Insideout coffee in Butterworth
Cafe

Uncover The 10 Best Coffee Shop in Butterworth

Here is a list of the best Cafe in Butterworth, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Coffee Venture

 • Address: Pusat Perniagaan Raja Uda, 23 & 25, Jalan Raja, Kampung Paya, 12300 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.2 (552)
 • Phone: +60 4-313 3820
 • Website:
 • Opening hours:
  Isnin: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Selasa: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Rabu: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Khamis: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Jumaat: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Sabtu: 8:00 PG – 11:30 PTG
  Ahad: 8:00 PG – 11:30 PTG

Insideout coffee in Butterworth
Insideout coffee in Butterworth

5 Replies to Uncover The 10 Best Coffee Shop in Butterworth

 1. Hidangan telur dadar sarapan pagi mereka memuaskan. Cendawan yang lazat dan telur dadar yang gebu pasti menyelerakan. Susu coklat panas akan membawa anda rasa nostalgia yang hebat, seolah-olah anda sedang menghirup sambil menikmati hujan. Pencinta susu coklat, anda semua kena cuba ini.

 2. Persekitaran kafe bagus, kopi juga sedap. Dah cuba waffle nampak sedap tapi rasa dia sangat2.. overall sedap. Mungkin kembali ke sini untuk mencuba makanan atau kek lain.

 3. Tempat yang bagus untuk sarapan yang tenang. Bersih dan berhawa dingin.

  Telur dadar cendawan yang sedap dan mengenyangkan. Telur Benedict oleh orang lain dalam parti saya kelihatan baik walaupun saya tidak mencubanya. Putih rata itu licin dengan rasa kopi yang cukup kuat.

 4. Saya pergi ke kedai kopi kerana jarak berjalan kaki dari hotel saya. Pilihan makanan dan minuman yang baik. Perkhidmatan yang hebat.

  * Makanan/Minuman: 5/5
  * Perkhidmatan: 5/5
  * Getaran: 5/5
  * Kebersihan: 5/5

  * Wi-Fi: ✅
  * Tempat letak kereta: ✅
  * AC: ✅
  * Tandas: ✅
  * Alur keluar kuasa untuk mengecas: ✅
  * Meja saiz yang berpatutan: ✅
  * Tempat yang bagus untuk menyiapkan kerja : ✅
  * Caj perkhidmatan : ❌
  * Mengesyorkan : ✅

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Butterworth

Insideout coffee in Butterworth
Insideout coffee in Butterworth

Artichoke Cafe

 • Address: Pusat Perniagaan Raja Uda, 9, Jalan Raja Uda, Kampung Paya, 12300 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.2 (244)
 • Phone: +60 4-313 3310
 • Opening hours:
  Isnin: 11:00 PG – 10:00 PTG
  Selasa: Tutup
  Rabu: 11:00 PG – 10:00 PTG
  Khamis: 11:00 PG – 10:00 PTG
  Jumaat: 11:00 PG – 10:00 PTG
  Sabtu: 11:00 PG – 10:00 PTG
  Ahad: 11:00 PG – 10:00 PTG
 • Reviews:
  By Zoe ✭✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Pergi kira-kira jam 3 petang dan restoran itu sunyi. Pelayan sangat ramah dan gembira untuk berkhidmat. Patty burger babi buatan sendiri benar-benar berair dan lembut, dan rotinya lembut. Ia datang dengan sejumlah besar kentang goreng dan coleslaw. Ingin melawat semula dan mencuba perkara lain pada menu!
  By tiny dino ✭✭
  5 bulan yang lalu
  Saya tertarik dengan nama restoran dan pandangan. Saya bertegas bahawa ini bagus. Walau bagaimanapun ia agak mengecewakan untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Kesan pertama melihat menu adalah saya mungkin kecewa, tetapi masih mencubanya, berharap untuk berpuas hati walaupun menu itu dari tahun 1970-an kami (2 pax) memesan: 1) Sup Cendawan (2/10) sup cendawan itu benar-benar hambar. hampir tidak ada rasa cendawan sama sekali. ia sama seperti meminum air. crouton yang dihidangkan bersama sup adalah basah dan lembut. 2) Salad Apple karamal (1/10) Salad epal karamal terlalu banyak dari segi rasa. Ia datang dengan salad dressing ‘gula melaka’ yang saya rasa menarik. Ia basah kuyup dengan pakaian ini. Tidak perlu dikatakan, ia sangat manis dengan gula melaka. Memandangkan kuahnya terlalu menyegarkan, saya mungkin akan menyiram sedikit sahaja salad (dan mengimbanginya dengan vinaigrette), tetapi tidak, salad itu benar-benar basah kuyup dengan sos yang sangat manis ini, yang menjadikannya sukar untuk dimakan. . 1 sudu setiap satu, dan kami tidak dapat meneruskan. 3) Roti Bawang Putih (2/10) roti bawang putih yang dihidangkan tidak seperti gambar dalam menu. Selain bawang putih, ia juga dibuat dengan keju cair, yang agak terlalu kuat untuk pasangan saya. dan roti itu BESAR! dan 3 keping keseluruhan dihidangkan sebagai bahagian. Kami akhirnya makan hanya 1 keping. 4) Pasta Kari Makanan Laut (1/10) Apabila seseorang menyebut ‘Makanan Laut’ dalam menu, pasti ada pelbagai jenis makanan laut akan dihidangkan. Tidak, pasta ini datang dengan 4 pengapit saiz kecil (lala) dan 2 udang saiz sederhana (tidak betul-betul segar). Itu sahaja. tiada hirisan ikan, tiada kupang, tiada sotong. Bagi saya, ini tidak layak dipanggil Pasta Makanan Laut. Dan sekali lagi, entah bagaimana, chef berjaya membuat kari yang sangat manis, yang saya tidak dapat. Tidak betul-betul rasa kari kerana manisnya. kekecewaan besar dengan hidangan ini. 5) Rusuk Guiness (1/10) Ia digambarkan sebagai “6 jam sous vide Guiness Ribs” yang sangat menarik perhatian. Ini mungkin kekecewaan terbesar dari keseluruhannya. Dagingnya kering, keras, dan benar-benar hambar. Ia lembut dengan garpu, tetapi semua lembapan atau jus telah masak, ia sangat kering, tanpa sebarang tekstur yang tinggal. Memasak selama 6 jam tidak lebih daripada kerosakan total pada daging. Anda boleh tahu bahawa tulang rusuk ini mungkin dimasak seminggu yang lalu. dan seperti hidangan lain, sos guiness sangat manis. selain dari manis, u memang tak boleh rasa apa-apa lagi. akhir sekali, minuman (kopi hitam & teh bunga) pun mengecewakan… satu-satunya nilai tambah (mengapa saya tidak memberikannya 1-bintang) adalah kakitangannya ramah (hanya ada 1 kakitangan yang menjaga tempat duduk, memesan, minuman, pelayan dan juruwang) Secara keseluruhan, saya minta maaf untuk mengatakan, saya tidak akan mempertimbangkan untuk melawat tempat ini lagi. Ia adalah kekecewaan yang besar.
  By Joe Yan Lai ✭✭✭
  6 bulan yang lalu
  Makan malam Krismas saya di sini dengan bf saya. Makanan adalah purata, bahagian biasa. Harga mampu milik.
  By Gywen Ho ✭✭✭
  4 bulan yang lalu
  Sup cendawan hambar, kentang goreng tak cukup masin bagi saya, burger pun biasa-biasa sahaja berbanding burger lain yang pernah saya makan. Pork chop sedap walaupun, sosnya adalah kadar masin yang sesuai, tidak terlalu mentega dan dagingnya lembut. Wafel juga menarik tetapi saya maksudkan bagaimana wafel boleh menjadi salah. Suasananya hebat, pelanggan tidak ramai jadi ia sesuai untuk mereka yang mahukan masa bersendirian atau berbual-bual dengan rakan dan keluarga mereka. Adakah makanan berbaloi dengan harganya? Tidak. Saya tidak fikir begitu melainkan anda kaya.
  By Kent ✭✭✭✭✭
  sebulan yang lalu
  Makanan yang hebat! Perkhidmatan hebat dari pelayan juga!

De Sundays Café

 • Address: 48G, Taman, Jalan Kampung Gajah, Bagan Jermal, 12200 Butterworth, Penang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.3 (233)
 • Phone: +60 12-555 8862
 • Opening hours:
  Isnin: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Selasa: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Rabu: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Khamis: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Jumaat: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Sabtu: 10:30 PG – 9:00 PTG
  Ahad: Tutup
 • Reviews:
  By Shanarai ✭✭✭✭
  5 bulan yang lalu
  Persekitaran di sini adalah santai dan pelanggan bertimbang rasa antara satu sama lain semasa kami berada di sini jadi ia tidak terlalu bising.

  Tempat letak kereta adalah terhad dan anda perlu bertuah untuk mendapatkan 2 tempat di hadapan kafe.

  Kami tidak mempunyai masalah dengan perkhidmatan kakitangan dan itu adalah pemandangan yang mengalu-alukan. Tidak ada banyak variasi kek jadi pencuci mulut bukanlah pakaian yang kuat di tempat itu. Dari segi makanan, ikan&kerepek kami baik-baik saja tetapi mi mungkin lebih enak.

  Namun, harga makanan agak mahal jika dilihat pada hidangan mee Asia (harga RM20+/mangkuk). Secara keseluruhan, ini adalah tempat yang baik untuk dikunjungi tetapi anda harus bijak memesan hidangan yang sesuai untuk mendapatkan nilai untuk wang anda.

  By Selva ✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Selepas perjalanan yang panjang & hari yang memenatkan dari Klang ke Pulau Pinang mendapat makanan Bon appetit🤤 kakitangan yang mesra dengan persekitaran yang bagus.. makanan yang dihidangkan dalam masa 10-15minit.. Ya sebelum masuk akan ditanya berapa ramai orang/pax supaya mudah untuk mereka menyediakan yang sesuai tempat/meja (Boleh Difahami).. Pasti akan kembali n oso mengesyorkan kepada orang lain.. 7/3/2023
  By June Lim ✭✭✭✭
  7 bulan yang lalu
  Bahagian makanan adalah besar, persekitaran yang bagus, harga yang berpatutan
  By Chee Wei Ha ✭✭✭✭
  4 tahun yang lalu
  Pergi untuk makan malam Malam Krismas. Portion yang sangat besar dan sangat sangat penuh. Pendek 1 bintang untuk dada ayam yang terlalu masak dan sos beri yang lucu. Tidak sepadan dengan hidangan utama. Lobster dan ikan memang sedap! Octopus separuh mentah agak sukar untuk dikunyah. Secara keseluruhannya tidak terlalu mahal, tetapi makanan adalah ok dan persekitaran yang bagus. Mendapat lelaki salji mainan mewah percuma pada malam itu sangat bagus!
  By Layla Avery Tan ✭✭✭✭
  3 tahun yang lalu
  Seperti persekitaran yang selesa dan kakitangan yang mesra. Kakitangan akan memaklumkan anda apabila polis datang untuk mengeluarkan saman untuk parkir tanpa kupon letak kereta. Anda boleh meminta kupon letak kereta daripada kakitangan jika anda tidak mempunyainya.

The Classroom Cafe

 • Address: No. 2, Lorong Teras Jaya 9, Kawasan Perniagaan Teras Jaya, 13800 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4 (180)

DE’LAWN

 • Address: Jalan Harbour Place, Kampung Bagan Dalam, 12100 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (159)

Insideout coffee

 • Address: lot 397 & 398, Jalan Segemal, Kampung Pokok Keras, 13400 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (73)

Cozy Cafe Penang

 • Address: Cafe, Lot 3445, Lebuh Benggali 1, Kampung Benggali, 12200 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.6 (39)

Twenty Two Cafe

 • Address: 151&153, Jalan Raja Uda, Taman Aman Jaya, 12300 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (38)

Lokalhouz

 • Address: 5, Jalan Pasar, Bagan Luar, 12000 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.7 (32)

See You 2 Eat Cafe & Restaurant

 • Address: 1, Tingkat, 1, Jalan Villa Tanjung, Taman Tanjung, 12300 Butterworth, Penang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.7 (25)

东馆 Dong Guan Cafe & Bar

 • Address: 34, Jalan Bunga Raya Merah 2, Raja Uda Industrial Estate, 12300 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4 (24)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cafe in Butterworth, please leave a comment below. We would love to hear from you!