PERODUA CHERAS (UB AUTOMOBILE SDN BHD) in Cheras
Perodua Service Centre

Uncover The 1 Best Perodua Service Centre in Taiping

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Taiping, Malaysia.

Pusat Servis Perodua Taiping

  • Address: 2, No PT 10292, Jalan Medan Kamunting Jaya, Off, Jalan Stesyen, 34600 Kamunting, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (280)
  • Phone: +60 5-891 3761
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup

5 Replies to Uncover The 1 Best Perodua Service Centre in Taiping

  1. Team repair ngan service advisor mmg bagus buat kerja tiptop saya no problem….tapi saya problem ngan cashier hr ni…..cashier xcekap incompetent!!!…dah la puasa panas hr ni nak byr xpasal2 pg keluar pg atm byr cash guna debit x blh!! Da tau xblh switch la yg touchscreen ni x dok test bbrp kali yg debit device biasa punye..dok tggu satu hal?

  2. Sangat teruk servis claim insurans disini. 3 bulan tunggu dan sangat2 lembab. Bila dah siap ada cat masih tak touch up dan alignment steering masih x lurus sama seperti accident. Sangat2 memalukan perodua taiping, bila komplen dia cakap pergi perodua sebab ada waranti jadi untuk apa 3bulan tu, mcm mana qc boleh lepaskan kereta kalau alignment tayar pon bengkok. Dalam claim ada buat alignment n balancing, tapi steering masih senget. Rim dia tukar baru, tapi ada calar macam tak tukar rim. Sangat – sangat teruk.

  3. Services is very slow. Car just damaged only bumper. Dah masuk 2 bulan belum siap2 lagi. Haritu cakap cuma ambil masa 2 minggu. Ini berminggu2 tak siap lagi. Selalu jugak call sebab nak tny update tapi its didn’t work. Tak angkat !!!!

  4. oil filter problem leaking tapi nk buat kena booking dulu .. buang masa org jaa padahal salah barang sendiri .. jangan buat naya org nasib perasan oil filter problem kalau tak abis minyak hitam macam tu ja

  5. Perkhidmatan terbaik setakat ini. Penjelasan yang jelas dan staff peramah. Ada snek untuk pelanggan.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How Much Does it Cost to Service Your Perodua?

Here are some average costs of services in Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Oil change: RM 100 – RM 200
  • Tire rotation: RM 50 – RM 100
  • Brake pad replacement: RM 200 – RM 400
  • Warranty repairs: The cost of warranty repairs will vary depending on the specific repair that is needed.
  • Suspension and steering repairs: RM 300 – RM 500
  • Air conditioning repairs: RM 200 – RM 400
  • Electrical and electronic repairs: RM 100 – RM 200

These are just average costs, and the actual cost of your service may vary depending on the specific make and model of your car, as well as the severity of the problem. It is important to note that these are just the costs of the parts and labor. You may also need to pay additional fees, such as the cost of disposing of old parts. If you are unsure about the cost of a specific service, be sure to contact your local Perodua Service Centre for an estimate.

The 1 Best Perodua Service Centre near Taiping

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Taiping, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags