Mansion 28 in Alor Setar
Cafe

Uncover The 10 Best Coffee Shop in Alor Setar

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cafe in Alor Setar, Malaysia.

Caffe Diem

  • Address: 44, Jalan Penjara Lama, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (865)
  • Phone: +60 4-730 8895
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Rabu: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 12:00 PTG – 12:00 PG

Mansion 28 in Alor Setar
Mansion 28 in Alor Setar

5 Replies to Uncover The 10 Best Coffee Shop in Alor Setar

  1. Hiasan dalaman yang sangat cantik l, harga yang berpatutan, makanan sedap & halal (sebab nampak ad orang islam tgh mkn d sni)

  2. Portion salad banyak jugak…i order chicken salad n iced chocolate..ok la . ambience nice…mai utk tgkap pic retro jaa..

  3. Trying Yam Burnt Cheesecake semalam sedap gila. Tak muak, Rasa keladi Tu mmg paduuuuu. Cheese fries pun as usual sedap rangup ❣️

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Alor Setar

Mansion 28 in Alor Setar
Mansion 28 in Alor Setar

AORORA

  • Address: 1, Taman Rakyat Mergong, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (298)
  • Phone: +60 10-869 3434
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 4:30 PTG – 12:00 PG
    Rabu: 4:30 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 4:30 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 4:30 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 4:30 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 4:30 PTG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Azam Hakimi ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Best siot memang tak rugi la mai sini. Makanan sedap, kedai bersih dan abang waiter pon baik. Harga reasonable, bawak mak mai makan. Kalau bawak awek confirm rasa mahai
    By Nur Nazirah Hanim bt Mohd Nasir ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Sangat sedap. Sambal udang agak masin,mashed potato kurang susu? Interior design cantik, bnyak meja. Ada bahagian luar dan dalam.
    By AF Niaga Property ✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    overpriced & overhype, ruang dalam yang panas, namun servis laju.

    saya sejujurnya tak faham kenapa ada yg hype sangat dengan restoran ni. pada kami makanannya biasa sahaja. makanan oke, bukanlah tak sedap, sedap ja, cuma tak mencapai tahap premium seperti harga dia. harga dia pulak pada kami overpriced, terlebih mahal tak sesuai dengan kualiti makanan serta harga pasaran setempat. ada pesaing yang jauh lebih baik dari sudut harga dan kesedapan makanan.

    aorora perlu perbaiki dari sudut ini untuk kekal relevan. tambahan keadaan dalam kedai yang panas walaupun dah ada aircond. namun dari sudut kecepatan servis, itu memang kami boleh puji. sekian review dari saya. mohon maaf andai tersilap. semoga membantu sedikit sebanyak.

    By Nur Salsabila ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Very recommended for people to try! Kafe yg senang nak parking and tepi jalan ja so senang nak cari. Makanan pun sedap and portion yg banyak, so worth the money. Environment cafe pun ok and staff pun friendly. Boleh contact utk buat reservations dulu before datang supaya lebih selamat but boleh juga nak walk in
    By alifz41 ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Sedap✅Harga berpatutan ✅Selesa✅ boleh mai lagi. bon appétit

Kacha Cafe

  • Address: Jalan Sultanah, Taman Sri Taman 2, 05350 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (240)
  • Phone: +60 12-747 6475
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 6:00 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 6:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 6:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 6:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 6:00 PTG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Jannah Shahrir ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Kacha ni x pernah x sedap, sentiasa 5 ⭐ dri segi taste, plating, service semua cun walaupun staff semua lelaki, buat kerja kemas. Harga sangat2 berpatutan dgn kualiti dan kuantiti makanan, parking free dan senang nk park
    By cik lilly ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    makanan sedap,,harga berpatutan sangat dan staff pon ok🤗…
    By Najwa Arifah Solhi Tagor
    8 bulan yang lalu
    Saya order 2 spaghetti bolognese dan 1 fettucine carbonara pukul 8.05pm, tunggu makanan tak sampai2 sehingga 8.50pm.

    8.30pm dah tanya kenapa belum siap, katanya tengah goreng. Dalam hati berkata saya tak order makanan bergoreng, apa yang dia tengah goreng.

    8.48pm makanan belum sampai, saya panggil waiter cakap dah hampir sejam tunggu makanan dan kenapa meja lain yang lagi lambat sampai makanan dulu. Ada 3 meja yang datang kemudian dan seorang yang bungkus makanan dapat makanan lagi awal dari kami.

    Nampak mereka berbincang di kitchen, saya terus ke sana. Rupa-rupanya mereka kata order saya tak masuk sistem. Sangat2 kecewa kerana saya bawa bersama orang tua saya. Kesiankan mereka yang terlalu lama tunggu. Akhirnya mereka offer 1 spaghetti bolognese, 1 spaghetti carbornara ( sepatutnya fettucine, mereka tak declare fettucine tak ada), dan 1 chicken chop.

    Kesimpulannya, anda boleh dapat makanan yang sedap dari sini. Tapi sila bertanya waiter untuk check order anda kalau tak dapat dalam masa 20 minit. Ramai review inform kerusi kurang selesa dan saya sama pendapat. Kerusi digunakan jenis bangku yang agak tinggi kurang selesa untuk lepak lama apatah lagi kalau kena sidai macam kami.

    Pada pengurusan restoran diharap ambil cakna tentang bad review pelanggan dan perbaiki servis.

    By Qistina Batrisyia Muhd Fuad ✭✭
    4 bulan yang lalu
    Penghantaran makanan agak lambat . Kurang memuaskan . Yang lain ii okay sahaja cuma proses penghantaran makanan sahaja yang agak sedikit lambat 😁
    By Shaakira Uzir ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Makan sedap, minum ja kurang sikit. Mgkin km pergi dh lewat, last customer pulak malam tu, byk menu dh habis. Kena pegi awal²

Mansion 28

  • Address: 28, Jalan Stesen, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (228)

Kejora

  • Address: 141, Pekan Melayu, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (168)

IT’S CAFE

  • Address: 34, Ground Floor Kompleks, Persiaran Sultan Abdul Hamid, Jalan Pegawai, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (146)

Kopi Kafe

  • Address: 175, Jln Langgar, Hutan Kampung, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (130)

Arex Cafe

  • Address: 8-20, Jalan Tunku Abdul Razak, Taman Mutiara, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (65)

Cup Cafe Alor Setar

  • Address: No. 2B, 2-A, Jalan Mahdali, Kampung Lubok Peringgi, 05100 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (36)

Muse Cafe

  • Address: 89, Jalan Tunku Yaakub, Bandar Alor Setar, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (31)

ZUS Coffee – Medan Putra, Alor Setar

  • Address: Medan Putra Seberang, 210-A Ground Floor, Jalan Putra, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (23)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cafe in Alor Setar, please leave a comment below. We would love to hear from you!