Nasi Lemak King Sarinande in George Town
Nasi Lemak

Uncover The 10 Best Nasi Lemak in George Town

Discover the top-rated Nasi Lemak in George Town, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Ali Nasi Lemak Daun Pisang

  • Address: Beach St, Georgetown, 10300 George Town, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (877)
  • Phone: +60 16-407 0717
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 2:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 2:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 2:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 2:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 2:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup

Nasi Lemak King Sarinande in George Town
Nasi Lemak King Sarinande in George Town

5 Replies to Uncover The 10 Best Nasi Lemak in George Town

  1. tak sedap woiii nasi lemak sambal sotong dgn ikan bilis telor..rase cili kering mentah je.ape yg ramai dtg xtau la loklak btl..beli dpn,mkn dlm kedai cina giler la..byk melayu oder makanan kedai cina,woii haram tau x?? air pn tapaw kedai cina,giler babi la,baik mkn terus je bakuteh…ptt la byk bala kat penang ni,xknl halal haram dah..

  2. First time datang kedai ni. Boleh bungkus je takde tempat nak dine in. Tapi nasi lemak dia memang sedap gila!! Ada pilihan – bilis telur, udang, sotong, ayam dan ikan. Semua sama harga rm2. Beli at least 2 bungkus la baru kenyang

  3. Keunikan nasi lemak kt sini adalah nasi lemak dgn ikan masin. Mmg ummmph!!

    Lokasi dekat tepi jalan dlm bandar Georgetown. Korang jgn tersalah plak, psal gerai dia kt Food Court mknn cina. Mmg betul2 depan food court. Dari jauh maybe xperasan, igtkn kedai makan cina.

    Nasi lemak dia ada 6 jenis lauk; bilis, ikan, ikan masin, ayam, sotong dan udang. Td smpi ayam dah abis plak. xdpt merasalah. Secara keseluruhan mmg sedap. Sambal dia pedas tau.

    Layanan mmg sgt mesra. Siap boleh bergurau2 lagi. Mmg terbaik. Lg satu servis mereka cepat walau beratur panjang sbb semua dah bungkus siap2.

    Kebersihan mmg terbaik. Bersih walau dekat food court. Pekerja pun mmg pki apron, topi/tudung lengkap dan berglove.

  4. Kami makan roti canai telur dengan ayam apa entah lupa, actually sedap, kami xmkan nasi lemak dia sbb nk cuba yang kelainan roti canai ni, tapi x lah wow tapi sedap

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near George Town

Nasi Lemak King Sarinande in George Town
Nasi Lemak King Sarinande in George Town

Nasi Melayu Kak Ema

  • Address: Jalan Burma, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (93)
  • Phone: +60 16-423 9117
  • Opening hours:
    Isnin: 6:30 PG – 2:00 PTG
    Selasa: 6:30 PG – 2:00 PTG
    Rabu: 6:30 PG – 2:00 PTG
    Khamis: 6:30 PG – 2:00 PTG
    Jumaat: 6:30 PG – 2:00 PTG
    Sabtu: Tutup
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Zack Ahmad ✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Nasi Melayu Kak Ema Menjual nasi campur, nasi Ayam, bihun sup dan laksa serta minuman. Waiting time cepat, service cepat. Cumanya Parkir jauh dari kedai makan disebabkan Lokasi kedai sebelah kiri jalan raya. Lokasi kedai sebelah corner dan agak terlindung dengan tangga.
    By Mohd Yunos ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Telah buka seawal 6.30 pagi hingga 2.00 petang. Cuti pada hari minggu dan cuti umum. Sambal nasi lemak sedap dan tidak terlalu pedas. Kuih muih saiz besar dengan harga 50 sen. Ruang makan dalam kedai agak terhad tapi di sebelah luar ada lebih kurang 8 baris meja seperti gambar.
    By Hazwan Halim ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Makan sedap. Agak banyak pilihan. Harga berpatutan. Kalau pergi Georgetown, ini kedai yang kami cari.
    By Ena Azman ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Buka jam 7am..makanan semua sedap. Nasi lemak rm1, mee bihun lambak rm2, dan pelbagai pilihan kuih muih.
    By Mohamad Arif ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Sedap dan harga berpatutan

Ciksue Cafe & Catering (Nasi Lemak Ciksue)

  • Address: 195, Jalan Dato Keramat, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (71)
  • Phone: +60 12-496 6496
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 3:00 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: 7:00 PG – 2:30 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 7:00 PG – 3:00 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 7:00 PG – 3:00 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 7:00 PG – 2:30 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 7:00 PG – 3:00 PTG, 6:00 PTG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By imanina izzati ✭✭✭✭
    SiMox)
    The food serious sedap just air dia mcm kurang skit bit overall sesuai dengan tekak 😂.. pergi makan wktu sarapan around 7/8 something but tme tu pon dh ramai.. tempat ddk agak limited so kena chup awai tmpt.. staff dia very friendly, ada mtk suggestion mknan pon depa boleh tlg.. so nak repeat on next trip lg.. see ya 😋
    By Nur A
    4 bulan yang lalu
    Overrated, menyesal percaya dgn review tiktok. Sambai cayaq, nasi lemak takdak timun & ikan bilis mcm normal nasi lemak tu. kalau makanan sedap bayar mahal pun kita tak kisah. Harap influencer yg buat review semata sbb dpt payment tu review yg jujur😪
    By Rosna Abdjalil ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Meriah ada banyak menu, tapi sudah tentu nasi kerabu menjadi pilihan. Nasi kerabu sedap macam selera pantai timur, tak kedekut bahan. Layanan seller juga baik. Thank you. Happy tummy (:
    By anis aneza ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Sedap.
    By Nur Fazy ✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Alhamdulillah sedap…

Nasi Lemak Kukus Cilibilis

  • Address: NO 1, Gerai Kawasan Penjaja, Gurney Dr, 10250 George Town, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (48)

Wakzee Nasi Lemak

  • Address: MS Food Court, Jalan Macalister, 10150 George Town, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (39)

Nasi Lemak Jalan Seang Teik

  • Address: 12, Jalan Seang Tek, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (35)

Roti Bakar Nasi Lemak

  • Address: 10200, 5-7, Union St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (33)

Nasi Lemak Intan

  • Address: Jalan Free School, Jelutong, 10460 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (13)

Ummi Nasi Lemak Lorong Kulit

  • Address: 1-1, Lorong Kulit, 10460 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (9)

AR Nasi Lemak & Mee Goreng

  • Address: 187, Jalan Dato Keramat, George Town, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (9)

Aunty Hasnah Nasi Lemak

  • Address: Beside Quaters Balai Bomba, Jalan Perak, 11600 Jelutong, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (7)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Nasi Lemak in George Town, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!