AM Tyre & Service in Sungai Petani
Tyre Shop

Uncover The 10 Best Tyre Shop in Sungai Petani

Discover the top-rated Tyre Shop in Sungai Petani, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Tia Auto Service & Tyre Sdn Bhd

  • Address: 10, Jalan Cindai Jaya 1, Taman Cindai Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (175)
  • Phone: +60 4-424 9490
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 6:30 PTG

AM Tyre & Service in Sungai Petani
AM Tyre & Service in Sungai Petani

5 Replies to Uncover The 10 Best Tyre Shop in Sungai Petani

  1. Makan dan minum free. Tengok tv free.. sejuk je dalam kedai . Harga tayar second yang dan tayar baru murah. Services tip top. Kerja dibuat dengan teliti. Siapa tak sabar tunggu jangan datang. Sebab kerja mereka teliti supaya pelanggan puas hati. Jadi mungkin memakan masa mengikut kerja yang dilakukan oleh mereka. Tapi bagi service tukar tayar kereta saya.. saya sangat puas hati

  2. Kedai Tyre Tayar yg terbaik setakat ni area Sg. Petani, Kedah. Pi kedai ni sbb tayar belakang sebelah kanan berdengung n suspect wheel bearing(tayar belakang sbelah kiri dah pernah tukar awal bulan 1 haritu)..
    workmanship yg bagus, staff friendly layan customer & good explanation on what’s problem you had.
    Ada waiting lounge yg comfortable with free WiFi..ada pantry boleh buat drinks(h2o/coffe/tea) Tapi bcos bulan Ramadan, pantry tutup ?

  3. Service mantop!! Highly recommended utk sesiapa yg nak service kenderaan, tukar tyre atau service Aircond.

  4. Staff peramah dan share jugak ilmu2 pasal kereta dekat pelanggan. Recommended to anyone not knowing much about car service. Tanya soalan sikit² pun staff reply in detail.

  5. alhamdulillah.. servis terbaik… dari segi khidmat pembaikan kereta mahupun dari segi fasiliti..keep the good service ya.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Tyre Shop near Sungai Petani

AM Tyre & Service in Sungai Petani
AM Tyre & Service in Sungai Petani

Best Fortune Auto Centre (HQ)

  • Address: 214, Jalan Perdana 3/1, Bandar Perdana, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (68)
  • Phone: +60 12-438 1511
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 7:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By ReK LaMa ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Customer service ok Harga berpatutan Kerja cepat kalau customer x ramai la Recommended
    By Panglima Hitam ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Mmg Terbaik… Staff pun bagus… Service pun tiptop… Mmg layak dpt 5 Star
    By Roslan Yusoff ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Berbagai jenama tayar kereta untuk pelangan memilih
    By Dzulfikri AAR ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Tukar tayar harini, ok la servis cepat la jugak 👍
    By Mohd Rohman Mohd Nor ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Harga pertengahan

Heap Hoe Tyres

  • Address: 123, Jalan Seroja 1/9, Bandar Amanjaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (61)
  • Phone: +60 12-496 3258
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 6:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Wardati Najihah ✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Best service by the mechanic n all male staff worker..kami datang utk tukar tayar last minit dsebabkan tayar botak dan hampir terbabas dlm hujan lebat.sampai lgi 10minit diorg nak ttup tp still tukarkn tayar kereta kami .tp 2org clerk prmpuan di dlm, sy masuk utk tumpang tndas, mcm mrh plk kmi dtg sbb kacau dia nak balik cept xblh..perli2 tandas hjung sana ye..siap bila sy da kluar tanya lagi da ttup lampu ke? Pastu gelak2 kan sy…please la.kami dtg bg rezeki tau..bkn dtg mntk duit kami.
    By Adzannel Ismeth Asqaree Adnan ✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Service bagus, staff bagus, harga berpatutan. Yang paling penting bayar same price masa deal. Tiada caj tambahan@ hidden charges.
    By Nurul Syafiqah ✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Boleh nak p tukar tayar,balancing,rim pon ada.. Segala jenis tayar dari kereta sampai ke lori ada..
    By Dyn Dyn ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Tempat yang bagus untuk perkhidmatan menukar tayar minyak injin dan sebagainya walau ada barang yang perlu di tukar atau di ganti tetapi mereka tak buat perkhidmatan tersebut atau terlalu sibuk pekerja mereka memberitahu barang yang perlu di tukar atau ganti.Pekhidmatan yang di beri kepada pelanggan amat cepat dan cekap dengan harga berpatutan.
    By sidik sal sal ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Kedai yg mesra pelanggan.pomen2 yg baik dan cekap.harga terbaik.

Chun Seng Tayar

  • Address: 31, Jalan Sekerat, Taman Kampian, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (60)

Tyreplus – NZSP Auto Centre

  • Address: 11, Jalan Cindai Jaya 1, Taman Cindai Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (55)

俊城轮胎及电池中心

  • Address: 15, Jalan Bakar Arang, Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (44)

Viking Tyres

  • Address: 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (34)

SP EURO TYRE & SERVICE CENTRE

  • Address: Ground Floor, 173 & 174, Jalan Kelab Cinta Sayang, Taman Ria Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (32)

Continental PUSAT TAYAR & BATERI CHYE LEE

  • Address: 24, HADAPAN S.M. CHETOM, Jalan Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (19)

Pusat Tayar Bateri Wei Sheng

  • Address: B132, Jalan Kelab Cinta Sayang, Taman Ria Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (14)

MSG Garage (Kedai Tayar)

  • Address: Kampung Masjid, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (9)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Tyre Shop in Sungai Petani, please leave a comment below. We would love to hear from you!