Perodua Service Centre in Penang
Perodua Service Centre

Uncover The 10 Best Perodua Service Centre in Penang

Here is a list of the best Perodua Service Centre in Penang, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Perodua Service Centre

  • Address: No. 132 E, Jalan Patani, Kampung Rawa, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (551)
  • Phone: +60 4-283 6022
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua Service Centre in Penang
Perodua Service Centre in Penang

5 Replies to Uncover The 10 Best Perodua Service Centre in Penang

  1. Staf yang baik dan mesra. Senang untuk berurusan. Encik Zul memang terbaik. Pusat Servis Perodua yang terbaik dalam Penang setelah berkali-kali tukar pusat servis.

  2. Berjam2 tunggu. Jangan expect sejam dh settle. 3 jam pun belom tentu.. kesian orang yg tunggu kt dalam lama sgt dengan ramainya

  3. Perodua service banyak berhadapan dengan pelanggan, smile and good greeting. Munkin belum dapat gaji lagi tengah bulan senyum kurang. Selamat hari raya

  4. Nak booking appt punya la berjam2x kol …services lambat pekerja ja ramai ..tpi apa pun xbole ..lemah services terokkk xpayah p lah services sana……

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 10 Best Perodua Service Centre near Penang

Perodua Service Centre in Penang
Perodua Service Centre in Penang

Perodua Service Centre

  • Address: 102 F & 102 G,Lengkok Kampung Jawa 2, Kawasan Miel,Bayan Lepas, 11900 Bayan Lepas, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (454)
  • Phone: +60 4-646 2055
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Sakinah SH
    4 bulan yang lalu
    1) TAK TEPATI MASA. appointment pkul 10.00, pukul 11.45am baru nak tengok kereta. please improve. apa tujuan booking masa tapi tak ikut. 2) kena ada ilmu juga pasal kereta tau. sebab spark plug bila dah habis waranti, baru tukar jenis iridium. yang tahun sebelum tu, tukar jenis biasa saja tiap2 tahun. 3) Servis aircond tapi jadi makin tak sejuk. hm CADANGAN : Bagi la customer tengok juga proses repair tu..
    By Hafiz 97x ✭✭
    8 bulan yang lalu
    Layanan servis okay, tapi kecuaian dari technician. Saya dh balik smpai dekat rumah baru perasan bonet depan x tutup rapat. Nasib saya xlaju !. Adakah sye sebagai customer untuk buat check list, bonet depan dh tutup, nut minyak hitam dah isi. Please do double check, faham kereta banyak untuk diservis. Please take note perodua service center. Do some improvement !
    By Chaq Wahab ✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Friendly staff, nak mai kena booking dulu, kurang bab kudapan (makanan ringan) untuk pelanggan yg menunggu servis kereta..waiting time untuk siap servis pun lama🤭
    By Strange Penguin ✭✭✭✭✭
    12 bulan yang lalu
    Tempat menunggu selesa, service kereta lambat skit tapi ok lah sebab ramai orang. Penerangan yang diberi untuk service jelas dan senang nak faham.. tanya soalan pn dijawab dengan elok, siap bagi suggestions untuk tambah dalam service yang dh di tetapkan ( jika tak nak boleh tolak suggestions dia) overall staff sangat mesra.
    By MU QT ✭✭
    setahun yang lalu
    Tak dapat dan tak suggest buat checking bagi kereta yang beli kat branch lain tapi tak bagi tau semasa remind booking date, summore panggil orang pergi awal awal tapi tunggu sampai orang sampai service centre baru cakap tak dapat check bagi you ???????

Perodua Service Prai Seberang Jaya

  • Address: 2536, Jalan Jelawat Seberang Jaya Industrial Park Seberang Jaya, 13600 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (413)
  • Phone: +60 4-397 2575
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By hassaini shd ✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Very helpful service advisor… Layan kerenah customer… Alhamdulillah… Cuma if you want to request something,bgtau awal… and boleh tanya setiap harga bg setiap service, staff sentiasa sedia membantu… Kalau boleh cakap dgn mekanik perodua lagi bagus…☺️
    By Isamail Mohd Nafiah
    3 minggu yang lalu
    Lembab. Dah siap service tp urusan nk bayar tunggu lebih 2 Jam. Tamat service sc ni. Pasni luar je.
    By viknesh Govin
    7 bulan yang lalu
    Service kat sini memang kereta ada problem. bila rujuk balik cakap tak ada appointment kata kena tunggu 1 bulan. Lepas tu cakap service semua dah check ini problem lain kena ada bayaran. Langsung tak membantu. Hanya utamakan service tukar minyak je. Yang lain tak ambil kisah. Mekanik kat sini tak tahu repair kereta. Tau tukar minyak je. Biasa bila ada problem dia orang bawa makanik lain untuk repair. Memang betul pengalaman customer yg tulis kan sini. Harap pengurusan tertinggi dapat ambil perhatian. Jangan asyik utamakan service tukar minyak je. Banyak masalah kereta yg dalam warranty tu. Tolong adakan prosedure yg berkesan untuk customer yakin untuk beli produk produa ini. Nasib baik ada dealer kecil yg lain boleh bantu. Saya nasihat para pelanggan berhenti book service dng center ini. Lebih baik booking dng center yg lebih kecil… banyak di area perai tu.
    By ayim syam
    9 bulan yang lalu
    SA kaunter 5 kerek dan sombong, hari sabtu tiada servis penukaran radiator coolant dan minyak brek? dah 5 tahun aku servis di sc. mileage pn cecah 200k km. layanan SA kaunter 5 paling teruk pernah aku hadap. memang tak datang sini dah. aku ingat datang jauh² layanan pihak PSSB bagoz.. baik aku p dealer ja..
    By Danny Jafni
    7 bulan yang lalu
    Pemalas. Macam² alasan bagi kalau mai walk in. Bukan aku suka² mai walk in, dah kereta ada benda rosak. Last² hantaq luaq xsampai 10 minit, siap.

Perodua Service Kepala Batas

  • Address: 1, Lorong Bertam Indah 4/9, Taman Bertam Indah, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (289)

Perodua Auto Wangi

  • Address: No. 165 & 169, Jalan Sungai Pinang, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (286)

Perodua

  • Address: 2239 Jalan Dato Keramat Nibong Tebal, 14300 Penang, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (276)

Perodua Service Tye Sin Street

  • Address: 111, Lebuh Tye Sin, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (230)

Perodua Penang Service Centre

  • Address: 45, Jalan Sungai Pinang, George Town, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (22)

Perodua Delivery Centre

  • Address: 2, Lintang Paya Terubong 3, Bandar Baru Air Itam, 11500 Ayer Itam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (11)

Perodua Service Center Teluk Air Tawar

  • Address: Perodua, 13050 Penaga, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (7)

PERODUA SERVICE CENTER 3S GELUGOR

  • Address: 2495-2498, Jalan Sultan Azlan Shah, Kampung Gelugor, 11700 Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Thank you for reading. You can visit the Penang Directory to get more Perodua Service Centre reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags