 1/2 Ipoh, Jln Sultan Azlan Shah, Sentul, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (256)

Nasi Lemak Kak Chuk

  • Address: 1, Jalan Daud, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (254)

R.A. Nasi Lemak

  • Address: 15, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (249)

Nasi Lemak Alor Corner

  • Address: Changkat Bukit Bintang, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (202)

Nasi Lemak Taman Tenaga

  • Address: Taman Tenaga, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (60)

Zul Nasi Lemak Jalan Imbi

  • Address: 124, Jln Imbi, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (25)

Nasi Lemak Motor

  • Address: No 14 Medan Selera Jalan Raja Muda Musa, Jalan Raja Muda Abdul Aziz, 50586 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (21)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Nasi Lemak in Kuala Lumpur, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!