Nasi Kandar Makbul in Sungai Petani
Mamak

Uncover The 10 Best Restaurant Mamak in Sungai Petani

Discover the top-rated Mamak in Sungai Petani, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Restoran Hussain Nasi Kandar

  • Address: Jalan Mawar Z, Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (2755)
  • Phone: +60 4-423 8128
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 10:00 PTG

Nasi Kandar Makbul in Sungai Petani
Nasi Kandar Makbul in Sungai Petani

5 Replies to Uncover The 10 Best Restaurant Mamak in Sungai Petani

  1. Tempat super bersih dan order kemas/teratur. Konsep bayar dulu baru makan ni diaplikasikan dari konsep restoran makanan segera dan kena biasakan diri walaupun kekok. Rating tinggi di bahagian ni. Downside adalah harga; agak mahal dan kurang berbaloi dengan portion nasi yang sedikit dan ayam yang terlalu kecil macam burung puyuh. Standard harga hampir menyamai Kayu Nasi Kandar, bezanya Kayu menggunakan ayam bersaiz besar dan nak komplen pun susah sebab portion yang lebih baik dari Hussain.

  2. Bersih, Servis Terbaik, beratur panjang dapat air sirap. Nasi kandar okay sedap, air pun sedap. Kuah lite. Tak terlalu pekat.

  3. Walaupun harga kayangan tapi sebab better dari mamak tu yg jadi pilihan. Kombinasi kuah campur tu pun sedap. Mmg terkenal di SP. Cuma pesanan pada staff yg panaskan makanan kat microwave tu xperlu panaskan lama2. Cukup dalam 30-40 seconds ja. Potong tau kalau makanan terlalu panas.

  4. Tak paham why semua nak kena order dekat kaunter, jenuh list down menu nk g order utk satu family!!!!

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Mamak near Sungai Petani

Nasi Kandar Makbul in Sungai Petani
Nasi Kandar Makbul in Sungai Petani

Restoran Nasi Kandar Yasmeen

  • Address: 7, Jalan Jati 1, Kompleks Perniagaan Amanjaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1560)
  • Phone: +60 18-401 4722
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By Fathah Yasmin Kamarol ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Alhamdulillah, singgah SP untuk berbuka. beratur panjang tapi tak ambil masa lama pun sebab service laju. cuma lauk dah sejuk bila nak berbuka. tapi still okay. lain kali balik kedah boleh singgah lagi.
    By thanabalan ✭✭✭
    seminggu yang lalu
    NASI KANDAR yg lain buka 24Jam,Yasmeen shj tutup awal,upgrade servis anda,Sungai petani buka lagi 1 branch pun boleh laku punya,Buka 24Jam
    By Arif Farhana ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kalau Mai sini selalu ambik Nasi ayamm goreng+kuah madu…percayalahhh .. memang surrrrr
    By Dayana Roslan ✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Sedap as always. Tapi last makan haritu rasanya dia dah cut portion jadi kecik. Pinggan dia dulu lagi besar
    By Azaliah Zuki ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Bestt….Sapa Tak suka nasi kandaq oiii…mkn bertambah2 laaa….jenuh diet laa…ok…FYI..Yasmeen ni owner dia Muslim…Dan Yasmeen asal kt aloq staq…dah lama depa bukak..so far…makan sini ok…harga masih murah lg…so…Sapa Mai sp sila ler ke sini ye…

Mee Thajuddeen

  • Address: 214 B, Jalan Hospital, Sungai Petani, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (448)
  • Phone: +60 13-431 0408
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:30 PG – 7:45 PTG
    Selasa: 10:30 PG – 7:30 PTG
    Rabu: 10:30 PG – 7:45 PTG
    Khamis: 10:30 PG – 7:45 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 10:30 PG – 7:45 PTG
    Ahad: 10:30 PG – 7:45 PTG
  • Reviews:
    By Bro Khalifah ✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    fuuhhh byk bhaii..padu..mee special,bleh makan 2 org..harga ngam
    By JajamiyaSR1969 Sr ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Dulu kedai ni di station bus sg.petani..dah pindah..mee goreng mamak sia tetap sama..add sotong pulak…fuhhhh…lama dh tak makan..dekat 10 tahun
    By Tuan T ✭✭
    7 bulan yang lalu
    Sy tahu dan mula makan kat sini 20 tahun yg lalu..masa bawah pokok, depan bas express…time “anne” tua berkaca mata buat goreng2. Walaupun kerja di tempat lain, masa balik kampung, sy pastikan mee ni dalam senarai lepas rindu…masa balik time undi kali ni, kecewa..rasa kuah tak se enak dulu..ubi kulitnya tak dibuang, keropok dulu ada nampak udang, ingredients-nya mantap dan ranggup..kali ni mcm makan tepung yang digoreng saja…saya harap kualitinya dikembalikan..kalau tak, malangnya peminat mee tajuddin spt saya takkan kembali…
    By fadzli MFS ✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Tidak perlu di perkatakan lg… Terkenal sejak mula berniaga di tepi jalan bawah pokok besar di Stesen keretapi SP. Kuah Pasembor atau Mee Rebus mgkin agak manis pada setengah org, tp blh request utk pedas.
    By Mad Shah 6770 ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Harga berpatutan rasa masih sama mcm arwah bapak depa masak.sempoi parampoi mee sotong aumm

Mee Goreng Musa

  • Address: 413, Taman Mewah Jaya, Taman Arked, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (222)

NASI KERABU MAMA MARYAM

  • Address: Lot 63610(A, Jalan Kampung Rendang, Padang Temusu, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (130)

Mee Hamid Stall

  • Address: Jalan Utama, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (43)

Restoran Taulat

  • Address: 1, Jalan Pasar Baru, 08000, Sungai Petani, Kedah, 08000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (39)

Restoran Nasi Kandar Al Barakah

  • Address: Jalan Bank, Sungai Petani, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (15)

Penang Style Mee Mamak

  • Address: Jalan Perdana 9/3, Bandar Perdana, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (8)

Mee Goreng Mamak

  • Address: Ambangan Heights, 08000, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Restoran Nasi Kandar Subaidah

  • Address: Lot 13590, Jalan Permatang Gedong, Taman Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (1817)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Mamak in Sungai Petani, please leave a comment below. We would love to hear from you!