Maynhiaga Cover
KL Reviews

Westin KL Buffet Dinner: Top Reviews

The Westin Kuala Lumpur offers a delightful dining experience at their buffet dinner. Whether you are a food lover or someone who appreciates good ambiance, this is the place for you. Here are some highlights of their buffet dinner:

  • A wide selection of international and local cuisines
  • Fresh seafood including oysters, prawns, and crab
  • Live cooking stations where chefs prepare dishes right in front of you
  • An array of appetizers, mains, and desserts
  • Vegetarian options available

Aside from the mouthwatering food, the Westin Kuala Lumpur also boasts a stylish and elegant setting. With its modern interior design and comfortable seating, you can enjoy your dinner in a relaxed atmosphere. So whether you are celebrating a special occasion or simply want to indulge in a sumptuous feast, the Westin Kuala Lumpur buffet dinner is a must-try.

Westin KL Buffet Dinner, Malaysia – Real Reviews

TRACE Restaurant and Bar - Element by Westin Kuala Lumpur in Malaysia
TRACE Restaurant and Bar – Element by Westin Kuala Lumpur in Malaysia

The Westin Kuala Lumpur

  • Address: 199, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (4834)
  • Phone: +60 3-2731 8333
  • Website:
  • Reviews:
    Faeyza Omar✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Semasa cuti semester pada bulan Ogos, saya bersama keluarga bercuti ke Malaysia. Ketika itu keluarga saya melawat saya di Malaysia dan kami menginap di salah sebuah hotel besar dan terkenal di Malaysia iaitu The Westin Hotel. Hotel ini adalah pilihan ibu bapa saya, yang menurut mereka hotel ini sangat bagus dan sesuai apabila kami bercuti bersama keluarga dan menurut ulasan di Google, hotel ini adalah hotel bintang 5. Lokasi The Westin Hotel juga sangat strategik, terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur tepatnya di kawasan Bukit Bintang. Kemudian, saya menginap di hotel ini selama lebih kurang 3 hari 2 malam. Banyak kemudahan yang disediakan oleh hotel ini, antaranya bilik hotel yang luas, kolam renang, restoran, dll. Perkhidmatan yang diberikan juga sangat baik, pekerjanya sangat ramah ketika melayan saya dan keluarga. Ketika itu bilik saya agak luas dan bersih, pemandangannya terus ke bandaraya Kuala Lumpur yang indah. Dan pada pendapat saya perkara yang paling penting jika kita tinggal di suatu tempat adalah bilik mandi. Pada pendapat saya, bilik air di sini sangat bagus, bersih, juga layak untuk menjadi bilik mandi hotel 5 bintang di Malaysia. Restoran di hotel ini juga agak bagus, ditambah dengan aksen klasik dan moden, ia memberikan suasana restoran yang cukup selesa. Dari segi makanan juga sedap dan boleh dinikmati. The Westin Hotel menyediakan pelbagai jenis makanan, dari kuih tradisional Malaysia, sushi, nasi goreng, makanan barat dan makanan moden yang lain. Dan saya menikmatinya. Namun, disebabkan hotel ini sesak dengan pengunjung, maka saranan saya agar kawasan parkir atau ruang bawah tanah boleh diperluaskan.

    Kemudian, bukan sahaja dari segi hotel The Westin itu sendiri. Pada pendapat saya, ada satu nilai tambah yang menjadikan hotel ini ramai dikunjungi dan destinasi untuk didiami pelancong, kerana ia terletak bertentangan dengan pusat membeli-belah terbesar dan terhebat di Malaysia iaitu Pavilion KL Mall. Lokasi hotel ini sangat strategik. Bagi pelancong yang ingin berkunjung ke Pavilion, hanya mengambil masa kurang dari 2 minit untuk tiba, kerana mereka hanya perlu melintas jalan. Tambahan pula, walaupun lokasi hotel ini strategik, saya mengalami keadaan lalu lintas pada waktu-waktu tertentu, kadangkala sangat sibuk sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas. Walau bagaimanapun, di sebalik semua itu, pada pendapat saya, The Westin Hotel adalah salah satu hotel terbaik di Kuala Lumpur yang pernah saya lawati.

    #bahasamelayu #bolehbahasamelayu #jompergiliburan

    Nughul Rockiah
    7 bulan yang lalu
    Bukan masalah stay, masalah gaji part time staff bayar tak mengikut rate yang ditetapkan. Konon tolak epf socso, tapi tak ada pun masuk dalam acc kwsp. Dari tahun 2018 sampai sekarang, itu yang ada kwsp acc boleh la tipu. Yang tak ada acc kwsp, macam mana?
    Gedebak Gedebuk✭✭✭
    setahun yang lalu
    Staff so so je, tak friendly sangat. Masa check in macam nak tak nak je melayan. Bilik comfy, mattress agak lembut tapi masih comfy, toilet a bit old school. Ada bathtub dan bidet spray. Breakfast, pilihan boleh tahan tapi rasa pada tekak aku tak sedap sangat. Walking distance to Pavillion. Depan mata je.
    cat cat✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    arah ka’abah untuk solat terlalu kecil disudut kanan bilik sehingga tak dapat jumpa. bilik suram tiada lampu yang cerah, sangat sesuai untuk yang honeymoon, makanan sedap, sangat berpuas hati. staff sangat2 peramah dan membantu dalam segala urusan. Servis lain2 semua ok dan bagus.
    MOHD SHAH RIZAL✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Westin punya hospitality memang tak disangkal.. Katil dia selesa betul.. Westin memang lebih utamakan keselesaan dalam bilik.. bilik pun lapang.. TV besar.. bersih..

    Cuma lobi Westin kecil betul.. aku ni suka duduk2 kat lobi.. ? Lokasi pun best..

TRACE Restaurant and Bar – Element by Westin Kuala Lumpur

  • Address: 8, Lrg Binjai, Menara Ilham, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (345)
  • Phone: +60 3-2771 3351
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:30 PG – 12:00 PG
    Selasa: 6:30 PG – 12:00 PG
    Rabu: 6:30 PG – 12:00 PG
    Khamis: 6:30 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 6:30 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 6:30 PG – 12:00 PG
    Ahad: 6:30 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    Nurul Farrahin
    3 bulan yang lalu
    Service yang sangat teruk! Banyak order yang missed out! Order 2 portion semua dapat 1 je! Telur busuk, kuey tiow masin, sambal masam! Nak kata ramai orang..tak pun, ada 3 ke 4 meja je yang ada orang. Kami pergi makan ala carte dinner, hampa betul..ingat bawa family nak happy happy, turns out jadi worst dinner ever!
    MOHD SHAH RIZAL✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Terbaik.. makanan sedap.. staff friendly.. cheff pun baik2.. smart le cheff2 sini.. Sup kambing dan lamb shank beriani sangat sedap.. Suasana tak sesak.. makan dengan tenang..
    Dino Nordin✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Ok laaa
    さやぽわ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Sebuah hotel yang agak baharu yang dibuka pada tahun 2017, dalam elemen oleh Westin Sebuah hotel di tingkat 40. Pemandangan pun not bad, boleh nampak Merdeka Tower dan Twin Towers. Saya juga suka dalaman yang moden. Daftar dengan kelab Marriott Saya membuat tempahan melalui e-mel dan kemudian pergi. Nama simpanan tertulis di atas meja, Senang sikit ? Cukup luas dan kerusi sofa pun selesa❤️ Mesra kanak-kanak, Perkhidmatan juga bagus~ Hidangan utama adalah keseimbangan makanan tempatan dan barat yang baik, dan ia adalah tepat. Sayang sekali salad tidak banyak, Stesen memasak sentiasa mempunyai piza baru dan Sate, pasta, mi dan hidangan daging telah dibuat. Pencuci mulut ? ialah aiskrim Kerana anda boleh topping dengan bebas, Kanak-kanak gembira ? Saya topping sepuas-puasnya? Kira-kira 40% daripada tempat duduk telah diisi pada awal 12:00, tetapi ia penuh pada 13:00. Kami mengesyorkan pergi lebih awal. Saya akan menginap di hotel lain kali, Tak sabar nak sarapan ? Latihan bonvoy, saya akan lakukan yang terbaik!
    N Bajuri (NB)✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Terletak di tingkat 40 Element by Westin. Bukan tempat yang besar. Agak padat. Pemandangannya indah. Pergi ke sini untuk makan tengah hari bufet pada hari Sabtu. 80% penuh tetapi anda tidak begitu merasakannya kerana susun aturnya. Meja dan kerusi rapat antara satu sama lain tetapi tidak terlalu ketat, masih cukup ruang untuk bergerak dan tidak terlalu sesak. Hidangan yang dihidangkan adalah lazat dengan dua stesen langsung untuk pasta dan mi. Semua hidangan lain adalah hidangan biasa yang anda harapkan daripada bufet hôtel. Tiada apa yang istimewa. Paling penting semuanya terasa sangat lazat yang paling penting, membuatkan saya dan keluarga gembira untuk menjamu selera di tempat ini. Perkhidmatan ini sangat pantas, mereka membersihkan hidangan terpakai sebaik sahaja kami selesai, agak kagum. Dengan bufet promosi, ia pastinya berbaloi (RM138 dengan potongan 30% untuk Club Marriott).

The Living Room

  • Address: Level UG, The Westin Kuala Lumpur, 199, Jalan Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (88)
  • Phone: +60 3-2773 8015
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 6:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Maegen Gew✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Pergi buat kali pertama untuk makan malam bufet yang hidangan makanan lautnya banyak tetapi saya bersetuju persekitaran dan persekitarannya agak lama terutamanya untuk wesin & di bandar itu sendiri.

    Pergi ke-2 untuk makan tengah hari. Burger set istimewa memang sedap . Mee kantonis agak blend. Burger itu mengambil masa sejam untuk dihidangkan ?

    Pergi kali ke-3 untuk makan tengah hari. Sedap mee mamak. Nasi lemaknya biasa-biasa saja dengan setting sambal & pinggan memang gaya lama ?

    Dengan keahlian kelab. Hidangan itu sangat berbaloi.

    Pasti akan singgah untuk makan bila-bila masa kami berada di sekitar kawasan itu.

    CR H✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Restorannya luas, tetapi saya perhatikan bahawa hiasannya agak ketinggalan zaman. Suasana keseluruhan boleh mendapat manfaat daripada penyegaran.

    Sate mereka berperisa dan mengenyangkan. Rib eye masak rare pun tak mengecewakan.

    Harga sangat berpatutan, terutamanya apabila anda menggunakan baucar. Dan dari segi lokasi, ia sangat bagus. Jika anda sedang mencari pengalaman menjamu selera di tengah-tengah KL, Restoran The Living Room pastinya berbaloi untuk dikunjungi.

    Vitamin K✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Pro: banyak jenis dan makanan istimewa, sangat menyukai bahagian pencuci mulut. 5 bintang untuk krew servis ??

    Con: sesetengah makanan mungkin memerlukan penambahbaikan seperti pasta terlalu keras dan mengapa sate daging masam?

    LP Tan
    sebulan yang lalu
    memilih set teh tinggi mereka, pengalaman yang cukup menjengkelkan tbh. beli voucher online, cuba reserve seat, email tapi lambat betul nak reply. whatsapp PIC minta saya pilih untuk splash atau ruang tamu, saya pilih ruang tamu. selepas itu bertanya dalam e-mel sama ada mereka boleh membantu menyediakan pinggan dengan mesej selamat hari lahir memandangkan kami akan ke sana untuk menyambut hari lahir, balasan e-mel mengatakan tiada masalah. mereka boleh menghantar kek hari jadi kepada kami.

    Kami pergi ke sana pada hari sebenar, Mereka sedang menikmati bufet minum petang, dan kami duduk. Kakitangan meminta kami pergi ke lantai lain, tetapi keadaannya sangat teruk. Kerusi meja sudah tua dan kelihatan begitu usang, tiada seorang pun di restoran itu walaupun seorang kakitangan. menunggu 10 minit tanpa apa-apa, akhirnya turun semula, barulah kami dihidangkan.

    staff semua nampak sibuk. lupakan ini, lupakan itu. tidak pernah memastikan peralatan mencukupi atau pun mendaftar masuk pada kami. terpaksa flag down staff bawak creamer, stirrer, simple things.

    selepas kami dihidangkan, mereka kami hanya di sebelah, membina barang mengalihkan meja, jadi anda hanya dikelilingi oleh orang yang melakukan perkara yang berbeza, tidak ada perasaan santai langsung.

    Akhirnya, tiada kek dihidangkan walaupun saya memberitahu mereka semasa saya makan. Walaupun kami meninggalkan tiada siapa yang peduli.

    untuk hotel mewah, perkhidmatan dan set teh agak mengecewakan. tidak hairanlah tiada siapa yang datang untuk minum petang. ?

    Samuel Lee✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kami makan malam bufet malam ini. Hanya pengalaman makan biasa. Pada mulanya kerang itu sedap, kemudian pada waktu malam apabila mereka mengisi semula kerang, rasanya seperti baru dicairkan. Sekurang-kurangnya kegemaran tempatan seperti Satay w Setting meja seperti di kantin dan bukan hotel 5 bintang, saya rasa kami masih dalam pendamik C-19. Jika begitu, mereka tidak menyediakan sebarang sanitizer tangan di mana-mana sahaja selepas kita menyentuh peralatan biasa.

The Ultimate Guide to Visiting Westin KL Buffet Dinner

When using the product or services offered at Westin KL Buffet Dinner, there are several important factors to consider. From the quality of the food to the overall dining experience, these factors will help ensure a satisfying and enjoyable evening.

  • Quality of Food: One of the most important considerations when using any buffet dinner service is the quality of the food. Westin KL is known for its high standards in food preparation and sourcing the freshest ingredients. Look for a wide variety of dishes that are cooked to perfection and flavorful.
  • Menu Options: It’s important to consider the menu options available at Westin KL Buffet Dinner. Make sure there is a good selection of dishes that cater to all dietary preferences and restrictions. From vegetarian options to seafood and meats, a diverse menu will ensure that everyone in the group will find something satisfying to eat.
  • Ambiance and Atmosphere: The ambiance and atmosphere of the dining area are essential for creating a pleasant dining experience. Consider factors such as the decor, lighting, and seating arrangement. Westin KL often offers a combination of comfortable seating, elegant decor, and soft lighting to create a soothing and inviting ambiance.
  • Customer Service: Another crucial factor to consider is the level of customer service provided by the staff at Westin KL Buffet Dinner. Helpful and friendly staff can make a significant difference in ensuring a memorable dining experience. Look for attentive service and prompt assistance when needed.
  • Hygiene and Cleanliness: Hygiene and cleanliness should be a top priority when choosing any dining establishment. Westin KL Buffet Dinner follows strict hygiene protocols to ensure the food preparation area and dining space are clean and hygienic. This includes regularly sanitizing tables, utensils, and maintaining proper food handling practices.
  • Value for Money: Finally, it’s important to consider the value for money when using the product or services at Westin KL Buffet Dinner. Compare the pricing with the quality and variety of food offered. Look for any additional perks or offerings that add value to the overall experience, such as free-flowing beverages or special promotions.

Overall, by considering these factors, one can make an informed decision when using the product or services at Westin KL Buffet Dinner. Whether it’s for a special occasion or a casual dinner with friends or family, a delightful dining experience can enhance the overall quality of the evening.

Best Things to Do in Kuala Lumpur, Malaysia

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,381)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Batu Caves

Batu Caves
4.4 (57,542)
Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park
4.3 (6,348)
Berjaya Times Square, 5th and 7th Floor, 1, Jln Imbi, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

We’ve wrapped up our insights on Malaysia’s top-rated Westin KL Buffet Dinner. We trust you enjoyed the read and found the information valuable.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *