Urbax Fitness Midtown in Ipoh
Fitness Gym

Uncover The 10 Best Fitness Gym in Ipoh

Discover the top-rated Fitness Gym in Ipoh, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Ipoh Fit Couple

 • Address: 11A & 15A, Jalan Sri Ampang 1, Taman Sri Ampang, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.9 (93)
 • Phone: +60 12-303 8481
 • Website:
 • Opening hours:
  Isnin: 7:30 PG – 10:00 PTG
  Selasa: 7:30 PG – 10:00 PTG
  Rabu: 7:30 PG – 10:00 PTG
  Khamis: 7:30 PG – 10:00 PTG
  Jumaat: 7:30 PG – 10:00 PTG
  Sabtu: 3:00–8:00 PTG
  Ahad: Tutup

Urbax Fitness Midtown in Ipoh
Urbax Fitness Midtown in Ipoh

5 Replies to Uncover The 10 Best Fitness Gym in Ipoh

 1. Saya ingin menurunkan berat badan dan memerlukan seorang personal coach perempuan. Saya cuba mencari di laman web personal coach perempuan Ipoh dan saya temui seorang personal coach perempuan yang bernama Jamie di laman Ipoh Fit Couple. Coach Jamie seorang personal coach perempuan yang mempunyai pengetahuan & kemahiran dalam bidang kecergasan, mahir dalam merangka aktiviti kecergasan yang khusus & selamat untuk diri saya serta bijak dalam memberi galakan & motivasi. Terima kasih coach.

 2. Saya telah mencari jurulatih selama beberapa bulan. Ipoh fit couple disyorkan oleh saudara saya . Jadi saya cuba Jamie dan Joe. Saya ingin mengambil jurulatih kerana saya ingin melatih dengan cara yang betul. Saya telah berlatih dengan mereka selama hampir 4 bulan sekarang dan saya telah memperoleh kekuatan dan menyegarkan badan saya. Saya kelihatan cergas sekarang dan yang paling penting saya tidak berasa lesu dan tiada lagi sakit pinggang.

  Sebelum saya mengupah Ipoh untuk pasangan, saya sangat bimbang jurulatih di luar sana akan menolak saya untuk latihan dan saya tidak mahu jurulatih tegar. Saya hanya mahu cergas dan kekal sihat. Tetapi selepas mengupah Joe dan Jamie, saya tidak mempunyai ketakutan itu lagi. Mereka memberi saya keyakinan untuk bersenam dan banyak mengajar saya tentang fakta pemakanan.

  Saya amat mengesyorkan pasangan ini kepada anda yang sedang mencari jurulatih seperti saya. Saya mempunyai peluang untuk berlatih di bawah mereka berdua. Mereka benar-benar baik dan baik. Saya tidak menyesal mengupah mereka.

 3. Selepas melihat rakan saya mengalami perubahan besar pada bentuk badannya, saya mendekatinya dan mendapatkan jurulatih peribadinya iaitu Jamie, kini dia juga menjadi jurulatih saya?. Dia akan memberi nasihat dan membetulkan saya dengan posisi atau pergerakan senaman yang betul. Perkara yang paling bersyukur ialah tiada bimbingan kompulsif di sini tetapi dia melakukan caranya untuk memotivasikan saya, setakat ini saya tidak berasa takut untuk pergi ke kelas. Bagi mereka yang ingin memulakan latihan disyorkan mengambil Jamie sebagai jurulatih.??

 4. Tak sangka boleh terima perkhidmatan PT seperti Korea di Malaysia, tetapi saya gembira melihat Jamie dari Ipoh Fit Couple dekat dengan rumah!

  Jurulatih membantu saya untuk datang ke gim dengan gembira, walaupun saya tidak menikmati gim, dan memberi saya bimbingan terperinci supaya saya boleh bersenam dalam postur yang betul. Semasa latihan, anda terus menonton dari sisi pada asas 1:1 dan membetulkan postur anda. Jamie mempunyai pelbagai rancangan latihan dan mengajar bahagian badan yang berbeza menggunakan peralatan dan pergerakan yang berbeza.

  Saya menjalani cast pada Ogos tahun lepas kerana patah ligamen di buku lali, dan memandangkan itu, ia membantu saya untuk bersenam tanpa keterlaluan. Saya kehilangan banyak otot dan kehilangan banyak kekuatan fizikal, tetapi selepas bersenam di gim, kekuatan fizikal asas saya bertambah baik sedikit demi sedikit. Apabila otot teras dan otot belakang berkembang, rasanya pembetulan postur semakin baik sedikit demi sedikit.

  Adalah baik untuk dapat melaraskan jadual PT agar sesuai dengan jadual saya bekerja sebagai seorang pekerja bebas jika saya tidak dapat menyampaikannya.

  Kami mengesyorkan Ipoh Fit Couple dengan jurulatih mahir

 5. Setakat ini saya telah bertemu dengan jurulatih kecergasan yang paling mesra dan profesional (Joe dan Jamie). Walaupun saya bukan pelanggan mereka, mereka sanggup mengajar saya cara melakukan pergerakan yang betul untuk mengelakkan kecederaan dan mengajar saya cara mengamalkan tabiat pemakanan yang baik. Terima kasih kepada mereka, saya telah banyak meningkat dan belajar banyak ilmu daripada mereka. Saya juga memerhatikan mereka apabila mereka mengajar pelanggan mereka, mereka sangat sabar profesional dan berpengetahuan. Dari segi persekitaran, saya pergi gym pada waktu petang, dan tidak akan sesak di sana juga, sangat enjoy di sana?.
  Terima kasih Joe dan Jamie sentiasa memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada saya ?

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Fitness Gym near Ipoh

Urbax Fitness Midtown in Ipoh
Urbax Fitness Midtown in Ipoh

Fitness Lifestyle Ipoh

 • Address: 35 & 37, Jalan Resa Permai 1, Taman Rishah Permai, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.2 (70)
 • Phone: +60 5-282 2472
 • Opening hours:
  Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Sabtu: 8:00–11:00 PG, 2:00–10:00 PTG
  Ahad: 8:00–11:00 PG, 2:00–10:00 PTG
 • Reviews:
  By Esther Catherine ✭✭✭✭✭
  2 bulan yang lalu
  Tempat yang bagus! Kakitangan baik dan sangat membantu. Mereka akan menunjukkan kepada anda dan mengajar anda tentang cara menggunakan peralatan pada hari pertama anda dan kemudian, jika anda terlupa cara menggunakannya, anda hanya perlu bertanya kepada kakitangan dan mereka akan menunjukkan kepada anda. Persekitaran yang hebat. Tempat yang begitu positif. Saya menjadi sangat malu tetapi perlahan-lahan saya mendapat kawan yang hebat!

  Lumpuhkan mesra kerana ayah saya turut serta dan seseorang membantunya.

  Jika anda fikir anda ingin mula menyertai gim tetapi sangat takut atau gementar dengan apa yang orang mungkin fikirkan, jangan takut itu adalah tempat yang bagus. Tiada siapa yang menilai anda.

  By Hello Oppo ✭✭✭✭✭
  3 minggu yang lalu
  Tempat yang bagus untuk bersenam dan jurulatih yang baik. Mereka adalah yang terbaik
  By Robert Parker ✭✭✭✭✭
  4 tahun yang lalu
  Gim yang sangat baik untuk bersenam, cuaca anda dari Ipoh atau anda hanya melawat seperti saya. Terdapat banyak mesin senaman yang berbeza di seluruh gim, jadi terdapat banyak gaya senaman yang perlu dilakukan. Terdapat banyak mesin senaman dan banyak pemberat juga, terdapat banyak ruang dan peralatan untuk semua orang. Kakitangan latihan sangat ramah dan kelihatan sangat berpengetahuan. Kaya adalah jurulatih saya untuk contoh saya di sana; dia sangat jelas dan berkesan dalam kaedahnya dan mengajar bentuk yang hebat. Keseluruhan gim yang kuat untuk sesiapa sahaja yang mencari!
  By Harris Khairi ✭✭✭✭✭
  setahun yang lalu
  Ini adalah tempat di mana sains bertemu dengan prestasi olahraga. Bagi pelajar sains sukan tersebut, disyorkan supaya mereka membuat latihan amali di sini di mana bekerja dengan program latihan berasaskan saintifik.👍
  By Sasitarans Velosamy ✭✭✭✭✭
  8 tahun yang lalu
  Saya perlu memberitahu anda – Saya tidak pernah ‘melihat’ jurulatih peribadi (dan mungkin itulah yang saya rindukan selama ini) dan saya TIDAK PERNAH keluar dari gim dengan kaki goyang seteruk ini! Saya pernah sakit kaki sebelum ini, tetapi tidak seperti ini….Memang hebat! Haha! Terima kasih Sam, Shah dan pasukan, kerana ‘menunjukkan saya tali’! Terima kasih kepada Fitness Lifestyle!!!! dan orang yang anda boleh kekal sihat dan cergas di sini….mari dan sertai kami….

Bodywork Fitness Centre

 • Address: 2c, Jalan Bunga Raya, Pasir Penjih, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (59)
 • Phone: +60 5-323 6945
 • Website:
 • Opening hours:
  Isnin: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Selasa: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Rabu: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Khamis: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Jumaat: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Sabtu: 6:30 PG – 11:00 PTG
  Ahad: 8:00 PG – 8:00 PTG
 • Reviews:
  By Aling Kristina ✭✭✭✭✭
  3 tahun yang lalu
  Ini pertama kali i pergi ke gym ,suasana ok semua pun ok je la x de yg buat i kecewa,
  By Nick Ursu ✭✭✭✭✭
  5 bulan yang lalu
  Gimnasium 10/10, saya suka mereka mempunyai beg tebuk cincin dan pemberat lantai Tarian dan semua peralatan gim tradisional, sangat besar dan tidak terlalu sesak
  By Matheus Castro ✭✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Gim yang serba lengkap dengan harga berpatutan (15 RM Mac/23)
  By Fakhruddin ✭✭✭✭✭
  setahun yang lalu
  Saya dan isteri sedang mencari sauna di Ipoh jadi kami hanya Google dan jumpa tempat ini.

  Ia adalah gimnasium dengan kemudahan sauna.

  Saunanya besar, cukup untuk memuatkan kira-kira 10 orang pada satu masa, tetapi, disebabkan oleh SOP pandemik, hanya 4-5 pax maksimum dibenarkan.

  Bersih dan terurus.

  Tuala tidak disediakan jadi kami terpaksa membawa tuala sendiri.

  RM15 seorang setiap penyertaan (bukan ahli).

  Ia mempunyai 3 cawangan tetapi kami tidak pasti sama ada cawangan lain mempunyai kemudahan sauna.

  Bagaimanapun ia adalah gim yang sejuk. Lelaki meja depan itu juga sangat akomodatif dan mesra.

  Terima kasih. Akan melawat lagi tidak lama lagi!

  By Sinister Strawberry ✭✭✭✭✭
  setahun yang lalu
  gim yang serba lengkap. Dari bahagian atas badan ke bawah. Semua peralatan diletakkan dengan bijak antara satu sama lain. Banyak loker di bilik persalinan. Gim terbaik yang pernah saya kunjungi. Berbaloi dengan RM15 setiap walk-in

Urbax Fitness Midtown

 • Address: 1st Floor No, Aeon Ipoh Midtown Shopping Centre Lot F43, 1, Hala Falim 1, Taman Mas Jaya, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.6 (59)

Dynastic Fitness Centre

 • Address: 9, Persiaran Bercham Timur 16, Taman Bercham Baru, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.1 (57)

Fitness Network Centre

 • Address: Tingkat 2, 16-1, Jalan Hussein Nordin, Taman Kin Mee, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (48)

Urbax Fitness ST18

 • Address: Jalan Pasir Puteh, Kampung Paya, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (46)

ULTIMATE FITNESS POWERHOUSE

 • Address: No 41B, 43B, 45B, 47B, 49B & 51B, Jalan Pusat Perniagaan Silibin 2,, Pusat Perniagaan Silibin, 30100 Ipoh, Perak., Ipoh, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.3 (44)

Urbax Fitness Thompson

 • Address: Lot G-2, Travelodge Hotel Ipoh, Jalan Raja Dihilir, 30350 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.6 (43)

I Muscles Fitness

 • Address: Persiaran Gunung Rapat 2, Taman Rapat Setia, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.8 (42)

Dynamic Fitness Zone

 • Address: 1a, Jalan Kamaruddin Isa, Taman Fair Park, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.7 (29)

Thank you for reading. You can visit the Ipoh Business Directory to get more gym reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags