Bakeri HB in Kuala Terengganu
Bakery

Uncover The 10 Best Bakery in Kuala Terengganu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Bakery in Kuala Terengganu, Malaysia.

Ziq Bakery & Cake

  • Address: Lot 4282, Gong Kapas, Jalan Sultan Mohamad, 21100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (415)
  • Phone: +60 9-630 1868
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:30 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:30 PTG

Bakeri HB in Kuala Terengganu
Bakeri HB in Kuala Terengganu

5 Replies to Uncover The 10 Best Bakery in Kuala Terengganu

  1. Duck breast aglio olio 4/10 – flavour tak strong, not much ingredients, duck breast is okay.
    Strawberry milkshake 6/10 – not enough sweetness, strawberry rasa macam dari dutchlady, bukan original puree etc..

    Harga agak berpatutan dan okay ??
    Service pun okay ??

  2. Salah satu kedai roti dan kek terbaik di Kuala Terengganu.

    Mcm-mcm jenis modern kek dan roti ade dijual. Muffin, scorn dan pelbagai lagi.

    Nk cari besday kek, buah tangan ke rumah sedara mare dan pemanis mulut atau apa sahaja terdapat byk di sini.

    Bonus. Sebelahnya ada cafe. Nnti kita review semula.

  3. Sila revise harga Fish and Chips kedai anda. Utk harga RM22 sgt tidak berbaloi dan sgt mahal. Di kuala lumpur pun boleh dpt harga RM 17-18 dgn portion & kesedapan yg berpatutan. Utk menu GOLD CRISPY FISH & CHIPS, sila lihat makanan tersebut, kualiti dan harganya!

  4. Service – Suka sangat service kat sini. Cepat dan pantas walau ramai orang
    Parking – Parking ada banyak ye dekat bahagian belakang, jangan tertipu tengok parking depan sikit je?

    Makanan
    Fettuccine Salmon – Sedap cukup rasa and tak muak. Kena makan panas-panas. Portion just nice ok lah dengan harga
    Spanish Latte – A must order ye! Sedapp sangat rasa kopi pahit2 sikit dengan susu. Rasa susu lemak2 gitu tapi tak manis. A must try ye. Sy order yang sejuk, so kalau Spanish Latte panas xtau lah macam mana
    Dessert – Classic Pistachio. A little bit pricey for me untuk harga satu slice tu okay je nak order minum petang santai2

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near Kuala Terengganu

Bakeri HB in Kuala Terengganu
Bakeri HB in Kuala Terengganu

Ziq Bakery

  • Address: Lot 28902-A, Jalan Gong Badak, Kampung Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (195)
  • Phone: +60 17-290 9128
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Muhd Siv Azhar Merican ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Cafe modern, English concept. Sangat bersih dan boleh dine in. Ada coffee machine dan pelbagai pastry, roti dan kek. Staff yang ramai agar servis laju. Harga berpatutan. Terdapat juga sedikit bunga dan hadiah kalau nak beri kek sekali dgn bunga 🙂
    By Natasha Farina Binti Hassan ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Lasagna paling the best ever..terpaling sedap terpaling mantap…never missed order kalau singgah heheh memang dua2 branch terbaik lasagna Alhamdulillah…i wish i know the recipe😂😂even sr sb pun kalah heheehe 🤟🏻❤️
    By Nurul Aisyah
    3 bulan yang lalu
    Sorry buat review, jiwa raga hati saya tidak puas hati sebab saya hampa dgn menu baru air frappe. Dulu byk jenis skrg dh xde. Sedih dan frust 😭 dah lama x beli masa balik. Tgk2 dh xde. Craving masa di sarawak dahulu. Skrg dh tak sama mcm dulu (few months back)malah cheestart dia pon dh tidak sesedap seperti dulu + harga naik. Saya faham bussiness selalu bertukar2 maka saya cuba menrima dengan cuba cari di kedai lain. Regular costumer dari dulu lg. Sehingga naik ala2 cafe sampai jd camni. Nk nanges dulu
    By Aznan Abdullah ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kalau nak bersantai-santai sambil menikmati Kek dan Kopi ini tempat yang sesuai.
    By aliana rahman ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Beli kek truffle rm120 dan kek span oren hello kitty rm38. Yummy

Bake With Yen Kuala Terengganu

  • Address: Lot 2977, Jalan Sultan Zainal Abidin, Kampung Tanjung Paya, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (191)
  • Phone: +60 9-620 5320
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 7:00 PTG
  • Reviews:
    By Nabil Nordin ✭✭
    2 bulan yang lalu
    Staff takde langsung dekat tingkat atas saya nak beli banyak balang banyak susah.. Tangga tinggi.. Takkan saya nk turun bawah nak panggil staff.. Dgn puasa lgi.. Bakul pun tak disediakan dekat atas.. Nak raya ni letak la dekat bawah senang😌
    By Noraisha AMHV ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Walaupun harga tinggi dari kedai lain, tapi customer relationship sangat baik. Saya suka berbelanja di kedai ni
    By Ermy Syaifuddin bin Pasah ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Tempat tumpuan utama pengusaha bakeri & kek di sekitar Kuala Terengganu mencari bahan mentah. Banyak pilihan dan harga yang ditawarkan amat berpatutan.
    By Khadijah Zainal Abidin ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Banyak pilihan barang dan harga pun berpatutan. Cuma parking kadang-kadang payah sikit.
    By Iman Azahari ✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Banyak pilihan barangan untuk kek dan bekeri, mereka ada buat promosi sekarang..

Kedai Kek Dan Roti Candy

  • Address: Jalan Tok Lam, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (54)

Kedai Kek & Roti Sweden

  • Address: 11-L, Jalan Engku Pengiran Anom 2, 20300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (48)

Dnialicious Cake House Gong Badak

  • Address: 17653 D, Jalan Gong Badak, Kampung Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (45)

Fizmie Bakery

  • Address: Tingkat Bawah GM24305, Taman Pinggiran Airport, 21300, 21300, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (22)

Bakeri HB

  • Address: Kampung Banggul Tiang Kulat, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (20)

Qiu Bakery Shop

  • Address: Jalan Gelugor Kedai, Kampung Gelugor, 20050 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (10)

Imanina Food & Bakery

  • Address: Kampung Wakaf Tembesu, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (10)

Harold’s Bread Paya Bunga Square

  • Address: paya bunga square, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (10)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Bakery in Kuala Terengganu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!