Perodua Sales Centre in Butterworth
Perodua Service Centre

Uncover The 4 Best Perodua Service Centre in Butterworth

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Butterworth, Malaysia.

Perodua Service Prai Seberang Jaya

  • Address: 2536, Jalan Jelawat Seberang Jaya Industrial Park Seberang Jaya, 13600 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (413)
  • Phone: +60 4-397 2575
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua Sales Centre in Butterworth
Perodua Sales Centre in Butterworth

5 Replies to Uncover The 4 Best Perodua Service Centre in Butterworth

  1. SA kaunter 5 kerek dan sombong, hari sabtu tiada servis penukaran radiator coolant dan minyak brek? dah 5 tahun aku servis di sc. mileage pn cecah 200k km. layanan SA kaunter 5 paling teruk pernah aku hadap. memang tak datang sini dah. aku ingat datang jauh² layanan pihak PSSB bagoz.. baik aku p dealer ja..

  2. Pemalas. Macam² alasan bagi kalau mai walk in. Bukan aku suka² mai walk in, dah kereta ada benda rosak. Last² hantaq luaq xsampai 10 minit, siap.

  3. Service kat sini memang kereta ada problem. bila rujuk balik cakap tak ada appointment kata kena tunggu 1 bulan. Lepas tu cakap service semua dah check ini problem lain kena ada bayaran. Langsung tak membantu. Hanya utamakan service tukar minyak je. Yang lain tak ambil kisah. Mekanik kat sini tak tahu repair kereta. Tau tukar minyak je. Biasa bila ada problem dia orang bawa makanik lain untuk repair. Memang betul pengalaman customer yg tulis kan sini. Harap pengurusan tertinggi dapat ambil perhatian. Jangan asyik utamakan service tukar minyak je. Banyak masalah kereta yg dalam warranty tu. Tolong adakan prosedure yg berkesan untuk customer yakin untuk beli produk produa ini. Nasib baik ada dealer kecil yg lain boleh bantu. Saya nasihat para pelanggan berhenti book service dng center ini. Lebih baik booking dng center yg lebih kecil… banyak di area perai tu.

  4. Very helpful service advisor… Layan kerenah customer… Alhamdulillah… Cuma if you want to request something,bgtau awal…
    and boleh tanya setiap harga bg setiap service, staff sentiasa sedia membantu… Kalau boleh cakap dgn mekanik perodua lagi bagus…☺️

  5. Lembab. Dah siap service tp urusan nk bayar tunggu lebih 2
    Jam. Tamat service sc ni. Pasni luar je.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How Much Does it Cost to Service Your Perodua?

Here are some average costs of services in Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Oil change: RM 100 – RM 200
  • Tire rotation: RM 50 – RM 100
  • Brake pad replacement: RM 200 – RM 400
  • Warranty repairs: The cost of warranty repairs will vary depending on the specific repair that is needed.
  • Suspension and steering repairs: RM 300 – RM 500
  • Air conditioning repairs: RM 200 – RM 400
  • Electrical and electronic repairs: RM 100 – RM 200

These are just average costs, and the actual cost of your service may vary depending on the specific make and model of your car, as well as the severity of the problem. It is important to note that these are just the costs of the parts and labor. You may also need to pay additional fees, such as the cost of disposing of old parts. If you are unsure about the cost of a specific service, be sure to contact your local Perodua Service Centre for an estimate.

The 4 Best Perodua Service Centre near Butterworth

Perodua DMM Butterworth

  • Address: 1261,MK1, Jln Baru, Seberang Jaya, 13700 Butterworth, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (197)
  • Phone: +60 4-397 8244
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    By Johan Nasir ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    tempat terbaik untuk servis perodua. call cepat angkat. pekerja pun sopan ja cakap. tempat menunggu selesa dan sejuk. boleh tengok depa servis kereta melalui cermin kaca.
    By Hazwan Azhar ✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Biasa dekat Selangor 30 minit siap service, tapi sini 2 jam, orang tempatan cakap memang agak lama.
    By Jecky Choong ✭✭
    2 minggu yang lalu
    Appointment 10AM, 11AM baru nampak staff ambil kunci nk service. Satu jam kena sidai.
    By Zabid Nasri ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Sale advisor dan technician bagus-bagus..peramah
    By Musz Arrow ✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Servis cpt tp lebih baik periksa dahulu benda yg perlu untuk servis, kalau x staf letak tambahan dlm resit apa yg perlu di tukar tanpa beritahu ianya optional.

Perodua Sales Centre

  • Address: 4957, Jalan Chain Ferry, Kampung Nyiur, 12100 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (117)
  • Phone: +60 4-324 1476
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    By Iyqa Gani ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Terbaik.. masa beli kreta sini.. layanan mmg terbaik.. In Shaa Allah akan tukar kreta sini plak.. staff En Sham sangat² terbaik.. recommended..
    By zahir mustaffa ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Layanan mesra dan sedia membantu
    By zainy mukti ✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Nak pergi ushia kereta.. Boleh jumpa azril… Peramah dan comfortable for meet him.. And u Will get better suggestion n good idea utk memilih kereta yg sesuai…
    By Iorex Rorschach ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    S.A yang sangat2 friendly dan banyak membantu. Kepada sapa2 diluar sana area berdekatan atau yg jauh, boleh hubungi S.A Hafidzul. Sangat2 membantu.
    By Danna Law
    4 bulan yang lalu
    jurujual ini Andy Tan Eng Lee, dia seorang yang sangat tidak profesional, anda akan menyesal jika berurusan dengannya. Kerana saya tidak membeli nombor plat kereta daripadanya, dia memilih 584 untuk saya, sungguh teruk lelaki itu.

Perodua Jalan Teluk Air Tawar Penaga

  • Address: No 1698 Mk, 7, Jalan Teluk Air Tawar, 13050 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (60)

Thank you for reading. You can visit the Butterworth Directory to get more Perodua Service Centre reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.