Perodua Showroom Wangsa Maju in Genting Highlands
Perodua Service Center

Uncover The 4 Best Perodua Service Centre in Genting Highlands

Discover the top-rated Perodua Service Centre in Genting Highlands, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Perodua Service Setapak (I.G. Enterprise)

  • Address: Jalan Genting Klang, 22, Jalan Angsana, Taman P Ramlee, 53300 Setapak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (896)
  • Phone: +60 3-4021 2200
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 4:30 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 4:30 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 4:30 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 4:30 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 4:30 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua Showroom Wangsa Maju in Genting Highlands
Perodua Showroom Wangsa Maju in Genting Highlands

5 Replies to Uncover The 4 Best Perodua Service Centre in Genting Highlands

  1. Dalam banyak servis Centre sini antara yang terbaik.. Staff friendly bagi kerjasama.. Siap explain kenapa barang2 patot kena tukar.. Saya request nak masuk tengok barang apa yg di tukar di kereta. Recommended… ??

  2. Terbaik… Dah 6 kali services kat sini.. x pernah mengecewakan.. sebelum tukar barang atau services mmg akan tanya dulu customer nak tukar atau x.. aircond kuat, ada Netflix dan wi-fi laju… Kalau nak caj phone pun boleh tanya customer service utk charger

  3. First time servis kat sini. Semua ok.. no hidden charge.. semua ditanya dulu sebelum buat.. ini yang kita mahukan. Hehe

  4. Perkhidmatan servis pertukaran minyak hitam x memuaskan…..selepas servis tukar minyak hitam hbs minyak hitam keluar…..please alert bobby iskandar bin Ali Latih(mechanic name) selepas selesai servis tlng cek semula smada minyak hitam keluar atau tidak……please L.G. Enterprise you jgn fikir keuntungan saje…..setiap kali kereta selesai….tlng pengurus you cek balik selepas buat pembaikan….bkn goyang telur di kerusi

  5. Baru je tadi call perodua dan bertanya tentang claim oil filter leaking dan staff perodua beritahu bahawa saya perlu tunggu sehingga 3jun dan saya kena membayar untuk kos engine oil tersebut walhal saya masih menggunakan perkhidmatan warranty selama ini. Apabila saya call servis centre yang lain dan mereka mengatakan bahawa perodua sudah pun provide semua claim yang saya minta. Jadi selepas ini saya akan bertukar tempat servis kerana layanan dari centre setapak teruk. Sekian

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How Much Does it Cost to Service Your Perodua?

Here are some average costs of services in Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Oil change: RM 100 – RM 200
  • Tire rotation: RM 50 – RM 100
  • Brake pad replacement: RM 200 – RM 400
  • Warranty repairs: The cost of warranty repairs will vary depending on the specific repair that is needed.
  • Suspension and steering repairs: RM 300 – RM 500
  • Air conditioning repairs: RM 200 – RM 400
  • Electrical and electronic repairs: RM 100 – RM 200

These are just average costs, and the actual cost of your service may vary depending on the specific make and model of your car, as well as the severity of the problem. It is important to note that these are just the costs of the parts and labor. You may also need to pay additional fees, such as the cost of disposing of old parts. If you are unsure about the cost of a specific service, be sure to contact your local Perodua Service Centre for an estimate.

The 4 Best Perodua Service Centre near Genting Highlands

Perodua Service Keramat AU5 (Commects M Sdn Bhd)

  • Address: 5, Jalan AU 5c/6, Taman Lembah Keramat, 54200 Kuala Lumpur, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (205)
  • Phone: +60 3-4108 8490
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Narmz
    2 minggu yang lalu
    Call awl pg tnye bkh antr kereta atau tidak. Dia ckp blh antr kereta. Bila smpai je perodua servis, lain pulak ckp, dh x ambik kereta untuk servis ari ni. buang masa datang. dah la angkat call pn payah.
    By nurreen nabilah
    4 bulan yang lalu
    tak payah lah datang service dekat sini, suruh tukar brake pad. dekat invoice pun caj. lepas sebulan pergi bengkel luar sebab bila tekan brake macam pelik, rupanya perodua memang tak tukar pun brake pad. nipis gilaaa. makan duit haram je lah korang, dah lah tak kasi customer tengok kereta sendiri service. sebab nak menipu rupanya eh?
    By MuzKL ✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Slow sikit…klu nak cepat better gi tmpt lain..
    By IZZATI BAHARUDIN ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Memang dari awal beli myvi tahun 2006 dulu servis kat sini je. Alhamdulillah pekerja semua jujur. Selama tu juga tak pernah letak air kt enjin dorg dah buat semua. Akk yg jaga kaunter tu semua spare parts kereta dia tau. Salute!
    By Zam Mukhtar
    5 bulan yang lalu
    Hantar audio player alza baru repair kena update katanye..da sebulan hantar blom siap lg

Perodua Showroom Wangsa Maju

  • Address: 2 Jalan 3/27F, Jalan Genting Kelang, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (147)
  • Phone: +60 13-399 7540
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 8:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 8:30 PTG
  • Reviews:
    By Dorд Бustдv ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Thank You Mr.Salesman, Enchek Azahar 🙏. Cuma mohon PERODUA membuat penambahbaikan secara ekstrem dari segi distribusi kereta kpd pelanggan dgn lebih cepat, produk LOKAL tp tunggu 2-3 bulan?!! Lg 2-3 bulan dh masuk 2021, wawasan 2020 pn dh lepas@basi.Sistem & mekanisme pengurusan masih zaman AR Badul (70’an), ini zaman computerised bukan typewriter lg dah. Kami order perodua bukan cadillac ! Anyway kesian kt salesman, selalu kena hambat.
    By Neuro Rehab ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Boleh cari sales agent Akmal. Deal terbaik, loan bank mudah urus, kereta booking cepat dapat, explaination detailed, free gift banyak. After sales service terbaik. #VGH949
    By Azizul Rahman ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Sales perodua paling hensem dan laju
    By Azeem Haziq Samsuddin ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis baik, salesman baik, explanation baik. Problem: tunggu kerete, 4 bulan menunggu. 😐 sbelom nak beli kereta tu tanya ah range masa menunggu then decide
    By MSM ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    servis terbaikkkkk. boleh rekemen kat famili kita

Perodua Sales Cawangan Wangsa Maju

  • Address: 3 jalan 3/27 F, Jalan Genting Kelang, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (4)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Genting Highlands, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!